Aki nem kapja meg a védőoltást, az nagy eséllyel elkapja a koronavírust – mondta az M1-nek Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa.

Szakorvos: Aki nem kapja meg a védőoltást, az nagy eséllyel elkapja a koronavírust
Egy idős nő megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina második adagját a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kialakított oltóponton 2021. február 26-án. MTI/Krizsán Csaba

A budapesti Honvédkórház orvosa hozzátette: aki elkapja ezt a vírust, annál nincs ember, aki megmondja, milyen súlyosságú állapotba fog kerülni: enyhe tünetekkel megússza, vagy súlyos állapotban intenzív osztályra kerül.

Péter Ádám kiemelte, bárki megkérdezi, azt feleli: az oltás a megoldás. Kitért arra is, hogy Magyarországon többféle vakcina áll rendelkezésre, amelyekről elég sok elbizonytalanító információ látott napvilágot. A szakember viszont leszögezte:

egyértelműen, szakmai bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy mindegyik vakcina, amelyet Magyarországon használatba vettek, biztonságos és hatásos.

A Honvédkórház szakorvosa mindenkitől azt kérte: bízzanak az orvostudományban és az orvosokban. Aki regisztrál, azt az oltást fogja megkapni, amelyik számára a legmegfelelőbb – jelentette ki.

Péter Ádám – aki az első hullám óta vesz részt az intenzív osztályra kerülő koronavírusos betegek ellátásában – az M1 stábjának meg is mutatta, hol látják el a súlyos állapotba került fertőzötteket. Elmondta, hogy valaki már megbetegedésének első napjaiban az intenzív osztályra kerül, de olyanok is vannak, akiknél a hetedik nap környékén lép fel olyan állapotromlás, amely miatt intenzív osztályra kerülnek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus elsődlegesen a tüdőt érinti, de a vese, a szív működésében is problémát okozhat. "Ez a vírus minden szervre hat" – szögezte le Péter Ádám, aki azt is kiemelte: az orvosok számára is megdöbbentő, milyen nagy arányú halálozást okoz a koronavírus.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Megkezdődött a fenyegetőzés. Először a riogatás aztán majd jönnek a szankciók emlegetése.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Megkezdődött a fenyegetőzés. Először a riogatás aztán majd jönnek a szankciók emlegetése.
jesz
ez a nagyeszű faszomtudjaki azt hiszi feltalálta a melegvizet? Az oltakozni vágyók hiába várnak, oltás sehol...pedig az oltás hiánya totális életveszély...a fent mondott bölcsesség szerint.

Igaz cicvarek?
Hol oltanak, he?
verőce21
Akit kórházi oltópontokra hívnak be, az Pfizer-BioNTech vakcinát kap.
A háziorvosoknál kínai vakcinával oltanak jelenleg. Ennek tárolási, logisztikai okai is vannak...
karma1
@Kapanyél: Mivel ha valakit beoltanak, attol meg vidaman terjesztheti a virust, ha kozossegbe megy! Nagyobb bajt csinal, mintha otthon maradna biztonsagban!
Gazella
Annak felesleges az oltás aki már akkor átesett a viruson, amikor még hírből se ismerték. Én már tavaly januárban átestem...azóta folyamatosan negativ a tesztem.. ... mutánsok ellen is védve vagyok. Ha van egyáltalán mutáns.. pláne amikor biológiai szert kieresztik...arról nem beszélve hogy rejtély melyik ország engedte ki. Az fix, hogy nem Kína a hibás.
Fenyegetnek itt össze vissza mindenkit..
Itt valamelyik gyógyszer cégnek nagy biznisze van benne , kutató orvosokksl együtt.
A magyar tetves roma dagadék mev imád katonásdit játszani, hogy pont a honvédség dirigál.. na meg ezekkel a sok vakcina vételekkel üzletel keletebbre töbszörös áron eladja.
Teljes a káosz a világon.
emerencia
@karma1: Csak az a baj, hogy sokan nem engedhetjük meg magunknak az otthonmaradás luxusát. Termeljük a világbajnok áfát idősen is kényszerből, s szabadon fertőződhetünk és fertőzhetjük azokat az embereket akik vigyázhatnának magukra, ülhetnének otthon de nem teszik!
Pálinkás Pál
@Gazella: Írhatsz bármit...az itt lévők többségének ez maga a "pestis"...igaz hogy az pár nap alatt több áldozatot szedett mint ez a szar egy év alatt...és a pestis mindenkit vitt...még a seggnyaló Merkely szerint is kb 4,5 millió magyar átesett itthon már a fertőzésen, mindenféle kotyvalék nélkül!!
karma1
@emerencia: Tudom, Kedves, tudom... Az otthonmaradast nem ugy ertettem, hogy nem mennek az emberek dolgozni, hanem hogy nem mennek feleslegesen kozossegekbe, es ha muszaj felszallni a tomegkozlekedesre, vagy barmi mas kozossegi tevekenyseget kellene folytatni, akkor attol tartozkodnak.
Ez az elmebeteg orban el sem tudja kepzelni, hogy mekkora nagy bajt csinal azzal, hogy egyaltalan nem fizet az embereknek tappenzt, akik covidban szenvednek. A beteg emberek kenytelenek titkolni a betegseguket - segit ebben a keves teszteles, nem is derul igy ki, ha valaki beteg - es ott mindenkit halomra fertoznek.
Akarhonnan nezem, ez bizony atgondolt nepirtas - csak azt szeretnem tudni, hogy mi a celja ezzel?
Gauntlet
Mond utánam:
Vakcina nélkül is felgyógyulnak emberek !
karma1
Hat igen, kurva nagyot mondott! Mert az oltasnelkuli egyen vagy megkapja a koronat - vagy nem! Tehat
50-50 % az eselye, te szerencstlen propagandista!
Vegulis az oroszrulettbe se hal meg mindenki? Naugye!
solidedge
Aki megkapja és mehet mindenhová az meg széthordja mint majom a lisztet, mert nincsenek tünetei.
Málna
@Horizont: Azt mondták, és így is van.
Pálinkás Pál
@Málna: akkor miért nem fogják be a pofájukat...nagykorú emberek vagyunk,tudunk dönteni...és nem hiszem hogy te ezt fel tudod fogni, de ez már kontraproduktívvá vált...egy csomóan már juszt se oltatnak a sok ugatás miatt!!!
Málna
@Pálinkás Pál: Te miért nem fogod már be, Pali? Döntsd el csendben, nem kell nagydobra verni a véleményedet.
Pálinkás Pál
@Málna: akkor ti mit pampogtok az oltás mellett???nektek lehet,a másik oldalnak nem??? na ne röhögtess
Málna
@Pálinkás Pál: Te kezdted, hogy miért nem fogják be...Nektek lehet, a másik oldalnak nem? Ejnye, Pali...
Pálinkás Pál
@Málna: nem én ugatok egyfolytában a sajtóban,tévében,rádióban.,..ráadásul egy olyan valami miatt amit a világon jó ha pár ország elfogadott, jórészt a diktatúrák...tudod ,mint itt a csuti cigány!!!
Gazella
@Pálinkás Pál: Igen ezt tudom. Persze h nem fogom irni többet. Van aki teljesen be van szarva. De ha csináltat magának vérvételt , az fix, hogy ki mutatja hogy átesett ezen a szaron.
karma1
@Gauntlet: En is felgyogyultam belole 7 evvel ezelott... Az ellensegemnek se kivanom - de a szovodmenyei megmaradtak, sajnos
CsipkeRózsa
Valamit muszáj mindenkinek kapni? Oltás vagy korona? Egyik sem!
karma1
@CsipkeRózsa: Az, hogy megkapod az oltast, egyaltalan nem zarja ki, hogy megkapd a koronat - csak lehet, hogy enyhebb lefolyasu lenne, mintha nem lenne oltasod.
De mar most az egesz ott megdol, hogy az uj - de a legujabb mutansra semmikepp sem - nem hatasos az oltas, vagyis beoltathatod Magad akar Pfizerrel is, ha a legeslegujabb mutanst bekapod. Ergo: az egesz oltakozas baromsag - de valoszinu utazasnal egyszerubb lesz atjutni a bonyolult beengedesi proceduran. (Ami megint csak kamu, mert beoltottkent, teljesen tunetmentesen vidaman hordhatod szet a vilagban a virust, masokat megfertozve, esetleg olyanokat is, akik mar be lettek oltva. Es akkor meg nem beszeltunk arrol, hogy ebben a pillanatban SENKI nem ismeri az oltasok vedettseget ado idoszakat! Lehet, hogy csak 3 honapot, lehet, hogy felevet, egy evet, vagy eletunk vegeig jelent vedettseget - ki tudja? Egyik oltoanyag sem felelne meg a hivatalosan elfogadott bejegyzesi protokollnak, nincs 5 eves klinikai tesztelesi idoszak, nincsen tobb kulfoldi orszag fuggetlen egeszsegugyi szervezetenek az egybehangzo nyilatkozata - ez az oltas ugras a vegtelen sotetsegbe

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.