Márciustól 107 ezer forinttal nő a parlamenti képviselők alapilletménye, de van, aki még ennél is jobban jár. Vannak szektorok, amiket tehát nem érintett a a koronavírus, a fizetések ráadásul automatikusan emelkednek, mivel pár évvel ezelőtt a bruttó átlagkeresethez kötötték a parlamenti képviselők fizetését. A KSH adatai szerint ez tavaly 9,7 százalékkal nőtt, így ezt a plusz emelést megkapják a politikusok is. Így a képviselői alapfizetés bruttó 1 millió 103 ezer forintról 1 millió 211 ezer forintra emelkedik. Ehhez persze mindenki esetében hozzájön még valami plusz: bizottsági munkáért járó fizetés vagy államtitkári és miniszteri fizetés. Ugyanis az a képviselő,aki csak egy bizottság tagja: 1 millió 453 ezer forintot keres majd havonta; két bizottsági helyért vagy a törvényalkotási bizottsági tagságért már 1,7 millió forint jár. A bizottsági alelnökök illetménye több mint 160 ezerrel nő, így meghaladja az 1,8 millió forintot. A frakcióvezető-helyettesek, bizottsági elnökök és...

Forrás: magyarnarancs.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kövér elvtárs megérdemli,,,hogy emeljük a fizetését,,,,azután ,,hogy 2,5 mrd- ból már felújítottuk a kéglijét (!!!) Én boldog vagyok,,hogy közpénzből finanszírozhatjuk ennek a pápai szarzsáknak a boldogulását...
Clavigo
@Eladott Ország: Ezzel a fostalicskával én tegeződő viszonyban vagyok... ( még mindig ) A pofámról sül a bőr... ! Szerencsére,,mióta feltört,,mint a szennyvíz,,,azóta nem sokszor futok vele össze...:):):)
csipetke
Milyen érdekes,ha a saját fizetésükről van szó,ami egyébként se kevés,azon nem sz@rakodnak,de amikor a minimálbér emeléséről volt szó,akkor heteken át szívóztak asszem 1,vagy 2 százalékon. Mellesleg kövér fizetése miért emelkedik?A házmesterségért külön lóvé jár,vagy mi?
Nessy
@csipetke: Jár neki az ellenzéki képviselők pénzbüntetéseiből is "siker díj"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.