Kübekháza polgármestere azt írta a háziorvosnak, hogy csak annak adjon be kínai vakcinát, aki ezt írásban kéri, írja a Telex.

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere egy levélben arra kéri a helyi háziorvost, hogy a kínai vakcinával csak azokat oltsa be, akik ezt írásban kérik. A polgármester a vakcina esetleges veszélyeire utalva azt írja:

„Doktornő, első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!”

A Telexhez a Tumblr-en keresztül jutott el a kübekházi polgármester levele, amelynek valódiságáról a Telex meggyőződött. A polgármestert nem tudták felhívni telefonon, de a háziorvost sikerült elérnünk. Ő csak annyit volt hajlandó válaszolni kérdésükre, hogy valóban kapott egy ilyen levelet Molnár Róberttől, de semmi egyebet nem kívánt nyilatkozni az ügyről. Később kiderült, hogy a levelet a helyi polgármesteri hivatal maga is közzétette a Facebookon a Kübekháza Hírszolgálat oldalán.

„Doktornő, első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!” Félti az embereket a kínai vakcinától a polgármester

Molnár Róbert korábban a Torgyán József féle Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési képviselője volt, jelenleg az Új Kezdet nevű párt egyik alelnöke. 2002 óta áll az 1500 lakosú Csongrád-Csanád megyei község élén.

A levélben arra kéri a háziorvost, hogy

a kormányzat által Kübekházára juttatandó kínai Synopharm (helyesen Sinopharm – a szerk.) vakcinával kapcsolatban körültekintően szíveskedjék eljárni

A polgármester azt kéri: csak annak adják be az oltást, akik ezt kifejezetten kérik, és erről írásban nyilatkoznak is.

Molnár Róbert szerint

több tekintélyes virológus szakember szerint a kínai oltóanyag potenciális veszélyeket rejthet magában és arról is értesültem több orvostól hogy a háziorvosokat nyomás alá helyezték, hogy mindenképpen ezzel oltsák a praxisokban élőket

A kínai vakcinával szerdától oltanak a háziorvosok. Az oltóanyagból 550 ezer adag érkezett eddig, de a magyar kormány összesen 5 millió adagról kötött szerződést. A kormány azt reméli, ezekkel a vakcinákkal sikerül meglendíteni a magyar lakosság átoltottságát.

Forrás:Telex
Címlapkép:MTI

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Le a kalappal a Polgármester úr előtt. Talpig becsületes ember. Kübekháza büszke lehet rá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@silber13: Nem infúziót írtam, hanem infúzióba injekciót!Lüttyent vagy!
silber13
@Gyurka80: Mndkettőnek van tájékoztója te nagyon hülye!De aki csak ugatja agyógyszergyártás nemzetközi előírásokat, gyártási előírásokat, mint te, az kussoljon és ne pofázzon bele a dolgokba.
Gyurka80
@silber13: Mekkora érthetelen ember vagy te.Magyar mondatokat nem értesz, vagy nem tudsz értemezni!Honnét gyüttél te gyüttment?
silber13
@Gyurka80: ...- !.))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
teuton57
@Gyurka80: Hülyegyerek, arrol mit tudsz, hogy mi lett a 1,8 millio Moderna vakcianaval, amit az EU biztositott MO reszere? Ja, te olvasni sem tudsz! De gondolom talan magyarul azert ertesz, akkor ezt magyarazd meg: Orbanc azt monbdta, a penz nem szamit a vakcina aranal. Aztan nem vette meg Nyugatrol azt, ami 5ezer forinttal dragabb. Megvette a kinait, de az arat titkositottak. Erre köss most masnit!
Gyurka80
@teuton57: Ja "EU biztositott MO reszere" amit 1 év múlva meg is kapnánk. Amennyit tudnak szállítani azt meg is vesszük, a többi csak libsi hazugság!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.