Hiába tűrhetőek a jogszabályok, ha nem megfelelően alkalmazzák őket az egészségügyi intézményekben – mondta csütörtök este Kincses Gyula az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Kamarai elnök: orvosokat zsaroltak meg

Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

Az interjú idéző 24.hu azt írja, hogy a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a jogszabályalkotásban a kamarának sikerült eredményeket elérnie, megfelelő garanciákat alkudtak ki és az Országos Kórházi Főigazgatósággal is aktív partneri kapcsolat alakult ki, de ez mit sem ér, ha az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló új szerződések esetében a végpontokon, vagyis az intézményekben komoly baj van.

Kincses azt állította, van olyan orvos,

akit azzal zsaroltak meg, hogy ha nem írja alá az új szerződést, nem csak elveszíti az állását, de máshová sem tud majd elmenni dolgozni.

Ráadásul ez nem egyedi eset, a MOK-hoz több jelzés is érkezett fenyegetésekkel kapcsolatban. Az elnök elmondása szerint ezeket kikérték maguknak és jelezték a főigazgatóság felé. A szerződést március 1-je éjfélig kell aláírnia az orvosoknak.

A beszámoló szerint Kincses kijelentette, hogy jogilag nincs lehetőség az ilyen zsarolásra, ráadásul

ez öngól lenne, mert a járványhelyzet miatt minden orvosra és ápolóra szükség van.

A MOK-elnök úgy véli, az orvosok nagyobbik fele alá fogja írni a szerződést, többen, mint amilyen számokról most hallani lehet.

Forrás: 24.hu, atv.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Attila

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Hát aki ismeri a történelmet,az ilyen papirt amit,most az orvosokkal és a többi egészségügyessel alá akarnak íratni,arra MÉG észak korea nagy "nevettetője" is csettintene!
TollerBela
Hja, a Kamara meg majd megállapítja, amit szokott...semmit ! Aki úgy érzi, írja alá, akinek meg töke van, az ne tegye. Mi nem tanácsolunk ám semmit, megvédeni nem fogjuk, talán támadni sem ...ennyi ...hogy a szakszervezet ? ...hess légy ...szóval, mi volt a kérdés ? ...szégyen ez urak, és persze maga a gyalázat !
CsipkeRózsa
Merre haladunk? Minden napra jut valami új disznóság!
Lepényleső
Az ilyen tartalmú anyagot sosem hívták szerződésnek,a világban mindenütt diktátumnak nevezik ilyeneket?
Diktátumot pedig más meg nem szövegezhet,csak aki magára öltötte a diktátor jelmezt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.