A miniszterelnöki két fordulós, a képviselőjelölti egy fordulós előválasztás lett. Civilek is indulhatnak, azonban teljesíteniük kell egy súlyos feltételt.

Mindenhol lesz, és civilek is indulhatnak – Megegyeztek az ellenzéki pártok az előválasztások menetrendjéről

Fotó: Facebook/Momentum

Újabb mérföldkőhöz érkezett az ellenzéki együttműködés – írják az ellenzéki pártok vasárnap délelőtt kiadott közleményükben. A Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP közölte:

a kormány- és korszakváltásra készülő hat ellenzéki párt elnöke februári tanácskozásán hitet tett amellett, hogy a tárgyalóasztal helyett a választók kezébe adják a döntést: kik legyenek a Fidesz kihívói a választókerületekben, és ki legyen Orbán Viktor kihívója miniszterelnök-jelöltként 2022-ben

- idézi a közleményt a 24.hu.

Így végérvényesen kijelenthető: mind a 106 választókörzetben előválasztáson dől el, kiket tartanak a választók alkalmasnak.

Hozzátették, az előválasztáson nemcsak a pártok jelöltjei,

hanem civilek is elindulhatnak, akiknek előre jelezniük kell, a hat szervező párt leendő frakciói közül melyikhez kívánnak csatlakozni a parlamenti munka során.

Az előválasztás több hetes folyamata – figyelemmel a koronavírus-járványra – augusztus közepétől indul, amelynek során az egyéni képviselőjelölteket egy fordulóban, a miniszterelnök-jelölt személyét két fordulóban választhatják ki azok a szavazók, akik 2022 áprilisáig betöltik a 18. életévüket. Az előválasztáson mindenki indulhat, aki elfogadja a jelölti feltételeket, amelynek része képviselőjelöltként 400, miniszterelnök-jelöltként 20 ezer támogatói ajánlás összegyűjtése is – fogalmaztak.

Az előválasztás lebonyolítására a szervező hat párt a napokban felállítja az Országos Előválasztási Bizottságot. Az előválasztáson mindenki elindulhat, aki megfelel az OEB által támasztott jelölti feltételeknek.

A közlemény szerint a közös ellenzéki programtervet a pártelnökök már májusban társadalmi vitára bocsátják.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook/Momentum

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Béla333: Nem vagyok lelki szemétbedobó, hogy eladd nekem is az évekkel ezelőtt megfogalmazott - és azóta százszor elzengett - vélt, vagy valós "sérelmeidet".
luiz
@lusta: És honnan tudjuk, hogy az a civil, nem e fideszterorrista alvó sejt civil? Mindent kinézek a fideszpatkányokból ezt is simán
Béla333
@verőce21: 18.47
Az én sérelmem lenne kizárólag???
Hogy kirabolták az országot??
El vagy te tévedve...
verőce21
@Béla333: Másoktól nemigen lehet ilyet olvasni...
Te viszont úgy hajtogatod, mint a pereces.
csak úgy....
@verőce21: -@verőce21: :) a hazudozós vergödszke.. :) te análisan is kanális a fiatal demokraták szövetségéhez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.