Káoszra utal a háziorvosoknak küldött oltási lista – írja a Napi.hu

Egészségesként szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő listáján egy daganattal nemrég műtött beteg. A 60 éves férfinak a háziorvosa szerint ezért várnia kell az oltásra.

A háziorvosok ugyanis az Alapkezelő listája alapján olthatják a regisztráltakat

– derült ki az RTL Klub híradójából. A férfi veszélyeztetettként az elsők között regisztrált az oltásra. Most mégis várnia kell. 

A Telex és a 24.hu szerint felborult az oltási terv, és egyes csoportok oltása ezért attól függ, hogy éppen melyik vakcinából mennyi áll rendelkezésre, így fordulhat elő, hogy egy 50 éves krónikus beteg hamarabb kapja meg az oltást, mint egy 85 éves. A 444-nek azonban olyan olvasók is írtak, akik

fiatalok és egészségesek, mégis arról értesítették őket, hogy jogosultak az oltásra.

Ilyen például Katalin esete – írja a 444 –, aki 26 évesen, minden alapbetegség nélkül kapott egy hete postai úton értesítőt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) arról, hogy hamarosan rá kerül a sor, ugyanis az oltakozás új szakaszba lépett:

Ebben a szakaszban a legidősebb honfitársaink és azon 60 év alatti állampolgárok kaphatják meg a vakcinát, akik különösen kitettek a vírus kockázatának korábbi vagy meglévő betegségük kapcsán. Nyilvántartásunk szerint Ön is ebbe a csoportba tartozik, így hamarosan élhet az oltás lehetőségével.

- írták a neki szóló levélben.

Káoszra utal a háziorvosoknak küldött oltási lista: Egészségesként szerepel a listán egy daganattal nemrég műtött beteg, fiatalok mindenféle alapbetegség nélkül kapnak oltást

Fotó: MTI/Balázs Attila

A 444.hu egyik másik olvasója hasonló esetről számolt be a lapnak. Anna 35 éves, nincs semmilyen krónikus betegsége, mégis múlt hét hétfőn kapta kézhez a nyilatkozatot arról, hogy vállalja-e az oltást, és szerdán már hívta is a háziorvosa, hogy mehet, így már túl van az első adagon.

Anna január elején regisztrált online az oltásra, nagyon meglepődött, hogy ilyen hamar sorra került.

Kérdezte is a háziorvosát, hogy mi lehet ennek az oka. A háziorvosa azt mondta, hogy ő a hét elején kapta meg a 10 főből álló listát, amit központilag küldenek, és azon Anna is rajta volt, ezért hívta be. Arra gyanakszanak, hogy azért vehette előre a rendszer, mert Anna édesapja tüdőrákban szenved, így őt nem lehet beoltani, ezért a környezetét oltják.

A háziorvosok a NEAK rendszeréből tudják a regisztráltak listáját letölteni, amit rendszeresen frissítenek az újonnan regisztráltakkal. A hét elején közlik, hogy például a Pfizerre van lehetőség, és felszólítják a háziorvosokat, hogy válasszanak ki 10 főt.

Forrás: Napi.hu, 444

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
@justhpeter: ...eddig "csak" a vagyonunkkal hazardíroztak, most már az életünkkel is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Aki fel van háborodva, hogy egészséges viszont betegként kezelik, higgye el, mire ebben a zavaros katyvaszban megkapja az oltást addigra idegbeteg lesz. Ők ezt előre látják.
jesz
Szar ez az egész nyilvántartás...pedig 2021-et írunk..pláne, ha ez alapján tájékoztatják a döntéshozókat..

Orbán picsánrúghatna már néhány alkalmatlant.
tudode
Azok, akik kütyü híján gyermekkorukban számháborút, add tovább szamár a végállomást játszottak, arra aszociálhatnak, hogy mi lett a vége a védőoltás megoldása a regisztrációtól a háziorvosoknak küldött oltási listáig, akik a gyógyítás helyett kénytelenek az adminisztrációra fordítíani drága idejüket
.
------ Szamár a végállomás
nepszava.hu/3021196_szamar-a-vegallomas
------------------------
.
Maradnak a fijug, ha játszanak még a járvánnyal is!!!
Klubtag
Ez annyira genocídiumra hajaz...nem tudok nem arra gondolni, hogy ennek célirányos kormányzati oka van, hiszen minden információ, szakirányú szervezet, katonai erő, az orbán-féle irányítás kezében van ...én: 1999. infarktus, 2017. diagnosztizált COPD, életkor: 71., szabályszerűen regisztráltam, bár kifejtettem, hogy Pfizer és Modernával oltatnám magam, de oltás ügyben még csak hozzám sem szóltak...
Gazella
Nincs összhang a háziorvosok és a kórházak között. Nincs napra kész oltási lista.. Házi orvos nem jelzi az oltakozni akaró (apám) felé, hogy más nevét is be kellene mondani ( hirtelen meggondolta magát az illető az oktással kapcsolatban) a doki rendel de nem veszi fel a telefont.. Én mint műtős az ismerősöm segítségével a közmunkással egyben tudtuk meg a listárs felírt nevet, aki helyett apám ment.
Èn személy szerint büszke vagyok ezekre a nagyon idős emberekre akik végig csendben tűrik ezt az egész káoszt a sorsukra várvs. Az oltós dokornő orditva követeli a szerencsétlen tolókocsis beteg hozzátartozójától az oltási könyvet... a hozzátartozó mondja, hogy a katonának odaadta... de csak követeli a doktornő, mire odalép a katona, hogy nála volt de továbbitotta az adott oltási szobába.
Szerintetek???
Nagy idegfeszültségben dolgozunk mi egészségügyiek.
justhpeter
Tíz éve folyik kormányzás néven ez a töketlenkedés, csak "békeidőben" azt mondtuk, hogy hülyék hát hülyék és nem tulajdonítottunk neki nagyobb jelentőséget.
Klubtag
@justhpeter: ...eddig "csak" a vagyonunkkal hazardíroztak, most már az életünkkel is...
balos
Sajnos nagy elődei nyomába lépett a szarbán geci!A hitler és sztálin,minden újját megnyalná ennek a kipcsak piros pöttyös seggünek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.