Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Áder János köztársasági elnök, aki a közmédiának pénteken nyilatkozott erről.

Beoltották Áder Jánost – ezt a vakcinát választotta
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az államfő elmondta: néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és háziorvosának is feltette a kérdést, ha várnia kellene – mert csak akkor kerül sorra – a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára "szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután" megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak. Erre mindketten azt válaszolták: "minél előbb oltani, minél előbb megkapni az oltást" – fűzte hozzá Áder János.

A köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.

Áder János arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.

"Bízzunk az orvosainkban, bízzunk az egészségügyi ellátórendszerünkben" – hangsúlyozta az államfő, hozzátéve: reméli, "hogy akkor a járványt is hamarosan magunk mögött tudhatjuk".

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
És még el is higgyük. Úgyis rátok rohad a kínai vakcina wazze, ami ráadásul drágább, mint az EU által beszerzett vakcina.
A fidesznek egyébként már régen nincs hitele! Hazug, mocskos, tróger, zsiványok vagytok csak!
lampa laz
Ez a majom hiszen nem találkozik senkivel sem, mitől fél? A másik közjogi méltóság, köteles mikor oltakozik? Csak nem a Pfizerre vár amikor tele a kamra kínaival.
Gondolom ez mind a birkanyájnak szól, h lehet sorba állni a qva drágán vett kínai koktélért, mert különben rájuk buggyan.
tudode
Mit tehet egy pártkatona, követi gazdáját, hálából amiatt, mert elvégzi, az un. közjogi méltóságához tartozó melót, miközben a folyó partján azon spekulál, hogy a felcsúti nemzetvezetőtől büdödösik a hal, vagy a haltól van prenetráns bűz az országban!!!
luiz
@Horizont: vagy már el is adták a nyugati vakcinákat
lampa laz
@Horizont: Ezzel a felvetéssel nem vagy egyedül. Kollégáimmal, ismerőseimmel, családdal is erről beszéltünk, h mióta itt van ez a két -orosz, kínai- folyadék, azóta nem hallunk semmit az Eu. által folyamatosan biztosított vakcinákról. Szerintem raktározzák valahol, h ez a két szar fogyjon, h bizonyíthassák, h igenis tömegével kérik az emberek mivel nincs is más. A másik ami ehhez kapcsolódik, h amit kitűzött a putris oltottsági létszámot azt mindenáron el akarja érni húsvétig. Hadházynak lesz munkája, h kiderítse hová rejtik az Eu-s vakcinákat. Botrány lesz ebből még.
szaboria1
@CsipkeRózsa: A MÁSODIK NEMZETI TOLLBA?
Béla333
Persze ha a Moderna vakcináját nem hozzuk be azért, hogy mondhassuk azt, hogy abból hiány van, pedig van lekötött kontingens, nos akkor mondhatjuk azt, hogy a Bajuszos szar ugyanúgy csak a hazugság cunamit nyomja, mint a többi maffiatag.
Áder is csak egy mocskos maffiatag, semmi több.

"A Telex csütörtökön arról írt, hogy Magyarország a számításaink szerint csak a felét kötötte le annak a mennyiségnek a Moderna vakcinájából, amelyre az uniós keretből lakosságarányosan lehetősége lett volna. "
telex.hu/koronavirus/2021/02/26/orban-viktor-moderna-vakcina-oltas-lekotott-mennyiseg-izrael

Miféle gennyes dolog már az, hogy azért, hogy a méregdrágán megvásárolt kínai vakcinát erőszakolják ránk az olcsóbban megvehető Unió által engedélyezett vakcina meg nem kell?
kereső
@lampa laz: A "nemzeti oltóközpont"- amely egyébként egy magáncég-tiborczos beütéssel- március elején inditja a az oltásokat azoknak, akik "előregisztráltak 5000Ft-ért". Több magánklinika is hirdeti már, hogy megkezdik az oltásokat.

A környezetemben ( vidék!!!) 60-75 év közötti krónikus betegek szerepelnek a listákon, amelyeket az NNK leküldött a háziorvosoknak- mindenki kinai oltásra van"beidézve". Teszteljük a kinaiaknak a betegeken.Nincs senki aki megállitsa ezeket a szarháziakat??? Hiszen nagyon sokan jobban félnek a virustól- éppen betegségeik okán- , mint az vizsgálatlanul engedélyezett kinai vakcinától. És ha valami gabesz van, ... krónikus beteg volt.Már meg is van a kibuvó,
simmering73
Akkor jól hallottam valahol, hogy szánt szándékkal fogják vissza a nyugati vakcinát, hogy rákényszerítsék a népre a kínait meg az oroszt. Áder egyébként propagandadumát nyom, természetesen már ő is rég be van oltva Pfizerrel.
luiz
@simmering73: Még, hogy októberig kellene neki Pfizerre várni XD Etesse a halakat
kereső
A kinai vakcinás dobozokban kinai nyelvű felhasználási utasitás, és tájékoztató van. Magyar nincs- se kivül, se belül.
kereső
Miután Áder János is elkövette azt, hogy schegget csinált a szájából orbán hatalma érdekében-a kettős állampolgársággal, szavazati joggal kapcsolatban- ezért aztán nem hiszek neki. Nem látom a vakcinás ampullát, nem látom a dobozt- és nem látom a vakcinázó tű feliratát . (a kinai vakcina oltótúvel együtt van kiszerelve , dobozonként).
lampa laz
@kereső: Pedig az idős krónikus betegeket Pfizerrel kellene oltani, mert a kínai nem lett letesztelve 60 év felettiekre. Kína sem oltja a saját vakcinájával a 60 év felettieket, hanem több millió Pfizert rendelt erre a célra. Itthon meg kísérleti nyulaknak nézve a kínait kapják. Ja, igen és mivel szinte minden idős embernek van már ilyen, olyan betegsége, rá lehet fogni arra, ha esetleg...
Gazella
Szeretném elllvasni az üvegcsére írt vakcina nevét..
csak úgy....
én azért szeretem áder jánost mert jelentéktelen,semmit mondó és ehhez képest kurvára jól keres! az éves okosságait és tevékenységét havi szintre lebontva,még ha ö is belelezte ki a kifogott halat,oszt megsütötte és megette...,az is csak egy nagy semmi!
kereső
Orbán: “El kellett rendelnem egy emelt szintű készültséget a kórházakban. A helyzet drámaian romlik, a megbetegedések száma erőteljesen nőni fog a következő hetekben. A helyzet úgy fest, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt erősen nő a fertőzöttek száma és nőni is fog. Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, ápolónőre, lélegeztetőkészülékre szükségünk lesz. Át kell nézni újra a vezénylési listákat az ápolók tekintetében, újra azt a készültséget kell visszahozni, ami november közepén jellemzett minket"- honnan tudja a két hetet? Csak nem abból, hogy akorra jelentkeznek a kinai vakcina hatásai ???

Volt február elején egy nemzetközi konferencia, ahol Macron francia elnök azt mondta a kinai vakcináról- hogy használata gerjeszti a virusmutációkat. Gondolom nem az ujjából szopta.
kereső
Nagyon aggódom, mert közülük nem egy közeli rokon, jó ismerős, szomszéd van.:(((((((((((((((((
kereső
@Horizont: Örülök neki, én meg összeszorult gyomorral "imádkozom" a szeretteimért.
ágimami
@Horizont: Ez tényleg jó hír, főleg hogy Pfizert-kapott!! Sok - egészségben eltöltött éveket - kívánok még Anyukádnak!!!

Nálunk eddig még csak a lányom kapta meg mind a 2-őt, - szintén Pfizer-t, - mivel eü. dolgozó.
Nekem még sajnos várnom kell, mivel januárban 2 oldali tüdőgyulladásom volt, és csak kb. 3 havi várakozás kell.
Én is Pfizer-t szeretnék, de majd meglátjuk hogy alakul.
lampa laz
@Horizont: Nagyon jó egészségét anyukádnak. Neked is mielőbb 1 Pfizert.
namihami
Ez is egy ""messziről jött ember"".
Az egész tarsulat csak ilyenekből áll.
terlasz
Hagyjuk már a mesét, hogy egy különösen védett személy nem kaphatja meg a legjobb vakcinát, mert mondjuk a 90 éves Mari néni egészsége fontosabb!
134.bátor
@sgl: Pont erre gondoltam èn is. Ès beáll a sorba oltakozni. Tènyleg teljesen hülyének néznek mindenkit.
1984
És akkor nézzük, miről álmodott tegnap Áder János: www.youtube.com/watch?v=Y3YPFAl-0wg

Azok a boldog hetvenes évek...
Katalina62
@simmering73: az a legnagyobb baj, hogy annyira nem bízunk már a kormányban, kivéve a vakon hívőket, hogy hogy akár igaz akár nem, de ez egyáltalán felmerűl bennünk!
balos
Ki a fax az az áder?Melyik raktárból szedték elő?Netán lejárt a szavatossága?
Gazella
@kereső: Erre mondom azt mindig, hogy igenis kell külföldi webportálokat olvasni, van okos fordító akár gépen akár telefonon
CsipkeRózsa
@fideszes gyökér: A google-fordító ezt fordította a kínai szövegedre:

"Kis tövis, utána lehet horgászni. Nagyon sok finom hal lesz vacsorára."
1984
Áder János kiskorában: atomzsir.hu/image/cache/catalog/products/Bebi/bajusz_cumi_04-550x550h.jpg

Ekkor még volt esély, ekkor még bármi lehetett volna - akár normális ember is.
De mint tudjuk, ez nem sikerült neki végül. A legnagyobb harcot vesztette el - az önmagával vívottat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.