Ahogy azt korábban mi is megírtuk, feljelentették Orbán Viktort és "ismeretlen társait" a miskolci polgármester temetése miatt. A rendőrség azonban elutasította a feljelentést Orbán Viktor ellen, mert nem temetésen, hanem templomi búcsúztatáson vett részt 250 ember társaságában. Az Orbánt feljelentő táltos kettős mércéről beszél.

A Népszavának a miskolci evangélikus esperes azt mondta, 200-250 ember vehetett részt meghívóval január 30-án a Kriza Ákos fideszes polgármester emlékére szervezett templomi búcsúztatáson, de a temetésre jóval kevesebben mentek el. Sándor Frigyes úgy vélte, az 1500 férőhelyes templomban, a járványügyi szabályokat betartva, kétszer ennyien is gond nélkül elfértek volna.

Bár Orbán Viktor és társai ellen feljelentést tettek az előírások megsértése miatt, a rendőrség azt elutasította. A lap kérdésére a Miskolci Rendőr-főkapitányság jelezte, azért, mert a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet szerint a vallási közösség szertartása (a házasságkötés, temetés kivételével) nem számít államilag meghatározott rendezvénynek. Megvizsgálták a temetésről készült felvételeket is, szerintük ott nem lehetett több ötven embernél.

A Népszava szerint a hivatkozott kormányrendelet kettős mércét alkalmaz a járványügyi korlátozásokban, hiszen csak kéri, de nem kötelezi a vallási közösségeket, hogy „a szertartásaik során a magatartási szabályokat az általános szabályokkal összhangban határozzák meg”. A lap beszélt az egyik feljelentővel, a táltosként is ismert Heffner Attilával, akit ugyanez háborított fel.

Én nem tarthatok szakrális szertartást a Pilisben, mert az a járvány idején tilos, de egy templomban tömegek zsúfolódhatnak össze egy istentiszteleten?

- mutatott rá a kettősségre a lapnak. Szerinte Orbán Viktornak bocsánatot kellene kérnie felelőtlensége miatt:

fittyet hányt a járványügyi előírásokra, a kormány első embereként kockáztatta egészségét – ezzel az ország irányítását – és rossz példát mutatott a nyilvánosság előtt.

Forrás: Népszava, 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ROTH MANÓ
Megtáltosodott! Volt ilyen az 50-es években is... Szibéria lett a vége!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Megkérdőjelezi a maffiafőnök parancsát??!!
Rámozdul majd a NAV...
Pálinkás Pál
"fittyet hányt a járványügyi előírásokra, a kormány első embereként kockáztatta egészségét – ezzel az ország irányítását – és rossz példát mutatott a nyilvánosság előtt." gyanítom, nem sokan sírnának utána...
ROTH MANÓ
Megtáltosodott! Volt ilyen az 50-es években is... Szibéria lett a vége!
simmering73
Na na táltos úr. Ezt nevezi Ön országirányításnak? Ezt a fejetlenséget? Nyugodjon le, a dr miniszerelnök úr már első körben felszipákolta a Pfizer vakcinát és jót röhög a népen.
csak úgy....
@Nyírfa: ö attól táltos és nem miniszterelnök!
Eladott Ország
Orbán nyugodt, mert őt és a sleppjét már Pfizer vakcinával beoltották, a pórnép meg elégedjen meg a keleti vakcinákkal.
CsipkeRózsa
A feljelentő ellen nem indítottak eljárást?
nezelodo
@ROTH MANÓ: ma 13:58. Aztám meg talán a tatárföldön egy bányásztelepi "lakás" udvari budival lett a befejező luxus..
csak úgy....
@Nyírfa: bár csak sosem lenne igazam és még csak találó sem lehetnék...
gina
Megszokahattuk hogy elmebeteg Viktor és bagázsa azt tesz amit akar, a népnek meg kuss, remélem jövőre mindenki tudja hova teszi azt az X et
surdilloFUJT
@gina: A pókhálós agyu fidessbirkák ezt nem olvassák,vakon mennek a kolompos után!!!
RonaGyuri
csak szólok a világon a legjobban álló (közel a teljes átoltottság) Izraelben a zsinagógákra is vonatkoznak a szigorú előírások!!! =))
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap 22.03

Igen. Az ember - a normális ember - nem annak örül, ha beigazolódik, hogy akit rossz embernek tart, az tényleg az.
Lepényleső
Intelligens emberek hogy nem vették még észre,hogy a bán alkalmasnak találta magát Jupiter szerepére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.