A legújabb számok megerősítették, hogy a járványhelyzet drámaian romlik, ezért újra azt a számot kell nézni, hogy hány üres ágyunk van és hány kórházi ágy van felszerelve lélegeztetőgéppel, mert a szakértők egyetértenek abban, hogy a következő két hétben drasztikusan nőhet a megbetegedések száma – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Orbán: Drámai a helyzet, emelt szintű készültséget rendeltem el a kórházakban

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő szerint köszönet illeti a járványügyi szakértőket, mert az előre jelzéseik szinte kivétel nélkül beváltak – írja a hirado.hu.

Orbán: minden kórházban ott vannak az egyenruhások

A miniszterelnök elmondta, hogy el kellett rendelnie a kórházakban az emelt szintű készültséget és minden kórházban a katonák is ott vannak a vezetésben.

„Újra vissza kell hoznunk azt a készültségi állapotot, ami áprilisban és november környékén volt jellemző”

– tette hozzá Orbán Viktor.

„El kellett rendelnem egy emelt szintű készültséget a magyar kórházakban”

– közölte. Minden kórházban ott vannak az egyenruhások. Át kell nézni a vezénylési listákat, hogy az orvosokat és ápolókat hova irányíthassák. Vissza kell hozni azt a készültségi állapotot, ami áprilisban volt jellemző.

Az unióval lekötött vakcinák az előre jelzettnél is lassabban jönnek, ha nem lenne kínai és orosz vakcina, nagy bajban lennénk.

Húsvétra megkapja minden regisztrált az első oltást

​Úgy vélte, hogy felelőtlen a baloldal politikája: oltásellenesek, bizonytalanságot szítanak és le akarják beszélni az embereket az oltásról – idézte a közpénzekből működő honlap a kormányfőt.

Orbán arra kért mindenkit, hogy regisztráljanak a gyors oltás érdekében.

Húsvétra az összes regisztrált megkapja legalább az első oltást, ami azt jelenti, hogy az EU-ban nálunk lesz a legmagasabb oltási arány.

A határokon mindenképpen szigorítani kell – szögezte le a miniszterelnök.

Az üzleti célú Európán kívüli utazásokat radikálisan szigorítani kell és ennek kidolgozására kérte a miniszterelnök az operatív törzset.

​Olyan nagy a baj az EU-ban, hogy nincs itt a felelősségre vonás ideje. Minden országnak saját maga kell megvédenie saját magát.

A személyforgalom korlátozása mellett fenn kell tartani az áruforgalom és a tőke szabad áramlását.

A harmadik hullám több tízezer ember munkahelyét veszélyezteti és senkit se hagyhatunk az út szélén. A bértámogatási programokat

55 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint egy éve

Meg vannak az eszközeink arra, hogy a bajba jutott vállalkozásoknak nyújtott támogatásokat az újranyitás utáni első hónapban is megtartjuk.

Elmondta, hogy jelenleg 55 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint egy éve, ezért a következő hónapokban arra kell törekedni, hogy új munkahelyeket hozzunk létre.

„Azt vállaltuk, hogy annyi munkahelyet hozunk létre, amennyit a vírus elpusztított, ezért a következő hónapban”

– mondta a miniszterelnök.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A drámai helyzetért sokat tett a regnáló hatalom. Mint máshol írtam, a szomszédba megérkezett 2 fő Angliából. 10 nap karantén, kapun kinn a papír. Az itteni rokonaik 3 fő, továbbra is szabadon mennek, jönnek, dolgoznak, mintha mi sem történt volna. Megkérdeztük, teljesen szabályosan, a protokoll szerint járnak el. És ezek után van van még valaki aki csodálkozik, hogyan terjed a vírus, ha mindenki maszkot használ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A drámai helyzetért sokat tett a regnáló hatalom. Mint máshol írtam, a szomszédba megérkezett 2 fő Angliából. 10 nap karantén, kapun kinn a papír. Az itteni rokonaik 3 fő, továbbra is szabadon mennek, jönnek, dolgoznak, mintha mi sem történt volna. Megkérdeztük, teljesen szabályosan, a protokoll szerint járnak el. És ezek után van van még valaki aki csodálkozik, hogyan terjed a vírus, ha mindenki maszkot használ?
TollerBela
Emelt szintű készültséget rendeltem el ...ki a fasz ez ? A kórházi főparancsnok a pintér, a tisztifőorvos a cecinéne, a mihaszna minsizter - ha valakit érdekel - valami kásler. EZ a gyüttment ki a fene ? MIhez képest emeli a szintet, a rabszolgának kinevezett, szolgálati viszonyba taszított doktorokra mi várhat még ? Önként lemondanak majd a fizetésről és a maradék szabadidőről is ?
balos
Azokat a katonákat a vírus ellen,vagy a vírus védelmében rendelték oda!gy látszik,hogy "kijátszották" a védekezésüket!Szerintem,rossz volt a terv így le kéne cserélni az "edzőt"!
balos
@Horizont: Erre játszanak már 89 óta!Minden tevékenységével igyekszik a hitleri normáknak megfelelni!
tudode
Ki tudja holgy kerül az afrikai mutáns a operatív izé asztalára, azzal együtt, hogy a tiszti főorvos asszony január ót a brit mutáns tanulmányoztatja
.
------- Müller Cecilia tiszti főorvos asszony az angol mutánsról
.
www.google.com/search?q=M%C3%BCller+Cecilia+az+angol+mut%C3%A1nsr%C3%B3l&oq=M%C3%BCller+Cecilia+az+angol+mut%C3%A1nsr%C3%B3l&aqs=chrome..69i57j0i333l2.13523j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------------------------
.

----- Orbán: Ha most kiengedjük az embereket Afrikába, és hazahozzák az új mutánsokat, akkor kész vagyunk.

444.hu/2021/02/26/orban-ha-most-kiengedjuk-az-embereket-afrikaba-es-hazahozzak-az-uj-mutansokat-akkor-kesz-vagyunk
---------------------------------------------
.
Miközben az élet megy tovább!
.
Az emelt szintű készültséggel együtt oltakoznak a bennszülöttek, vásárolnak, mennek a melóba, és a kaszinókban rengeteg pénz fordul meg és forog kockán!
Clavigo
A drámai helyzetre való tekintettel emeltétek meg a fizetéseteket is...? Faszfej bugris.!! Mi ez az egyes szám első személy ??? Hogy öntött volna ki a bába ,az első fürdővizeddel együtt ,te geci...!
csak úgy....
orbán egy tehetségtelen pénz és hatalom éhes dumaláda!
ezt csak a stupid hívei nem veszik észre,vagy nem is akarják..
Gazella
@csak úgy...: de csak azért mert kapnak zsetont a bérnyaloncok
Gazella
Kong a kórház.. de az idős kisöregek sorban állva várnak az oltásra. Kár ennyit hazudni faszfej dagadék.
zsupumi
Pedig te állítólag mindenkit meggyógyítasz, te lepcseszájú húsgombóc !
Lepényleső
Demokráciában szakemberek döntenek,diktatúrákban meg így vezetnek,- orrunknál fogva minket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.