Késsel sebesítette meg egy SZFE-maszkos nő arcát a 151-es buszon Ó. Bence csütörtökön. A férfi a támadás után elfutott, de a rendőrök néhány órán belül elfogták.

A 24.hu információi szerint a férfi ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során, elismerte, hogy a maszkon látható SZFE-s felirat miatt rántott kést a nőre a csepeli buszon. A Fővárosi Főügyészség a 24.hu-nak küldött közleményében azt írta, hogy indítványozták a férfi letartóztatását. Az ügyészség közleményében az is szerepel, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, valamint már követett el egy aláírásgyűjtés helyszínén a jelen ügyhöz hasonló bűncselekményt (garázdaságot), ami miatt vele szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség 2019 nyarán vádat emelt, indítványozva, hogy a bíróság ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre. Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság 2020 novemberében hozott ítéletet, és az ügyészi indítvánnyal szemben pénzbüntetésre és közérdekű munka büntetésre ítélte a férfit. A vádat képviselő ügyész már akkor fellebbezett súlyosabb, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása érdekében, a másodfokú eljárás folyamatban van.

A Telex arról ír, hogy a férfi Torzsa Sándorra, az MSZP ifjúsági szervezetének politikusára támadt.

Ő egy nyomorult sorsú gyerek, de egyáltalán nem hülye

– mondta a Telexnek Torzsa Sándor, a Societas elnöke. A politikust ugyanis többször is szembesítették Ó. Bencével, miután a férfi 2019. április 18-án az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak ment neki a Móricz Zsigmond körtéren.

Torzsa akkor úgy nyilatkozott a támadásról, hogy a férfi az egyik szocialista „kolléganőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel”, majd hozzávágta a palackot, miközben hangosan szidta az MSZP-t.

Torzsa ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadt:

nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott.

A dulakodás nagyjából két percig tarthatott, végül az ott lévő járókelők és a többi szocialista választotta szét őket. Torzsa kihívta a rendőrséget, és feljelentést tett a támadó ellen, aki elfutott a helyszínről. A rendőrök akkor viszont elfogták a férfit, garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására.

Az ügy azóta a bíróságra került, Torzsát háromszor is visszaidézték.

Ó. Bence a tegnapi támadás után elfutott, és ő futott el akkor is, amikor 2018. április 8-án egy újságíróval került komolyabb összetűzésbe.

Az egyik vezető hírportál munkatársa ekkor a Corvin-negyednél tudósított az országgyűlési választásról, amikor észrevette, hogy valaki feltűnően nagy hévvel tépkedi le a választási plakátokat a megállóban. A telefonjával készített fotókat, hogy azokat beküldje a szerkesztőségnek.

Percről percre tudósítottunk, gondoltam elküldöm a képeket azzal, hogy «️megy a műsor a Corvinnál». Akkor jött oda hozzám és megpróbálta kicsavarni a kezemből a telefont, aztán bekapta a bal hüvelykujjamat és hosszan ráharapott. Csak azután engedett el, hogy mondtam, kitörlöm a képeket

- nyilatkozta a Telexnek az újságíró, aki a nevét azért nem vállalja, mert már más szakmában dolgozik.

A férfi ezután felszállt a 4-6-os villamosra, Ó. Bence viszont követte, szidni és köpködni kezdte az újságírót, majd azzal gyanúsította meg, hogy a dulakodás közben miatta esett le a napszemüvege, ami össze is tört. Miután azzal fenyegette meg, hogy „hazáig követi és megöli”, az újságíró vészjelzővel megállította a villamost, de mire a rendőrök és mentők kiértek a Mester utcai megállóba, Ó. Bence elfutott.

A rendőrök kérdezték, hogy akarok-e magánindítványt tenni, de azt is elmondták, hogy plakátrongálás miatt mindenképpen keresni fogják, így nem életem ezzel a lehetőséggel

– emlékszik vissza a férfi.

Bár a mentők szerint csak nyolc napon beüli sérülést szenvedett, a volt újságíró még hetekig járt kötözés cserére, sebtisztításra és a körme is leesett. Komolyabb ügy ebből végül nem lett, ő úgy tudja, a rendőrök nem is keresték a támadóját. 

Elismerte, hogy az SZFE-s maszk miatt rántott kést a buszon egy nőre, a férfi korábban egy újságírót és egy politikust is megharapott

Ó. Bence elfogása 2021. február 25-én – Forrás, fotó: Police.hu

Az ügyészség a mostani ügy miatt is kezdeményezi a férfi letartóztatását, amiről szombaton dönthet a bíróság. A férfi tegnap reggel 7 óra 40 perc körül a Szent Imre téren várakozó 151-es buszon egy késsel sebezte meg az SZFE-maszkos utastársa arcát. A megsérült utast a mentők kórházba vitték. A nő az elsődleges információk szerint könnyű sérülést szenvedett.

Forrás: Telex, 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Az orbáni gyűlölet terjedése és hatása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
a cikk hosszú, és zavaros.. Egyszerűbben ezt a faszit nem lehetne mint súlyos visszaeső, mindenféle garázda, meg satöbbi alapon pár évre guggoltatni?
namihami
Dolgozik benne a Fidesz-veszettség. Beteg is, de mellette hülye is.
Yoda69
@jesz: 2-8 evig tarto letoltendot kaphat azert a mozzanatert. Remelem a maximumot szabjak ki ra.
teuton57
@jesz: ??? Csak nem kepzeled, hogy barmilyen komoly büntetest kaphat? Hiszen teljesen artatlan, csak beoltottak gyülölet-vakcinaval, ami fidesz-gyartmany. Majd 200 ora közerdekü munkara kötelezik 2022ben, ellenzeki plakatokat kell letepkedjen.
istván irén
" Én azt hittem ilyet csak a migránsok csinálnak"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.