A jelek szerint 717 ezer 18 év feletti magyar állampolgár nem szerepel az oltási listán – írja a Népszava, amely megpróbált ennek utánajárni.

Deficit az oltási tervben: Több mint 700 ezer fő hiányozhat a hivatalos oltási listáról

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Onnan indultak, hogy az oltási sorrend összeállításakor összesen 7 millió 343 ezer 894 embert sorolt be valamilyen kategóriába a kormány és a terv kidolgozásával foglalkozó szervei. Ez abból a dokumentumból derült ki, amelyet a 444.hu ismertetett február elején. Csakhogy a nagykorú magyar lakosság száma 2020 év elején 8 millió 60 ezer volt, ez a szám év végéig mindösszesen 38,5 ezerrel csökkent – hívta fel a figyelmet az eltérő adatokra Katona Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) volt elnöke.

Az újságnak sem Katona Tamás, sem Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter nem talált elfogadható magyarázatot az eltérésre, miközben a kiszivárgott dokumentum számait sem cáfolta még meg senki a kormány részéről. Szó lehet pontatlanságról, de a Koronavírus Sajtóközpont válaszában nem tagadott és magyarázkodott, hanem a megszokott kormányzati üzenettel fejezte be a lapnak küldött választ: 

A baloldal oltásellenes, orosz és kínai vakcinaellenes kampánya rendkívül felelőtlen, bevallottan azért teszik ezt, mert szerintük minél tovább tart a járvány, minél több a beteg és a halott, annál nagyobb a baloldal választási esélye

Forrás: 24.hu, Népszava

Címlapkép: MTI/Ujvári Sándor

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nincs egy értelmes ember sem ebben a ... országban aki megmondána ezeknek a mocskos győkereknek, hogy nem oltásellenes itt senki, de csak az eu gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákban bíznak meg az emberek. Mert ezeknek a keleti szaroknak se dokumentációja, se engedélye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Nincs egy értelmes ember sem ebben a ... országban aki megmondána ezeknek a mocskos győkereknek, hogy nem oltásellenes itt senki, de csak az eu gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákban bíznak meg az emberek. Mert ezeknek a keleti szaroknak se dokumentációja, se engedélye.
134.bátor
@simmering73: Elkèpesztően mocskos propagandát folytatnak! Minden hibájuk az,minden tehetetlensègüket,alkalmatlanságukat a baloldalra fogják. Közben a gyűlölettől nem látnak . Ez a fidesz,ezek a szavazói
Pálinkás Pál
mi az hogy oltási lista??? mintha önkéntes lenne a dolog...akkor ez mi??? "7 millió 343 ezer 894 embert sorolt be valamilyen kategóriába a kormány és a terv kidolgozásával foglalkozó szervei."...
kereső
Ha van hivatalos "oltási lista"- akkor miért is kellett a regisztráció???
kereső
Nem lehet, hogy ők azok akik kijelentkeztek a magyar TB rendszerből- külföldi biztositási jogviszonyuk miatt?? A ksh-nál meg azért szerepelnek, mert megvan /megtartották magyarországi lakcimüket.
707 ezer felnőtt állampolgár, és hány kisebb-nagyobb gyermek???
jesz
ekkora a káosz? fasza. szégyellje magát az egész bagázs. főleg azok, akik időseket csődítenek oltópontokra, és egy fasz vezető azt állítja, hogy az öregek a hibásak.

szégyen. mindenki monnyon le!
jesz
nevetségesen balfaszkodnak...szégyen.
ha jól tudom, létezik egy olyan sóhivatal, amely az ország teljes lakosságát tartja(majdnem)naprakészen.

nos néhány ráérő informatikus életkorcsökkenéses listát készít, ezt lakcím szerint rendezik, és máris udvariasan mehetnek oltani...nem ám oltópontra rendelni az embereket...
mozgó busz, mint oltópont nem létezik?
szaboria1
Itt látszik mennyit hazudtak össze vissza, hogy hányan hagyták el az országot és ezért
TB. már nem itthon fizetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.