Közérdekű bejelentéssel fordult Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez Tényi István a jobbikos Stummer János soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítása céljából –  írta meg a hvg.hu a Magyar Nemzet alapján.

Feljelentették Stummer Jánost Orbán "titkos alagutjának" leleplezése miatt

Fotó: MTI

Tényi feljelentést is tett a Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen elkövető ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt.

A hivatásos feljelentőként emlegetett Tényi azután fordult Kövérhez és a vádhatósághoz, hogy a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke a Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta: olyan papírt adtak a kezébe, amelyből az derül ki, hogy a Puskás Aréna alá kifejezetten a miniszterelnök számára építenének alagutat, a beruházást pedig titkosítanák.

Szerinte azért ezt az utat választották, mert

„el akarták kerülni a botrányt, amit ez a hír okozhat”.

Stummer a hvg.hu kérdésére egyébként később pontosította azt a videóban elhangzott kijelentését, hogy kifejezetten Orbán Viktornak építenének alagutat. A megkeresésre azt mondta: védett személyek ki- és beléptetésére szolgálna az alagút, azok keresztül mennének a stadionba és távoznának onnan, megkerülve a tömeget.

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón nem válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy leváltják-e Stummert a nemzetbiztonsági bizottság éléről. A miniszter arról beszélt, nehéz eldönteni, hogy az álhírterjesztés vagy a titkos adat nyilvánosságra hozása a súlyosabb. 

Gulyás szerint az üggyel Stummer a Jobbik elnökének autóbalesetéről akarta elterelni a figyelmet, az ugyanis szerinte elég nagy botrány. 

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Egyszerű... védett személyek ne menjenek olyan helyekre, ahol a védelmük nem biztosítható.
Egy kérdés: hány stadiont, színházat vagy akármit fognak most átépítene ezért - néhány zabszem miatt? (Egyébként meg mindenki pótolható, legtöbbször sokszoros a túljelentkezés.)
cikicakk55
Már miért kellene államtitoknak lenni,hogy fosik a miniszterelnök? Tegnap a HVG-n egy hozzászóló kiszámította,hogy 1 cm alagút 1 millió forintba fog kerülni. Még is mi a fene kerül 15 méter hosszú alagútban,majdnem 2 milliárd forintba. ( mire kész lesz,lehet,hogy még többe is fog kerülni) A Rém- Trén Hódmezővásárhely és Szeged közt eredetileg 24 milliárdba került volna,aztán 29 milliárdnál Lázár leállította a tovább építését. Majd mikor Márky - Zay Péter lett a Polgármester újra engedélyezte. Most cirka 200 milliárdnál tartanak,de még mindig nincs kész. Egy baromság az egész,hisz ennyi pénzből már vehettek volna elektromos buszokat és nem kellett volna a városokat szétbombázni évekre. Az azért röhej,hogy a több tízezres tömeg elkerülése miatt kell az alagút. Mikor volt ott annyi néző? Mikor lesz ott annyi néző? Főleg Magyar meccsek miatt,örüljenek,ha pár száz ember el megy..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.