A köztévé péntek esti híradójában szerepel egy riport, amelyben az M1 stábja a Honvéd Kórház Covid-osztályán forgat.

Beengedték az M1 stábját a Honvéd Kórház Covid-osztályára – ez az első ilyen videó itthon Fotó: MTI/ Balogh Zoltán

A 24.hu emlékeztet, hogy eddig kizárólag csak az MTI fotósait engedték be a szigorúan elkerített osztályokra fotózni, így valószínűleg

ez az első olyan videó, amelyben láthatunk Covid-osztályt belülről, működés közben.

A riport 11 perc 40 másodperc környékén kezdődik, és alapvetően arról szól, hogy érdemes beoltani magunkat, mert bármilyen oltást is kapunk, kisebb eséllyel leszünk tőle nagyon betegek.

A köztévé videóját ITT lehet megnézni.

Más országok covid-osztályainak küzdelmeiről már láthattunk teljes riportokat is. A Telex számolt be pár napja arról, hogy a dunaszerdahelyi kórházban forgatott egy bő félórás dokumentumriportot a Covid-helyzetről a Paraméter szlovákiai magyar nyelvű médium. A lap hozzáteszi, hogy

a film azért is különösen megrázó, mert Magyarországon a jelenlegi helyzetben elképzelhetetlen, hogy egy kórházba beengednének független médiát, vagyis magyar nyelven, (többségében) magyar nyelvű kórházból és környékről ilyen filmet még aligha láthatott a nyilvánosság.

A film Laczkó Balázs orvossal indul, ahogy hajnalban megy munkába, egy 24 órás ügyeletbe. A videóból kiderül, hogy a kórházban egy emelet maradt csak a nem koronavírusosoknak, mindenütt máshol Covid-kezelés van, és még mindig nem elég a kapacitás. "2021 februárjában az egymillió főre jutó COVID-haláleseteket tekintve Szlovákia világelsővé vált. A koronavírus-járvány súlyos helyzetbe sodorta a Dunaszerdahelyi járást, amely a január-februári időszak legfertőzöttebb régiója lett. A dunaszerdahelyi kórházban 2020 októberétől 2021 február közepéig 757 COVID-beteg fordult meg. Minden harmadik páciens meghalt. Az egészségügyi személyzet éjjel-nappal harcol a kilátástalan állapottal, a járványhelyzet azonban csak egyre súlyosbodik" – írja a Paraméter.

A dunaszerdahelyi kórházban készült filmet itt nézheti meg:

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az RTL hitelesen is be tudná mutatni, cenzúra nélkül. Mi erre lennénk kíváncsiak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Az alámondott propaganda szöveg meg orbánt magasztalja majd, h milyen jól kezeli a járvány helyzetet. Az ellenzék meg nyomja az oltásellenes szöveget, emiatt vannak tele a kórházak. Szúnyogcsődör azért olyan gebe már mert nem győz rohangálni az oroszok meg kínaiak között, hol biciklipumpáért, hol vakcina féle folyadékért.
csipetke
Az emberek nem erre a kozmetikázott filmecskére lennének kíváncsiak,hanem a valóságra. Mert azt mindenki tudja,hogy a valóság nem ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.