Egy képletben találkozott Mészárosék családi cége, a Csányi Sándor-féle Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a közpénz: a Gerecse-Plusz Kft. nettó 1,9 milliárd (bruttó 2,3 milliárd) forintos ajánlatával nyerte meg a szövetség által a telki edzőközpont kivitelezésére kiírt közbeszerzést írja a 24.hu.

Mészárosék belehúznak, milliárdokért bővítik az MLSZ edzőközpontját
Kép:BÁNÁTI + HARTVIG ÉPÍTÉSZ IRODA / TELKI.HU

A Gerecse-Plusz Kft.-t 2019 novemberében vette meg a Mészáros Lőrinc és gyerekei, Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és ifjabb Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt., méghozzá elég szerencsés módon: a főtevékenységként fémmegmunkálással (de emellett például tetőfedéssel és áruszállítással is) foglalkozó cég nem sokkal korábban kiemelkedő összeghez, 228 millió forinthoz jutott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építőipari pályázatán. A mostani, nettó 1,87 milliárdos megbízás nagy falat lehet a Gerecse-Plusznak, hiszen fennállásuk óta a legnagyobb éves bevételüket 2019-ben hozták össze 889,5 millió forinttal.

Nem csoda, hogy a nagyszabású munka elnyeréséhez erőforrásnyújtó szervezeteket, illetve alvállalkozókat vettek igénybe, például a már említett Fejét B.Á.L. Zrt.-t és az állami stadionépítések egyik nagy nyertesét, a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-t, amelynek tulajdonosa egy páholyból nézett meccsetOrbán Viktorral és Felcsúton szobrot állíttatott Puskás Ferenc labdarúgónak, amelyet a miniszterelnök saját maga avatott fel.

A telki edzőközpont, illetve az itt működő Globall Hotel a felnőtt labdarúgó-válogatott, illetve az utánpótlás válogatottak bázisa. A kormány 2016 decemberében döntött az edzőközpont körüli földek megvásárlásáról a komplexum bővítése érdekében. Az állam a megvett területből 10 hektárnyit a szövetség vagyonkezelésébe adott, ide építenek Mészárosék egyebek mellett

-két élőfüves labdarúgópályát (az egyik körül atlétikai futópályával)

-egy kapusedző-pályát

-egy futópályával körbevett, 12 ezer köbméteres öntözővíz-tározó tavat víztermelő kúttal

-egy szabadtéri fitness-parkot 12 eszközzel

-egy kombinált lábtenisz-streetball pályát

-egy kis (22×42 méteres) műfüves labdarúgópályát.

Mindez azonban közel sem a beruházás vége. A Mfor.hu a bővítés hatásvizsgálati tanulmánya apropóján kérdezte az MLSZ-t a hatalmas projektről, 2018 novemberében a szövetség a fejlesztés költségeit körülbelül 2 milliárd forintra becsülte. A cikkből nem derült ki, hogy a kétmilliárd forint magában foglalja-e az első és a második fejlesztési ütem költségeit is, a fent ismertetett kivitelezések ugyanis csak az első ütem munkálatait foglalják magukban.

Hátra van még a második ütem, amelyben a korábbi hírek szerint

-napelempark

-pályákhoz két lelátó (302+100 férőhellyel)

-kiszolgáló épületek

-irodák

-szociális helyiségek

-üzemanyagtöltő állomás

-géptároló

-műhely

-egy komposztáló 

Épül majd.

Forrás:24.hu
Címlapkép:

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ha már egyszer Orbán fantáziája a gazdaság fellendítésére kimerül abban, hogy öntsük ki betonnal az országot, akkor legalább értelmes, jövőbe mutató, később hasznot hozó dolgokat építenének és nem olyat ami csak viszi a pénzt.
human
Ha már egyszer Orbán fantáziája a gazdaság fellendítésére kimerül abban, hogy öntsük ki betonnal az országot, akkor legalább értelmes, jövőbe mutató, később hasznot hozó dolgokat építenének és nem olyat ami csak viszi a pénzt.
Yoda69
Az apolok meg nem kapjak meg beremelesuket mikozben a frontvonalban kuzdenek a coviddal. Mocsok orban miatt szazaval halnak meg magyar emberek a jarvanyban, es a geci meg mindig azzal foglalkozik hogyan lopja el az adofizetok penzet.
ómió
Már megint nem efftársi pályázat nyert!? Na, ne má'!
Yoda69
@ómió: Te szerencsetlen bolsevik, nem azzal van a baj hogy ki nyert, hanem hogy most egyaltalan nem ilyesmire kellene kolteni, hanem a jarvany elleni harcra. Peldaul megadni a beremelest az apolonoknek, amit mar beigertek nekik.
Capice?
Nessy
@Yoda69: Ne reménykedj! Értelemre nincs programozva!
Egyébként ezektől a " beruházásoktól" biztos minden vírus kipusztul, és a Haza fényre derül!
ómió
@Yoda69: Már te is másra hazudnád az idült bolsevizmusodat, bolsijózsi!? És pont rám esett a választásod? Miért nem bírsz már megbékélni bolsi önmagaddal!? A béremelését - ne rinyálj - mindenki megkapja! Most azzal oldják a bérproblémákat, nem fizulenyulással, ahogy 2010. előtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.