A kiégett, így céljaiknak már meg nem felelő nőket egyszerűen hazaszállították és kitették azok családjainál.

A prostituált-hálózatot működtető 16 emberkereskedő hatszázmilliót keresett hat év alatt

Fotó: police.hu

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt 16 személy ellen, akik a vád szerint rendszeresen – a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva – prostituáltként dolgoztattak nőket – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a kiterjedt és 2013-tól 2019 elejéig működő hálózatot két nő irányította, a többi személy vagy hozzátartozójuk, vagy ismerősük volt.

A szervezet rendszeresen hálózott be különböző módszerekkel – részben hamis ígéretekkel, részben fenyegetéssel – nőket, akiket azután Németországba vittek.

A legtöbbször hely- és nyelvismerettel sem rendelkező nőkkel azután a szervezet által bérelt ingatlanokban prostitúciós tevékenységet végeztettek. Az ügyfelek által a szolgáltatásokért fizetett összegek legnagyobbrészt a szervezet tagjaihoz kerültek. A kizsákmányolt nőknek, vagy csak elenyésző részt vagy semmit nem juttattak belőle.

Volt arra is példa, hogy a nőket egyszerű értéktárgyként adták-vették egymás között is. Míg a lelkileg már kiégett, így céljaiknak már meg nem felelő sértetteket egyszerűen hazaszállították és kitették azok családjainál.

Emellett megállapodás alapján is foglalkoztattak önszántukból prostitúciós tevékenységet folytató nőket is.

A szervezet tagjai a tevékenységükkel együttesen közel hatszázmillió forintot kerestek.

Emellett az elkövetők családjai a ház körüli munkák ellátására elesett embereket vettek magukhoz, akiket azután kizsigerelve dolgoztattak, gyakran egyéb jövedelmeiket is elvéve.

A Pest Megyei Főügyészség a vádlottak ellen többrendbeli minősített emberkereskedelem bűntette, kényszermunka bűntette, minősített kerítés bűntette miatt emelt vádat.

Forrás: Ügyészség

Címlapkép: police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez nem egy ""Mészáros-üzlet?"" Hiszen okosabb a Cukkerbergnél, mindenhez JOBBAN ért. Kis pénz, de pénz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.