Márki-Zay Péter szerint ha mindenki a saját magához közelálló jelöltet választaná, akkor Dobrev Klára végezne az élen az előválasztáson, ami – a hódmezővásárhelyi polgármester szerint – mindenkinek, a DK-szavazóknak is káros lenne, hiszen akkor Orbán Viktor maradna a miniszterelnök.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere elmondása szerint azért van még mindig az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között, mert kritikusan fontosnak tartja, hogy milyen az egyes jelöltek elutasítottsága.

A politikus az ATV műsorában arról is beszélt, hogy az általa is támogatott Karácsony Gergely első helye természetes, hiszen az ország legnagyobb településének polgármestere, aki mögött két parlamenti párt is áll. Szerinte ha mindenki a saját magához közel álló jelöltet választaná, akkor Dobrev Klára végezne az élen az előválasztáson, ami mindenkinek, a DK-szavazóknak is káros lenne, hiszen akkor Orbán Viktor maradna a miniszterelnök.

Úgy véli, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) 106 egyéni jelöltje lesz az országban az előválasztáson. Márki-Zay Péter megerősítette, hogy

Zuglóban Hadházy Ákost támogatják, aki az MMM alapító tagja.

Ő maga azért vállalja az országgyűlési képviselő-jelöltséget Hódmezővásárhely és Makó térségében, mert nem lát mást, aki érdemi kihívó lenne Lázár Jánossal szemben.

A Jobbik elnökének előválasztási esélyeiről Márki-Zay Péter elmondta: Jakab Péter elutasítottsága alacsony, de nem látja, hogyan tudná megszólítani a baloldali szavazókat, vagy éppen a cigányság egy részét. A polgármester jelezte: az előválasztás győztese mögé beáll, bárki legyen az. Így Dobrev Klára mögé is. Nem kisebbíti az érdemeit, de adottság a magas elutasítottsága – tette hozzá a DK EP-képviselőjével kapcsolatban Márki-Zay Péter. ​

Forrás: ATV, Index

Címlap: Facebook/Márki-Zay Péter

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TollerBela
Zay úr, ez azt jelentené, hogy ha mindenki a hozzá közelálló választaná, és az előválasztson Dobrev nyerne, akkor maga és az önt követők nem szavaznának rá az éles választáson ? Mert ellenkező esetben semmi sem akadályozná meg, hogy ő nyerjen orbánnal szemben ! Tehát ...? Nem tetszik ez a momentumos attitűd ...nem is vezet sehová sem ! Önnek egész egyszerűen semmiféle olyan tapasztalata nincs, amivel komolyan versenybe tudna szállni. Szerezze meg, és legyen a következő miniszterelnöke az országnak ! Fekete-Győr sem tehetségtelen, de miért választanánk egy érett, sokat tanult Gyurcsány helyett egy fiatalkori Gyurcsányt (vagy orbánt, ha úgy adódik) ? Szóval, óvatosan a kristálygömbbel ! Tervezzen orbán utánra ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@karma1: "Qrva ország"- és orbán tette azzá!, bár ha Kató nem akar, akkor nem lehet táncba vinni.
Nyírfa
@karma1: 01.12

Elvileg abszolút igazad van. Mégis, két szempontot ajánlok a figyelmedbe. Az egyik az, hogy nem kifizetődő ürügyet adni a fidesznek a 2006-os események megismétlésére, akár sokkal súlyosabb következményekkel, ezzel teljesen ellehetetlenítve a kormányzást.
A 2. a fidesztől lélekben már elfordulóban lévő, csalódott szavazók megnyerése, akik békére, nyugodt és kiszámítható mindennapokra vágynak.
Már felvetettem a napokban a nemzeti egység megteremtésének a fontosságát, ugyanis egy frusztrált, pattanásig feszült társadalom nemcsak nem teljesítőképes, de életképtelen is.
Tehát, nem Klárával van a probléma, hanem azzal, amit sgl-től hallunk nap mint nap, s amivel egyet is értek: nem lett volna szabad hagyni, hogy idáig fajuljon a helyzet. Hogy ma én sem Dobrevet teszem az első helyre, azt köszönje meg a komplett ellenzék saját magának. Ha valamelyest rend lesz a társadalom fejében, jöhet Klára, részemről élvezi a bizalmat.
verőce21
Várjuk ki, hogy tényleg nem utasítják el a választók az apróklán tagját...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.