Varga Judit igazságügyi miniszter a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) szerdai online jogállamiság-vitáján arra biztatta a nyugati "buborékban" élőket, hogy "merjenek szembenézni a mainstreammel", ugyanis – mint mondta – soha nem baj, ha az embernek van önálló véleménye.

A tárcavezető a vitát követően közösségi oldalán elgondolkodtatónak nevezte, hogy az elmúlt évtizedben egyetlen olyan vita, panelbeszélgetés, konferencia vagy nemzetközi sajtóban megjelent interjú sem volt még, ahol ne lehetett volna előre tudni, hogy a liberális politikusok, "megmondóemberek" és újságírók mit fognak mondani, kérdezni és hogyan érvelnek a jogállamisági és szabadságjogi témákban.

Varga Judit megpróbálta bokszolni invitálni a kényelem bajnokait a "magyar szorítóba"
Kép:Mohai Balázs / MTI

Hozzátette: soha egyetlen új gondolat, új kérdés vagy új kontextus nem merült fel.

Azt írta:

kényelmes póz az ilyen, hiszen 10-20 civilszervezet és 10-20 globális sajtóorgánum úgyis mindig pontosan megmondja, mit kell gondolni és mit szabad képviselni ezekben az ügyekben.

Az elmúlt évtizedekben ez a fajta politikai és ideológiai lustaság Varga Judit szerint olyan "hatalmas buborékot" hozott létre a Nyugat számára, amelyben nem kell gondolkozni, csak vissza kell mondani a megszokott mantrákat és varázsszavakat és akkor az ember "jó ember lesz" és "elkerülheti a civilizált világból történő kiátkozást".

Éppen ezért az igazságügyi miniszternek mindig izgalmas kihívás jogállamisági beszélgetéseken, vitákon részt venni. Azonban ezek a "bokszmeccsek" véleménye szerint egyáltalán nem valódiak.

Mindenki a saját, külön szorítójában egyedül bokszol a levegőbe, Magyarország például az európai jog talaján állva, mások ideológiai meggyőződésből; vannak, akik belpolitikai haszonszerzésből és vannak olyanok, akik nem is akarnak "bokszolni", csak "beküldték őket a szorítóba". Egy azonban biztos: "a magyar ringbe, amely az európai jog és tények talaján áll, senki, vagy csak nagyon kevesen mernek belépni"

- közölte Varga Judit.

Úgy fogalmazott: megpróbálta "beinvitálni a kényelem bajnokait a magyar szorítóba", arra biztatva őket, hogy merjenek nyitni a más vélemények felé, legyenek bátrak megismerni a másik oldal érveit is. És ami a legfontosabb:

"merjenek szembenézni a mainstreammel", ugyanis sose baj, ha az embernek van önálló véleménye

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Elfelejtem ókor-ókor, hogy nem tudhat még újmagyarul ez az atomókor.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@ómió: Te érted is azt ,,amit " ideböfögsz " a propira ?
csak úgy....
@Qqberci: jövöre választás, attól hangos már most a baromfi udvar.
ómió
@Clavigo: Kérd már meg valamelyik ápolódat, neked is magyarázza el! Vagy értelmileg ez nálad eleve reménytelen?
1984
Éppen azon vannak, hogy szétverjék az önkormányzatiságot és térdre kényszerítsék Magyarország fővárosát BOSSZÚBÓL - egy mentálisan beteg ember kényszerképzete miatt.

A közpénzből fizetett köztévén hányszor szerepelnek ellenzéki politikusok, és ha szerepelnek is, sokszor miért próbálják megalázó helyzetbe hozni őket?

És ez csak kettő a magyar emberek első száz problémájából (mondjuk Novák Katalin biztos nem erre a százra gondolt - vagyis hazudott, mert nem ismeri a magyar emberek első száz problémáját, amiket kivétel nélkül mind Orbán-kormánya okozza)

Már hazugsággal indítottak, amikor bejelentették, hogy nálunk olyan súlyos a válság, mint Görögországban, és ettől elszállt a forint, amivel olyan szinten kicsesztek magyar emberek százezreivel, magyar családok tízezreivel, amire még nem volt példa!
Mennyi szenvedés, mennyi nyomor, mennyi öngyilkosság...
namihami
Csak vigyázzon ez a liba, hogy ez a ""hazai kényelem bajnokai"" nehogy megunják a kanapén üldögélést és felálljanak. Mert akkor a Gazdijával együtt fog a betonfal előtt állni.
A Causescu is azt hitte, hogy az ő kanapé népe is mindig ülni fog. És biztos vagyok abban is, hogy a hazai szereplők hosszabb fal előtt fognak állni. És még úgy is szorosan.
kereső
@namihami: Én egyáltalán nem kivánom ezt. De, nagyon hajtanak arra, hogy kiprovokálják. Ne adja az Isten! Hosszú padon szeretném kátni őket- egy birói tanács előtt Hágában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. April 15., 15:18
Mínusz 5 fok is lehet a hétvégén
Szórakozás - 2021. April 15., 13:36
Meghalt Delhusa Gjon menye
Szórakozás - 2021. April 15., 12:48
Oltás után kapta el a koronavírust Tóth Vera