Budapest helytállt a koronavírus-járvány első és a második hullámában, és ez nagyon nagy mértékben a fővárosiak együttműködésének köszönhető – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester a Covid 2021 ellenzéki vizsgálóbizottság ülésén pénteken.

A fővárosi önkormányzat "bátor, előremutató lépései és a bevonó kommunikáció" talán hozzájárult ahhoz, hogy a budapestiek kimutatható módon nagyfokú fegyelmezettséget tanúsítottak a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban – mondta a főpolgármester, aki kiemelte, hogy a fővárosi önkormányzat minden járványügyi intézkedést hamarabb hozott meg, mint a kormány. Példaként említette a szociális intézményeket védő intézkedéseket, a maszkviselési szabályokat, valamint a tesztelési programot.

Karácsony Gergely szerint fel kell készülni arra, hogy a járvány harmadik hulláma előtt áll az ország, és az adatokból azt látszik, hogy az elkövetkező két-három hét valóban "pokolian nehéz lesz".

A főpolgármester az ülésen azt is mondta: ha Orbán Viktor miniszterelnök szavait követik, hogy a megmentett életek számában mérik a védekezés eredményességét, akkor "ez a védekezés sajnos megbukott".

Forrás: MTI

Címlapkép: Facebook/Karácsony Gergely

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
mit helyt állt te baromarcú...ha semmit nem csináltatok volna,akkor is pontosan ugyanennyi áldozat lenne!!!nagy parasztvakítás ez a kijárási tilalom,meg maszkviselés...semmi köze a járvány alakulásához... a Svédeket nem gyötrik vele,mégis kevesebb a halottjuk ,mint nekünk. ha a maszknak bármi köze lenne a dologhoz Svédországban százezreknek kellett volna meghalniuk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok