A legjobban Kövér László jár, akinek az illetménye a hárommillió forintot is meghaladja.

Hiába a gazdasági válság, ismét szépen emelkedik a képviselők fizetése, Kövér hárommilliót visz majd haza

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Márciustól 107 ezer forinttal nő az alapilletményük, de az érintettek átlagosan ennél is nagyobb fizetésemelésnek örülhetnek az illetményszorzóknak köszönhetően – írja a Blikk.

A bulvárlap emlékeztet arra, hogy a fizetésemelést vita nélkül, automatikusan kapják a politikusok, mivel pár évvel ezelőtt a bruttó átlagkeresetekhez kötötték a nekik járó havi juttatást, és ha a Központi Statisztikai Hivatal(KSH) szerint nőtt az átlagfizetés az előző évben, akkor a képviselők markát is nagyobb summa üti. A KSH tegnapi jelentése szerint tavaly 9,7 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, így ennyivel nő a képviselők fizetése is.

Ezzel a képviselői alapfizetés bruttó 1 millió 103 ezer forintról 1 millió 211 ezer forintra emelkedik.

Az a mezei képviselő, aki csak egy bizottság tagja, az már 1 millió 453 ezer forintot keres majd havonta. Két bizottsági helyért vagy a törvényalkotási bizottsági tagságért már 1,7 millió forint jár. A bizottsági alelnökök illetménye több mint 160 ezerrel nő, így meghaladja az 1,8 millió forintot.

A frakcióvezető-helyettesek, bizottsági elnökök és jegyzők fizetése átlépi a kétmillió forintos álomhatárt, 2 millió 58 ezer forintot fognak keresni, ezzel magasabb lett az illetményük, mint a legtöbb miniszternek. A hét frakcióvezető, a hat parlamenti alelnök és a háznagy bére több mint 214 ezerrel növekszik, 2 millió 421 ezer forintot kapnak.

Legjobban Kövér László házelnök járt, akinek 290 ezer forintos fizetésemelkedésével az illetménye ezentúl jócskán meghaladja a 3 millió forintot is.

Forrás: Blikk

Címlapkép:  MTI/Kovács Tamás

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
2018.03.31. 13:00
"Pofátlan állami fizetésekről beszélt a FIDESZ"
"Míg a kormány az utolsó tíz- és húszezer forintjaikat sajtolja ki az emberekből, addig az állami cégek vezetői sok millió forintos fizetést tesznek zsebre.
Országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a Fidesz, kérve a kormányt, hogy radikálisan csökkentse az állami cégek vezetőinek fizetését. Szijjártó Péter elnöki stábvezető szerint elfogadhatatlan, hogy amíg az állami cégek és intézmények vezetői „pofátlanul magas” pénzeket tesznek zsebre, az emberek egyre rosszabbul élnek."
nepszava.hu/1156539_pofatlan-allami-fizetesekrol-beszelt-a-fidesz

A jelek szerint egy mocsok, szemforgató hazug senkik ezek a Fideszesek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Megfogták a szakmájukkak (nem a hivatásukkal) az Isten lábát!
.
De az Isten nem ver bottal amiatt amit elkövettek/nek a hazájuk ellen!
ómió
@Clavigo: Üdvözöllek, Idióta szellemi rokkant! Én ómió vagyok!
ómió
@Aki Én: Úgy jön ide, önmagad tetübolsi egóját non-stop másrahazudni igyekvő efftársi fajkretén, ahogy az egész témakör szól! Vagy a vigyorgóban leszedáltan ezt már nem tudod átlátni!?
Clavigo
@ómió: Kb. ötször bemutatkoztál, agyalágyult..Ez azért kicsit rámutat a gyenge elmédre,,szarosnyelvű csicska. Én nem a kezelő orvosod vagyok,,gyagyás.Meg a nővérke sem,,aki az ágytálat cseréli alattad,,bumburnyák.
Lepényleső
Talán sok? Sokan annyit visznek haza,- két éves munkabérből élők?
Akik őket nyúzzák,miért többet érdemlők?
ómió
@Clavigo: Te is többször bemutatkoztál már, Idióta szellemi rokkant, csak mindig más-más néven! Jóllehet a valódi neved nyilván a szarosnyelvű bolsi! Már csak eszerint se lehetsz orvos, sokkalinkább egy ápolt az elmeosztályon, még, ha - jó bolsi módjára - rám hazudnád is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.