4 385 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 414 514 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

	Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Elhunyt 120 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 672 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 315 781 fő, az aktív fertőzöttek száma 84 061 fő. 4 836 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 411-en vannak lélegeztetőgépen

– mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

A harmadik hullám felívelő ágát, csak úgy tudjuk megállítani, hogy ha a higiénés szabályok betartása mellett minél többen beadatják a vakcinát. A háziorvosok gőzerővel végzik a regisztráltak oltását. Már átlépte a félmilliót az oltottak száma, eddig 508 073 fő kapott oltást, közülük 211 073 fő már a második oltását is megkapta.

Minden Magyarországon alkalmazott vakcina hatékony és biztonságos – mondta.

A háziorvosi rendelőkön túl az oltópontokon is folyamatosan zajlik az oltás a rendelkezésre álló vakcinákkal. Elmondta, szerencsére egyszerre több fajta vakcina van az országban, így van lehetőség a választásra is.

Kiemelte, húsvét körüli időszakra mindenkit be fognak tudni oltani, akik eddig már regisztráltak.

A Pfizer oltóanyagát vizsgálva tapasztalják, hogy folyamatosan változik a vakcinák felhasználási lehetősége. Már az első oltás is nagyfokú védelmet ad. Tegnap jelent meg az izraeli egészségügyi misztérium közleménye, amiben azt állapították meg, hogy már az első adag beadása után 65 százalékos védettség alakul ki.

Egy új tanulmány szerint ha az AstraZeneca második vakcináját a korábban gondolt 21 napon túl adják be sokkal nagyobb a hatékonysága. A tapasztalati és a tudományos információkat hasznosítva a magyarországi oltási munkacsoport még inkább ki tudja használni a rendelkezésre álló vakcinákat és az elkövetkező időszakban fel tudják gyorsítani a vakcinák beadását, azt, hogy minél többen minél gyorsabban kapják meg a vakcinát.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Vajon hányan mondják le a számukra nem megfelelő oltóanyag miatt.
Vegyék elő a ""fideszlajstromot"" és tagkönyvszám szerint kezdjék el a kínai/orosz kvótacsökkentést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
istván irén
Ez a picsa pont olyan hiteltelen mint a többi barom .Ne hordj maszkot ,mert beteg leszel tőle nagyot változott azóta a világ. most akkor hinnem kéne ennek a banyának?
babp1982
A házi orvosok a kínai vakcinæval oltanak,de nem engem! A feleségem megkapta mind a két oltást Pfizerrel vártuk a mellékhatás de az nem volt! Most engem kéne oltakozni,és kíváncsi leszek mit akarnak belém döfni:-))) Az biztos,hogy a ruszki meg a komcsi kutyulékot felajánlom nyunyókának meg o1g elvtársnak meg belém nem rakják az is biztos
szép új világ
Kedves Nyunyóka anyóka, ha lennél szíves - a tisztán látás kedvéért - az évszámot is közölni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.