Márki-Zay Péter szerint ha mindenki a saját magához közelálló jelöltet választaná, akkor Dobrev Klára végezne az élen az előválasztáson, ami – a hódmezővásárhelyi polgármester szerint – mindenkinek, a DK-szavazóknak is káros lenne, hiszen akkor Orbán Viktor maradna a miniszterelnök.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere elmondása szerint azért van még mindig az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között, mert kritikusan fontosnak tartja, hogy milyen az egyes jelöltek elutasítottsága.

A politikus az ATV műsorában arról is beszélt, hogy az általa is támogatott Karácsony Gergely első helye természetes, hiszen az ország legnagyobb településének polgármestere, aki mögött két parlamenti párt is áll. Szerinte ha mindenki a saját magához közel álló jelöltet választaná, akkor Dobrev Klára végezne az élen az előválasztáson, ami mindenkinek, a DK-szavazóknak is káros lenne, hiszen akkor Orbán Viktor maradna a miniszterelnök.

Úgy véli, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) 106 egyéni jelöltje lesz az országban az előválasztáson. Márki-Zay Péter megerősítette, hogy

Zuglóban Hadházy Ákost támogatják, aki az MMM alapító tagja.

Ő maga azért vállalja az országgyűlési képviselő-jelöltséget Hódmezővásárhely és Makó térségében, mert nem lát mást, aki érdemi kihívó lenne Lázár Jánossal szemben.

A Jobbik elnökének előválasztási esélyeiről Márki-Zay Péter elmondta: Jakab Péter elutasítottsága alacsony, de nem látja, hogyan tudná megszólítani a baloldali szavazókat, vagy éppen a cigányság egy részét. A polgármester jelezte: az előválasztás győztese mögé beáll, bárki legyen az. Így Dobrev Klára mögé is. Nem kisebbíti az érdemeit, de adottság a magas elutasítottsága – tette hozzá a DK EP-képviselőjével kapcsolatban Márki-Zay Péter. ​

Forrás: ATV, Index

Címlap: Facebook/Márki-Zay Péter

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TollerBela
Zay úr, ez azt jelentené, hogy ha mindenki a hozzá közelálló választaná, és az előválasztson Dobrev nyerne, akkor maga és az önt követők nem szavaznának rá az éles választáson ? Mert ellenkező esetben semmi sem akadályozná meg, hogy ő nyerjen orbánnal szemben ! Tehát ...? Nem tetszik ez a momentumos attitűd ...nem is vezet sehová sem ! Önnek egész egyszerűen semmiféle olyan tapasztalata nincs, amivel komolyan versenybe tudna szállni. Szerezze meg, és legyen a következő miniszterelnöke az országnak ! Fekete-Győr sem tehetségtelen, de miért választanánk egy érett, sokat tanult Gyurcsány helyett egy fiatalkori Gyurcsányt (vagy orbánt, ha úgy adódik) ? Szóval, óvatosan a kristálygömbbel ! Tervezzen orbán utánra ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ez a márky zagyva peti a második,aki szétverheti az összefogást!Az első schiffer volt,aki szintén beépített köcsöge volt a gecinek!
Pági
@balos: érdekes meglátás,van benne valami
kereső
Kérem Márki-Zay Pétert, hogy legyen szives mellőzze az illyféle jósllatait- bármelyik elllenzéki párt jelöltjével szemben. Nem igazán FER!!- ellenzéki térfélről, ellenzéki ellen dumálni. Ráadásul a DK még nem is jelölt miniszterelnök jelöltet az ellenzéki előválasztásra. Gyurcsány csak annyit válaszolt az ez irányú kérdésre: HA! a DK jelöl miniszterelnök jelöltet, akkor az Dobrev Klára lesz. Tehát még, jelen pillanatban nem is jelölt.
Egyébként meg kértik már legalább ezen a térfélen nagykorúnak tekinteni a választókat, és rájuk bizni a döntés jogát. Nem igazán értem, miért is "kampányol" egy még nem jelölt ellen- kell a dk,!!! de Dobrev Klára és GYF nélkül. Ugyanott vagyunk, ahonnan 2018-ban elindultunk.
kereső
Az ilyen cikkekből nem elég egyszer! Még vagy kétszer kéretik berakni.
jesz
Dr.Dobrev nyerné az előválasztást? ...ezt olvassa Orbán is...hátradől, és kér egy kávét.
TollerBela
Zay úr, ez azt jelentené, hogy ha mindenki a hozzá közelálló választaná, és az előválasztson Dobrev nyerne, akkor maga és az önt követők nem szavaznának rá az éles választáson ? Mert ellenkező esetben semmi sem akadályozná meg, hogy ő nyerjen orbánnal szemben ! Tehát ...? Nem tetszik ez a momentumos attitűd ...nem is vezet sehová sem ! Önnek egész egyszerűen semmiféle olyan tapasztalata nincs, amivel komolyan versenybe tudna szállni. Szerezze meg, és legyen a következő miniszterelnöke az országnak ! Fekete-Győr sem tehetségtelen, de miért választanánk egy érett, sokat tanult Gyurcsány helyett egy fiatalkori Gyurcsányt (vagy orbánt, ha úgy adódik) ? Szóval, óvatosan a kristálygömbbel ! Tervezzen orbán utánra ...
Gazella
@Gazella: foly... nézz már tükörbe! Te egy senki vagy!!
Még a telefonom se hajlandó veled beszélni!!
Yoda69
Minden tiszteletem MZP-e, de az elovalasztas pont arrol szol hogy az a jelolt legyen a ME jelolt, akire a legtobben szavaznak. Ha Dobrevre szavaznak a legtobben, akkor MZP-nek es szavazo taboranak kutya kotelessege ot tamogatni, es forditva. Maskulonben nincs ertelme az osszefogasnak, es az elovalasztasnak. Ezt kene felfogni vegre.
Az ilyen fajta nyilatkozatok rendkivul karosak tudnak lenni, es jobb lenne 2x atgondolni, mielott valamelyik VIP ellenzeki politikus ilyesmit nyilatkozik.
NKF
Annak nagyon örültem amikor a "bájgúnárt" legyőzte,de nem eléggé.Újabban visszanyalta magát
ismét a hatalomba.Az előválasztásról.Még el sem kezdődött,de már most szar az egész!
namihami
Ez a szerencsétlen is képtelen felfogni, hogy az ún. előválasztásnak pont az a célja, hogy egy (EGY) olyan jelölt álljon ki az Orbán ellen, aki a TELJES ellenzék támogatásával bír. Ha most elkezd fintorogni, akkor éppen azt éri el, amit ordít a világba. És akkor az Orbán tényleg kikérheti a házipáleszt és hátradőlhet.
Ez a Márky-Zay vajon tényleg ennyire hülye vagy csak egy sima akna? A nyilatkozatai nem adnak tiszta képet, szerintem (ha az ő tevékenysége révén is) ismét nyer az Orbán, akkor láthatjuk meg a beépített embereket. És, erős a gyanúm, hogy ez is min. államtitkári stallummal fog bírni.
Személy szerint én a DK-s jelöltet támogatom, de ha egy más jelölt nyer, akkor is mögé fogok besorolni. A mostani miniszterelnök és sleppje helyett szinte a koalíció bármely tagja...
cikicakk55
Én Hódmezővásárhelyen élek. 2019-ben benne voltam erősen MZP kampányában. 2018-ban még csak azért szavaztam rá,mert elegem volt a Fideszből.2019-ben meg már tudatosan szavaztam rá és tényleg midnem erőbedobással azon voltunk,hogy nyerjen. Az utóbbi idők beszólásai azonban már az itt élő embereknek is sok. 2019-ben még Ő csitított bennünket,hogy ne süllyedjünk le a Fidesz szintjére,ne mocskolódjunk,ne írjunk durva hozzászólásokat,mi ne legyünk ellenségei az országnak. Most meg egyre többször látom,hogy bele köt konkrétan nevesített személyekbe. Nem pártokba,személyekbe. Nem tudom mi történt vele,de ez a jelenlegi MZP már nem az aki volt.Nagyon durva lesz ez a kampány,ha már Ő is ennyire bele ment. Én sokkal jobban örülnék,ha legalább az ellenzék összetartana,de sajnos egyre jobban úgy látom,hogy egymással sincsenek kibékülve. Hogy lesz ebből közös ellenzéki összefogás?
Gazella
@Horizont: Győr moson megyében Ő egy nagy nulla :) a may krém
cikicakk55
@Horizont: Igen,ezt kellene,hogy az előválasztáson a legtöbb szavazatot kapott emberre kellene a többi pártnak és azok táborának is szavazni. Sajnos egyre élesedik a vita az ellenzéki pártok közt. Hol a Momentumos Fekete- Győr András ugrik neki Újhelyinek, hol szintén Fekete Győr A. köt bele egy másik pártba. Most MZP jósolgat,mikor még nincs is ME jelöltje a DK-nak Vásárhelyi lakos létemre nem tetszik amit Péter csinál mostanában. 2019- óta valahogy teljesen megváltozott. Én mindig védtem. A helyi portálokat nem nagyon olvastam a Facebookon,inkább az országos politika érdekel,de ha bár hol bántották Pétert kiálltam mellette. Persze most is inkább 1000x Ő,mint hogy még egyszer Fideszes legyen a város,de ha ki tart a jelenlegi politizálása mellett,akkor nem örülnék neki,hogy ha megválasztanák Miniszterelnöknek. A 35.000 lakosú Hódmezővásárhelyt is kezdi erősen megosztani. 2019-ben kb 3200 szavazattal nyert a Fideszes Grezsa ellen. Félő,hogy az a 3200 + ember el fog olvadni mire jön az igazi szavazás,ha nem változik meg.
Nyírfa
Márki-Zay Péternek ez lehet a magánvéleménye, de nem állhat ki vele a pulpitusra.
Nemcsak apolitikus a fellépése, hanem inkorrekt is, és ez minden, csak nem ajánlólevél.
Pokróc
Lássuk először az indulók névosrát aztán a programokat és a fellépés határozottságát ,aztán lehet esélyt latolgatni .
csipetke
MZP-nek igaza van,olyan szempontból,hogy bár Dobrev egy talpraesett,és igen okos nő,mégiscsak Gyurcsány felesége,akitől megosztóbb politikus talán nincs is. Épp egy ATV-s riportot néztem MZP-vel,aki nagyra becsüli Dobrevet,de lehet,hogy tényleg nem győzhet Gyurcsány miatt. Én,és még néhányszázezren már úgy vagyunk,hogy mindegy,ki lesz az ellenzék jelöltje,egy a lényeg,hogy orbán és a bandája bukjon
Clavigo
Vazzzze,,,,ez csak előválasztás... Nem kéne mindjárt rongálni az esetlegesen indulni kívánó " konkurenciát "...!!! A lényeg,,a Zsírdisznó és nemzethhyy Kondájának leváltása,,számonkérése...!! Oszt jó napot. ..
csipetke
@Nyírfa: 14.20 Na de azt mondja MZP, hogy aki nyer az előválasztáson,az mögé beáll ő is. Akkor is,ha Dobrev lesz az.
Eladott Ország
Mindenki a maga lovát dicséri. Előbb menjen le az előválasztás.
Nyírfa
@csipetke: 14.49

Igen, ezt mondja. Hogy beáll Klára mögé, ha...de azért még jó előtte ellene hangolja a közvéleményt, hátha sikerül őt megelőznie, esetleg szóba kerülhet, hogy Jakab csak kimosakodott ex-szélsőjobboldali, Karácsony pedig maradjon csak Budapesten, bár még oda sem elég a rátermettsége. Persze, ez csak amolyan kinézem belőle jellegű feltételezés, de könnyen meglehet, hogy közel járok az igazsághoz.
Málna
Azt gondoltam, hogy a választásokig tartják magukat, és csak utána robban majd ki, hogy mennyire kényszeres ez a nagy összefogás. De úgy tűnik, kapunk ízelítőt már most is. És még milyen sok idő van még addig...
kereső
@csipetke: Na Te is beszoptad a fideSS mantrát. Miért lenne e legmegosztóbb politikus GYF??? Szerintem orbán sok-sok gyűlölt tulajdonságát és tetteit kente rá a fideSS.
És akkor most még ti ezt mantrázzátok? Meg Apró klánoztok?? - miközben az ósök búneit toleráljátok a fideSS oldalán!
Na szép. Legalább egy kicsit logikusan végig gondolnátok az egészet..
Az ellenzéki oldalon igeni népszerű Dobrev- főleg a nők körében.
justhpeter
@Nyírfa: 14:20: Márki-Zay félig elintézte az ellenzéki összefogást. Lefordítva: hamarabb nyílt ki a szája, mint elindult volna a gondolkodása. Ezen a szinten és a többi ellenzéki párt szavazóival szemben ezt nem engedhette volna meg .
Ezzel a magatartással azt gondolom nincs mit tenni, maximum a megérdemelt választási vereséget követően kiseprűzni őket az országból. Normális embereknek már kezd elege lenni ebből az ellenzékből, akik tíz éve csak dumálnak és melegednek a parlamentben, ugyanakkor sem kádereik, sem programjaik, se tisztességük sincs. Van viszont egy állandó rétegük, akik majd a listás helyeken biztosan bejutnak.
Yoda69
@Horizont: 12.34-re
Irod hogy Dobrev gyozelme a ferje miatt ketseges? Miert is?
Jelenleg a DK a leg tamogatotabb ellenzeki part kb.1 millio valasztoval. A DK szavazotabora nagyon egyseges, amint szerintem Gyurcsany eszmeje tart egyben. Pont miatta tamogatnak Dobrevet is a DK-sok, es sokan masok akik nem DK-sok.
csipetke
@kereső: 15:08 Nekem semmi bajom Dobrevvel,sőt,írtam is,hogy talpraesett,és okos nő. Gyurcsánnyal sincs bajom,sztem inkább ő,mint orbán,de ha olvasol erre-arra,mégis azt látni,hogy sokan,nagyon sokan azt mondják,hogy inkább maradjon orbán,minthogy megint Gyurcsány győzzön.És sajnos Dobrevet egy kalap alá veszik a férjével. Nekem tökmindegy,ki nyer,egy a lényeg,hogy az ne orbán legyen. És ezzel vannak még így néhányszázezren,vagy még többen
Nyírfa
@justhpeter: Jó, majd a fidesz kiseprűzi, velünk együtt. Remek kilátás. Tudod, én mennék magamtól is, már ma, egy óra alatt összepakolok, ha kell. De nincs rá módom. És, ha már itt KELL maradnom, akkor legyenek olyan játékszabályok, amelyeket szívesen betartok, mert fairek.
Mindig azt mondjuk, hogy fejétől büdösödik a hal. Na de a fejet a törzs szolgálja ki, azaz a nép. A Nép. Szerinted mennyire fair ez a nép? Pont mint az ellenzéke, mint a kormánya. Mert a Nép választja, a Nép tartja életben mindkettőt. No, nekem meg ebből van elegem: mintha nélkülünk létezhetne bármelyikük.
Yoda69
@csipetke: Szerintem ezt csak a lakajmedia probalja elhinteni. A fideSSeseken kivul mar senki se akarja orban maradasat, meg ugyse ha Gyurcsany nyerne. De itt nem is Gyurcsanyrol van szo, mert o mar kijelentette, hogy kepviselosegen kivul mas tisztseget nem fog vallalni.
justhpeter
@Nyírfa: Ebben igazad van. Azonban itt arról van szó, hogy Márki-Zay elfogadott valamit amikor ebbe belépett, majd kibeszél belőle. Mint Orbán az Unióban. Ha az nem tzetszik nekünk, akkor eztz sem szabad.
Nyírfa
@justhpeter: Kedves Péter, mintha 14.20-kor ugyanezt írtam volna. :)
Egyébként jó a párhuzam: orbán-EU, Márki-Zay- Összefogás.
Lehet, hogy MZP vérében még mindig kimutatható a fideszvírus?
Nyírfa
@Horizont: A legújabb infók szerint a Momentum eléggé nyomul vidéken, építi ki a hálózatát.
Hogy ez mit rejt magában, milyen hozadéka van/lesz , még nem ismert.
Az lett volna jó megoldás, amit Gyurcsányék terveztek: tanácskozásra hívni a cigányok lakta körzetek népét, megkérdezni, mit akarnak kezdeni az életükkel, felajánlani a gyermekeiknek a bentlakásos iskolai elhelyezést , érettségire, szakmák tanulására, felsőoktatásra nyújtani ezzel lehetőséget, paralel munkát adni a szülőknek: mindenki ért valamihez, és ami a lényeges, nem a fejük felett ,nélkülük hozni döntéseket róluk, hanem velük együtt. De a kezdeményezés elhalt, már nem is emlékszem, miért.
Jó volt a Fletó. Megelőzte a korát, nem voltak érdemi támogatói.
Nyírfa
@Horizont: Igen. Talán a Momentum elvégzi ezt a munkát. Nagy munka, nem is biztos, hogy azonnali sikerrel jár, de később bőven kamatozik.
Lepényleső
Aki nyeri az nyeri,- aztán tessék mindenkinek kussolni és őt segíteni,
s addig sem hülyeséget pofázni,a vizet más malmára hajtani?
terlasz
Dobrev elutasítottsága a fideszhívők nagy ellenszenvén múlik, akiket le kéne győznünk.
Márky a legerősebb konkurenciát szeretné így kiiktatni.
Málna
@Szeparepa2: Beszélsz hülyeséget. Inkább keress magadnak másik életcélt, mert nem lesz, aki összekaparjon jövőre...
pécsi
A bolgár titkosszolgálat/KGB/ nem jöhet be a parlamentbe! Dobrev Bulgáriában kampányoljon Fletóval egyűtt.Ott a helyük!
GeoCravker
"Zuglóban Hadházy Ákost támogatják, aki az MMM alapító tagja."
Minusz egy pont a választási esélyüknek nálam.
Málna
@Szeparepa2: Persze, hogy elolvasod. Kinek játsszod itt az eszed?
Yoda69
@Horizont: Pontosan ezert irtam hogy Karacsony a legjobb valasztas - szerintem.
karma1
@TollerBela: Ne feledd: MZP a fideszbol jott! Egyebkent az Isten mentsen meg mindenkit MZP-tol meg a momentumtol, fegyortol...!
karma1
@Horizont: Dragam, MZP maga a ketlabonjaro ELETVESZELY! Amikor vegre bejelentettek az ellenzeki osszefogast, szinte azzal egy napon meghirdette a Minhdenki Magyarorszaga Mozgalmat, ahol o az elnok! RAINDUL az ellenzeki osszefogasra! (Tehette eddig, egy fideszbol kivalt fuggetlen kepviselo volt, amikor Hmvh-t elnyerte!) De most az arulo momentum tamogatja! A masik arulo, fegyo"r csapata! MZP- Momentum/fegyo"r = lmp 2018!
Eletveszely erre a ket majomra szavazni! MZP maradjon ott es az, ahol es ami, - mert azt jol csinalja! - de az osszes tobbi lepese a fideszt segiti elo!
karma1
@Horizont: Nem erdekes, hogy most ki mit gondol, ki lenne a befuto, vagy a masik esetleg miert nem? Dobrev Klara az Dobrev Klara, teljesen sajat egyeni es egyedi politizalasaval - ne Te es en gondoljuk el, hogy "mi lenne, ha ... Meg majd a ferje miatt jol nem szavazzak meg" ... Hagyjuk mar az eloiteleteket a budos francba! Ha a DK belul elgondolta, kiket indit mind a 106 valasztokeruletben, akkor tessek eldonteni a szavazofulkeben, hogy TE ki valasztanal, es hagyd, hogy mas is kivalaszthassa a 6 part jeloltjebol a sajatjat! En nem csipem a Jobbikot, de ha elem kerulne az iv, amin Jakab rajta van, akkor gondolkodas nelkul ot ikszelnem be, mert a felhozatalbol o a legalkalmasabb! Ne mi, ne MZP es ne fegyo"r dontse el ELORE, hogy ki NE induljon, mert majd ez lesz meg az lesz, de FOLEG NE POFAZZON KI ABBOL A ROHADT OSSZEFOGASBOL, VEGRE, TANULJAK MAR MEG A LECKET, hogy NINCS KIBESZELES, mert minden egyes ilyen eloiteletes kiszolas a fideszt erositi! Elovalasztast megvarni, a Neked tetszore behuzni az X-et, es ENNYI, nem tobb!
karma1
@csipetke: 14.37-re: Kedves, ELETVESZELY, amit MZP csinal! Nyilt szinen latolgatni egy - allitolagosan vele egy fronton kuzdo - ember eselyeit - mire valo ez???
A fidesz egyetlen erossege, amiben szinte legyozhetetlen: az a goebbelsi alapokon allo, de mar digitalizalt informacio, propaganda, es media-politika, amit muvelnek, az EGYETLEN athaghatatlan szaballyal, ami a mai napig eletben tartja oket: NINCS KIBESZELES A PART ES A KORMANY BELUGYEIROL!
Es ennyi!
A 6 parti osszefogasnak ugyanezeket az elveket kellene vallania - ha belul egymaskozt azt mondja mzp, hogy " te DK, ne inditsd a Klarat, ezert meg ezert "- akkor az egy targyalasi alap, meg lehet beszelni, BELUL! Es a beszelgetesbol egy betunek se szabad kiszivarognia, mert a fidesz azonnal lecsap ra?
Nagyon merges vagyok az ellenzekre, mert akarhany media- es informacios magas labdat, hirt kap, semmire sem csap le, nem lovagolja meg a hirt - ettol van orban meg mindig orr, ahol
karma1
@GeoCravker: 23.09-re: Ugyanigy zuhant a szememben nekem is. En nem tartozom a valasztok koze, de ugy latszik, ehhez ket ember kellett: a momentum, aki forszirozta es elinditotta oda Hadhazyt, es sajnos Hadhazy is, aki ezt el is fogadta - nem is ertem, miert?
Es ha mindent vegignezunk, akkor mzp is es Hadhazy is a fideszbol jott, majd Hadhazy a ketszer arulo lmp-bol is...
Ugy latszik, a mondas lesz igaz: kutyabol max. csak kutyaszalonna lesz...:(
Vegtelenul elszomorit ez!
karma1
@Yoda69: Nem, nem szabad Karacsonyt kiemelni Budapestrol, mert oda meg egy ugyanilyet nem talalnak. De nemcsak ezert, hanem Karacsony mar MASODSZOR NEM AKAR MINISZTERELNOKJELOLT LENNI! Lehet, hogy siman megnyerne a valasztasokat es legyozne orbant, DE NEM AKARJA EZT A TISZTSEGET! Minek eroltetnetek valakit olyasmibe, amit nem akar csinalni? Boldogan vallalta a budapesti fopolgarmesterseget, de a tobbit hagyjuk mar ra! Na meg az elovalasztasra!
Yoda69
@karma1: Ha nem akarja, akkor nem indul. Ha viszont indul, akkor akarnia KELL. Szerintem megvan benne az ero es a tehetseg az ME poziciora, es fogja legjobban ossze az ellenzeket. Dobrev is nagyon jo, nalam o 2., viszont valoban megoszto.
De ahogy irtad, varjuk ki a napot, menjunk a fulkebe, huzzuk be az X-et, es aki kijon gyozteskent azt EGYUTT tamogassuk. Az az osszefogas es az elovalasztas lenyege.
kereső
@csipetke: Megértelek-,DE nem kéne/kellene az innen-onnan olvasottakat erősiteni még nekünk is. Mert TE azt tetted/teszed sok másokkal egyetemben. Legalább már mi "ellenzékiek" gondolkodjunk egy kicsit, és döntsük el mi a fontosabb-Dobrev Klára nagyapjának életútja- vagy az, hogy eltakaritsuk a NER-t=orbánt. Az előválasztáson meg mindenki arra szavaz. aki az ő meggyőződése szerint a legjobb.
Legalább most ne üljünk fel a fideSS mantráinak, és vegyük elő a jobbik eszünket.
ESCOBAR
Na, ezt a hülyeséget ki sugallta neked, Péter?! Mert magadtól nem vagy ilyen hülye!
csipetke
@karma1: @kereső: Oké,igazatok van,belátom...
karma1
@Yoda69: Amikor eloszor jeloltek 2017-ben, akkor egy bekapcsolt mikrofon kozeleben mondta, hogy "B...sza meg, en nem akarok miniszterelnokjelolt lenni. " Es mar MOST is nyilatkozna, hogy nem akarna jelolt lenni, de ha rengetegen push-oljak, akkor elindul az elovalasztason.
Erre szokta azt mondani az anyukam, hogy "nem akarasnak nyoges a vege", vagyis ha valaki nem akar valamit megcsinalni, azt nem szabad eroltetni, mert nem fog belole jo dolog kisulni. Minden embernek megvan a maga komfortzonaja, amiben a legnagyobb a teljesitmenye, amiben a legjobb formajat hozza,. Ha megis kimozditjuk ezeket az embereket a nekik megfelelo kornyezetbol, akkor nem biztos, hogy a nem kivant helyzetben maximumot fognak nyujtani. Azert erre minden normalis partvezetonek kell gondolnia, amikor egy ilyen helyzetbe zavarja a kollegajat.
karma1
@csipetke: Draga Baratnem, aranyos vagy, de nem biztos, hogy nekunk is igazunk van - sosem tudhatjuk! Csak hogyha nagyon demokratikusak akarunk lenni, akkor ugye -kijelentettuk mar szazszor - hogy az emberek az apaik, nagyapaik buneiert nem felelnek! Miert nem alkalmazzuk ugyanezt Dobrev Klaraval szemben? Szerinted tehet o arrol, hogy Apro Antal volt a nagyapja? Es Klaranak van 3 diplomaja, amiert o dolgozott meg, beszel kivaloan 4 nyelvet, tanit az egyetemen, dolgozik a vallalkozasukban (vagy legalabbis dolgozott) - akkor miert a ferjerol kellene megitelni ot? Ki ennyire demagog, es kinek eleg indok az, hogy "hat Apro unoka es Gyurcsany Ferenc felesege". EZ lehet valakinek a megitelesi alapja??? Micsoda gennyes orszag lett Magyarorszag? Ennek a mocskos puhosnak meg a retardalt csinovnyikjainak az agyara ment az uram-batyamozas, a lazarjanko-fele "amije van, annyit is er", meg "a kozmunkas azert nem lop, mert mire faradtan hazaer a munkabol mar nincs ereje hozza?" Kik azok, akik ennyire szubjektiven mernek emberekrol ELORE velemenyt mondani? Ezt fokent MZP-re ertem: foleg, ha MZP VALOBAN komolyan veszi az ellenzeki osszefogast. (De nem veszi, kulonben nem menne nyilvanosan neki senkinek sem, raadasul meg a teljes lista vegleges megjelenese elott).
Mocsok egy vilag...:(
kereső
@karma1: "Qrva ország"- és orbán tette azzá!, bár ha Kató nem akar, akkor nem lehet táncba vinni.
Nyírfa
@karma1: 01.12

Elvileg abszolút igazad van. Mégis, két szempontot ajánlok a figyelmedbe. Az egyik az, hogy nem kifizetődő ürügyet adni a fidesznek a 2006-os események megismétlésére, akár sokkal súlyosabb következményekkel, ezzel teljesen ellehetetlenítve a kormányzást.
A 2. a fidesztől lélekben már elfordulóban lévő, csalódott szavazók megnyerése, akik békére, nyugodt és kiszámítható mindennapokra vágynak.
Már felvetettem a napokban a nemzeti egység megteremtésének a fontosságát, ugyanis egy frusztrált, pattanásig feszült társadalom nemcsak nem teljesítőképes, de életképtelen is.
Tehát, nem Klárával van a probléma, hanem azzal, amit sgl-től hallunk nap mint nap, s amivel egyet is értek: nem lett volna szabad hagyni, hogy idáig fajuljon a helyzet. Hogy ma én sem Dobrevet teszem az első helyre, azt köszönje meg a komplett ellenzék saját magának. Ha valamelyest rend lesz a társadalom fejében, jöhet Klára, részemről élvezi a bizalmat.
verőce21
Várjuk ki, hogy tényleg nem utasítják el a választók az apróklán tagját...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.