4948 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 107 beteg.

4948 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 424 130 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 902 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 319 691 fő, az aktív fertőzöttek száma 89 537 fő.

5282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 482-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 563 601 fő kapott oltást, közülük 244 407 fő már a második oltását is megkapta. A háziorvosok továbbra is végzik az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség. A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával.

Harmadik hullám: Csaknem ötezer embert fertőzött meg a koronavírus egy nap alatt, több mint százan meghaltak, vészesen nő a kórházban kezelt koronavírusosok száma

Nő várakozik a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban kialakított oltóponton 2021. február 26-án.  MTI/Vasvári Tamás

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, ezért továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések, az Operatív Törzs az utazási szabályok szigorításán és az oltási stratégia módosításán dolgozik, hogy minél többen minél előbb megkapják az első oltást a rendelkezésre álló vakcinákból.

Számos európai országhoz hasonlóan hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma

- írja a kormányzati portál. A brit vírusmutáns egész Európában és már a magyar városokban is gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát.

A járvány újra felszálló ágban van, ezért kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A védőoltás életet ment – írják. 

Az Operatív Törzs és az oltási munkacsoport az oltási stratégia módosításán dolgozik, hogy minél előbb minél több ember kapja meg az első oltását.

Mind az öt Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen

- írj a kormányzati portál.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Azt írja, mind az öt vakcína hatásos...akkor? Már azt is bejelentik, ha öt embert sikerült beoltani..

Orbán húsvétig ígérte a feltámadást...ez igaz is lehet...

Jövő év húsvétig..
cikicakk55
Akkor Ők miért nem a Kínaival,vagy az orosszal oltatták be magukat? Feltétlen az időseken kell kísérletezni ugye Gülü Baba? Bízom benne,hogy a vírus mutánsa téged is megtalál te nemzet rontó mocskos diktátor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.