Letartóztatta a bíróság a csepeli késes támadót. Közben a rendőrség feltöltötte a videót arról, ahogy csütörtökön reggel a férfi egy késsel sebesítette meg egy utas arcát a 151-es buszon, mert a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte.

Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró – nem végleges végzésében – azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon – közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a 37 éves férfi pár nappal ezelőtt egy csepeli autóbuszon szúrta arcon a nőt.

A sértett SZFE feliratú maszkot viselt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás veszélyeztetésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvány alapján a férfi letartóztatását elrendelte. A végzés fellebbezések miatt nem végleges.

A kerületi ügyészség a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez – írták.

Közben közzétette a BRFK a csepeli buszos késelésről készült videót, amelyet a busz biztonsági kamerája rögzített. Ezen jól látszik, ahogy a férfi szóba elegyedik a nővel, a hírek szerint annak Free SZFE-s maszkja miatt – bár a maszk a felvételen nem teljesen kivehető – majd elővesz egy bicskának tűnő valamit a zsebéből. A videón ezután már azt látni, ahogy az áldozat leveszi a maszkját és az arcát törölgeti. A szörnyű eset még csütörtökön történt. A 37 éves férfit pár órával a támadás után azonosították, majd kicsit később őrizetbe is vették, közösség tagja elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az ORFK közleménye szerint a férfi részben beismerő vallomást tett, és azt mondta, azért támadt a nőre, mert az "olyan jelképet ábrázoló maszkot viselt, amellyel nem szimpatizál". 

Forrás: Telex.hu, 444, MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.