Rusvai Miklós szerint ha jó ütemben halad az oltás, és nem jön egy újabb mutáns, akkor május végére túl lehet az ország a járványon írja a 444.

A cseh és szlovák mutáns bizonyítottan a brit variáns továbbmutálódott változata, de ugyanolyan veszélyességű, egyik sem okoz súlyosabb megbetegedést, mint az eredeti brit változat, mondta Rusvai Miklós víruskutató az ATV Híradójának.

Rusvai Miklós víruskutató elmondta mikor lehetünk túl a járványon
Kép:Pixabay

Szerinte Szlovákia most küzd azzal a problémával, amivel a magyar egészségügynek decemberben kellett szembenéznie.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon mikorra érhet véget a járvány Rusvai azt mondta, hogy

ha az oltás az eddigi ütemben halad, és nem jön egy újabb, brutális mutáns, akkor Magyarország május végére túl lehet ezen a járványon.

Forrás:444
Címlapkép:Pixabay

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Mindegy kinek ír valaki marhaságokat. Az a szerencse, hogy az emberek nem innen tájékozódnak. Abban a pécsi kuplerájban mentették meg 3 évesen az egyik gyerekem olyan szinten, hogy elkerülhette a tolókocsit 6 évesen, és még annyi sem látszik rajta hogy műtötték ha ruhában van, focizik, biciklizik, stb. A legokosabb orvosok vannak ott, de ha te nem látsz Orbánnál tovább azzal magadnak kell megküzdened. Nem érted az egészet, ezért kár is a továbbiakban még a billentyűzetet is koptatnom, totálisan nem értesz az egész témához, leszólod a hozzáértő embereket, pont olyan vagy mint egy hülye gyerek apja vagy anyja az óvodából, aki azt hiszi magáról hogy okos. Kár.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
egyeztettek a patkányok, mindegyik ugyanazt mondja.
CsipkeRózsa
@Rockxy: Remélem Rusvai Miklóst nem sorolod a patkányok közé.
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: rusvai "állatorvos"...nézz utána ha nem hiszed, akkor miért osztja az észt humánvírus ügyben? pont olyan mint jakab embere, a denevérkutató!...
simmering73
Ennek is látomása volt. Ezután, mint az orgonasípok, egymásután mindegyik ezt fogja szajkózni napokon keresztül.
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Víruskutató.

"Dr. Rusvai Miklós egyetemi tanár az MTA doktora. Állatorvostudományi Egyetem. Járványtani és Mikrobiológiai Tanszék. Patológiai Tanszék. Tárgy: MTA doktori."
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: nem tudom észrevetted-e..."Állatorvostudományi Egyetem. Járványtani és Mikrobiológiai Tanszék. Patológiai Tanszék. Tárgy: MTA doktori." biztos csak véletlenül van ez az egyetem külön...és nem egybe a humán orvosi egyetemmel...azért a döglött tehén boncolása némileg más...mint az emberé!
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Szerintem vírus az vírus, de legyen igazad, jobban tudhatod. Attól még Rusvai nem tartozik a patkányok közé, ahogy Rockxy oda sorolta.
Gazella
Ahány virológus, baszológus, szekrentyű tisztorvos meg a tök tudja kik, mondták ki hogy ekkor meg ekkor lesz ugrabugra örömség. Mind mást mond...
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: teljesen más a két dolog...ha nem így lenne, nagy bajban lennénk...mert vírus ellen nincs gyógyszer nem véletlen hogy állatok százezreit ölik le hogy megakadályozzák a járványt..persze ezt az emberekkel nem lehet...így marad ez ami most van
division
@Pálinkás Pál: Ne haragudj, de annyira sötét vagy vírus terén, hogy az már tényleg fájdalmas. Ma tesóm elmondott annyi dolgot, hozzátéve amit Jakab prof. is elmondott neki, akivel 10 éve már hogy ismerik egymást, hogy az nem volt semmi. A te fajtád miatt alakulnak ki majd a még nagyobb járványok, mert tünetmentes hordozóként még erősebb mutáns vírusok fognak kialakulni a szervezetedben. Bocs, de már képtelenség az embernek magában tartani a sok hülye laikus marhaságait, és ez nyilván nem kizárólag rád vonatkozik, bár itt a fő-fő te vagy ebben.
division
@CsipkeRózsa: Dehogy tudja, mantrázik össze-vissza csak, totál laikus, csak addig lát ameddig látni akar. Orbán a hibás, meg a virológusok, a denevérkutatók, stb. Egyszóval mindenki hülye, aki valóban ért is hozzá.
Pálinkás Pál
@division: hát akkor a te rokonod igencsak ...csókolgassátok csak jakabot...te igenhülye ,az egész pécsi kuplerájt orbán tartja fenn...azonkívül, vírusok mindig voltak és lesznek...vírus ellen pedig jelenleg nem létezik gyógyszer...úgyhogy oltassátok magatokat,utána pofa súlyba.."védettek " lesztek ,kussoljatok...és te nyomi...miben is írtam valótlant? arról nem beszélve,nem is neked szólt...
division
@Pálinkás Pál: Mindegy kinek ír valaki marhaságokat. Az a szerencse, hogy az emberek nem innen tájékozódnak. Abban a pécsi kuplerájban mentették meg 3 évesen az egyik gyerekem olyan szinten, hogy elkerülhette a tolókocsit 6 évesen, és még annyi sem látszik rajta hogy műtötték ha ruhában van, focizik, biciklizik, stb. A legokosabb orvosok vannak ott, de ha te nem látsz Orbánnál tovább azzal magadnak kell megküzdened. Nem érted az egészet, ezért kár is a továbbiakban még a billentyűzetet is koptatnom, totálisan nem értesz az egész témához, leszólod a hozzáértő embereket, pont olyan vagy mint egy hülye gyerek apja vagy anyja az óvodából, aki azt hiszi magáról hogy okos. Kár.
Pálinkás Pál
@division: no...akkor tisztázzuk a dolgokat...a "pécsi kuplerájt" jakab laboratóriumára értettem ,aminek köze nincs semmiféle gyógyító tevékenységhez...aztán...a vakcina nem akadályozza meg a fertőzést, és annak "cipelését"...csak elméletileg megvéd a súlyos tünetektől...tehát ki is hordozza tovább a vírusokat??? ezzel a vakcinázással most nagyüzemben gyártják a tünetmentes hordozókat...tehát mielőtt vagdalkozol,kicsit nézz körül a valóságban...éppen ezért marhaság a vakcina igazolvány is...semmit nem igazol ,azon kívül hogy te kaptál egy kisérleti valamit...meg ezt csak halkan, nekem ne egy hipochonder tartson kiselőadást a betegségekről.../nem titok,magad mondtad,az vagy!!/
ómió
Hát, ha efftársilag sikerül az orosz meg a kínai vakcinát "diszkreditálni", akkor még jövőre se!
division
@Pálinkás Pál: Persze, mert te jártál már a laboratóriumában, értesz a virológiához (jobban mint a szakemberek). Már mondtam, én sem cserélnék ki egy autón egy vezérműtengely jeladót, mert nem értek hozzá. Pont így vagy te is vírus ügyben. A hipochondriának meg semmi köze a tényekhez. Én belinkelem neked a tét tudós rokonom bizonyítványát, csak te is linkeld be a tiédet, de ne egy gimnáziumi érettségi legyen az.
Málna
@Pálinkás Pál: "rusvai "állatorvos"...nézz utána ha nem hiszed, akkor miért osztja az észt humánvírus ügyben?" Te miért osztod az észt a témában? Úgy érzed, te jobban értesz hozzá, mint Rusvai? Ejnye, Pali...
Pálinkás Pál
@division: szerinted diplomával mérik a tudást? na ne röhögtess...arról nem beszélve hogy jakabnál nagyságrendekkel jobb virológusok állítanak teljesen mást...nem véletlenül jelölte pont őt orbán a covid "csoportí" vezetőjének...de nem vitatkozom..
Pálinkás Pál
@Málna: azért némi különbség van... hogy én mit mondok,meg egy olyan ,akit a lakosság "befolyásolására " állítanak rivaldafénybe...
Málna
@Pálinkás Pál: Persze, hogy van különbség. Ő szakember, te pedig nem vagy az. És te szólod le őt.
Pálinkás Pál
@Málna: ne fárassz...nem humán virológiában szakember..
division
@Pálinkás Pál: Senkiből nem lesz csak úgy virológus, azért ahhoz komolyan kell tanulni is, főleg biológiát, persze nyilván minden szakma esetében jó, ha van egy bizonyos plusz már alapból. Ellenben laikusokból, otthon ülő és egész nap netet bámuló munkanélküliekből, 8 elemit alig elvégző emberekből, segédmunkásként nyugdíjba vonuló idős emberekből sosem lesz sem tudós, sem virológus, sem rákkutató. Az néha kicsit fura, hogy azonnal válaszolsz az írásaimra amikor éppen van időm felnézni, de lényegében mindenkinek:-) Egyébként meg kész csoda, hogy abból a rengeteg vírusból, amelyeket főleg rágcsálók, denevérek, stb. hordoznak ( ilyen pl. a régóta ismert hanta vírus), még nem alakult ki emberekre terjedő világjárvány hosszabb idő óta, de erre mondta Jakab prof., hogy innentől ez már csak idő kérdése. A populáció hatalmas létszáma magával fogja ezt hozni.
1984
@division: Majdnem igazad van.

Kicsit vitatkoznék veled.
Már régen - szerintem több, mint tíz évvel ezelőtt -, egy nagyon okos ember megmondta, hogy minden szinten olyan információ mennyiség zúdul az emberekre (igen az iskolákban is, ezért túlterheltek a gyerekek), hogy képtelenség minden fontos dolgot megjegyezni, megtanulni, alkalmazni.
A jövő nem a lexikális tudásról szól, hanem a jó kérdés feltevéséről és a jó helyen keresésről.
Lásd a sok funkcionálisan analfabéta unintelligens, kimondottan primitív diplomást.
A magolás, a jó memória egy dolog, az értelmesség, az intelligencia, a jóravaló képesség meg egy másik dolog.

Tudod, van amit nem lehet tanítani...
Pálinkás Pál
@division: és...akkor talán rá kéne gyúrni,és megtalálni a vírusra a gyógyszert, meg a rákra...csak vannak dolgok amik igen nehezek...pl rákgyógyszer...ez a védőoltás egy nagy kalap...főleg hogy ugyanúgy fertőződsz,fertőzöl max nem kerülsz kórházban...és még azt sem tudják meddig leszel védett...jó éve megy a cirkusz...és az emberek túlnyomó többsége minden további nélkül átesik rajta...nem vitatkozom,mondtam már ,itt a vakcinátok,oltás ,aztán csendesedjetek el, aki fél ,oltatja magát és "védve" lesz...legalábbis ezt mondják...persze valahogy nem látom az oltottak megfertőződéséről,megbetegedéséről szóló cikkeket, pedig van, ha ügyes vagy megtalálod őket!!!
division
@Horizont: Bizony, már akkor tudtak róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.