Rusvai Miklós szerint ha jó ütemben halad az oltás, és nem jön egy újabb mutáns, akkor május végére túl lehet az ország a járványon írja a 444.

A cseh és szlovák mutáns bizonyítottan a brit variáns továbbmutálódott változata, de ugyanolyan veszélyességű, egyik sem okoz súlyosabb megbetegedést, mint az eredeti brit változat, mondta Rusvai Miklós víruskutató az ATV Híradójának.

Rusvai Miklós víruskutató elmondta mikor lehetünk túl a járványon
Kép:Pixabay

Szerinte Szlovákia most küzd azzal a problémával, amivel a magyar egészségügynek decemberben kellett szembenéznie.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon mikorra érhet véget a járvány Rusvai azt mondta, hogy

ha az oltás az eddigi ütemben halad, és nem jön egy újabb, brutális mutáns, akkor Magyarország május végére túl lehet ezen a járványon.

Forrás:444
Címlapkép:Pixabay

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Mindegy kinek ír valaki marhaságokat. Az a szerencse, hogy az emberek nem innen tájékozódnak. Abban a pécsi kuplerájban mentették meg 3 évesen az egyik gyerekem olyan szinten, hogy elkerülhette a tolókocsit 6 évesen, és még annyi sem látszik rajta hogy műtötték ha ruhában van, focizik, biciklizik, stb. A legokosabb orvosok vannak ott, de ha te nem látsz Orbánnál tovább azzal magadnak kell megküzdened. Nem érted az egészet, ezért kár is a továbbiakban még a billentyűzetet is koptatnom, totálisan nem értesz az egész témához, leszólod a hozzáértő embereket, pont olyan vagy mint egy hülye gyerek apja vagy anyja az óvodából, aki azt hiszi magáról hogy okos. Kár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Senkiből nem lesz csak úgy virológus, azért ahhoz komolyan kell tanulni is, főleg biológiát, persze nyilván minden szakma esetében jó, ha van egy bizonyos plusz már alapból. Ellenben laikusokból, otthon ülő és egész nap netet bámuló munkanélküliekből, 8 elemit alig elvégző emberekből, segédmunkásként nyugdíjba vonuló idős emberekből sosem lesz sem tudós, sem virológus, sem rákkutató. Az néha kicsit fura, hogy azonnal válaszolsz az írásaimra amikor éppen van időm felnézni, de lényegében mindenkinek:-) Egyébként meg kész csoda, hogy abból a rengeteg vírusból, amelyeket főleg rágcsálók, denevérek, stb. hordoznak ( ilyen pl. a régóta ismert hanta vírus), még nem alakult ki emberekre terjedő világjárvány hosszabb idő óta, de erre mondta Jakab prof., hogy innentől ez már csak idő kérdése. A populáció hatalmas létszáma magával fogja ezt hozni.
1984
@division: Majdnem igazad van.

Kicsit vitatkoznék veled.
Már régen - szerintem több, mint tíz évvel ezelőtt -, egy nagyon okos ember megmondta, hogy minden szinten olyan információ mennyiség zúdul az emberekre (igen az iskolákban is, ezért túlterheltek a gyerekek), hogy képtelenség minden fontos dolgot megjegyezni, megtanulni, alkalmazni.
A jövő nem a lexikális tudásról szól, hanem a jó kérdés feltevéséről és a jó helyen keresésről.
Lásd a sok funkcionálisan analfabéta unintelligens, kimondottan primitív diplomást.
A magolás, a jó memória egy dolog, az értelmesség, az intelligencia, a jóravaló képesség meg egy másik dolog.

Tudod, van amit nem lehet tanítani...
Pálinkás Pál
@division: és...akkor talán rá kéne gyúrni,és megtalálni a vírusra a gyógyszert, meg a rákra...csak vannak dolgok amik igen nehezek...pl rákgyógyszer...ez a védőoltás egy nagy kalap...főleg hogy ugyanúgy fertőződsz,fertőzöl max nem kerülsz kórházban...és még azt sem tudják meddig leszel védett...jó éve megy a cirkusz...és az emberek túlnyomó többsége minden további nélkül átesik rajta...nem vitatkozom,mondtam már ,itt a vakcinátok,oltás ,aztán csendesedjetek el, aki fél ,oltatja magát és "védve" lesz...legalábbis ezt mondják...persze valahogy nem látom az oltottak megfertőződéséről,megbetegedéséről szóló cikkeket, pedig van, ha ügyes vagy megtalálod őket!!!
Horizont
@division: 13:32
Pont most néztem végig a Tudorok tv sorozatot. Szuper volt, ajánlom:)
És abban volt egy járvány 1500 elején izzadásos betegségnek hívták amit azóta a kutatók annyit tanulmányozták és arra jutottak, hogy hanta-vírus lehetett. Már akkor.
division
@Horizont: Bizony, már akkor tudtak róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.