A magyar okmányról már megjelent a rendelet, az EU még nem döntött.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Giovanni Alba: Miután nem keverhetők a vakcinák a jelen állás szerint, akkor egy emlékeztető oltás esetén honnan tudja a doki, mit kaphatok? Ez a "csak azért se" mentalitás, már az elmebaj határát súrolja kormányunknál!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Addig, amíg nem hoznak rá egységes eu-s rendeletet, addig nálunk a vakcina fajtájára nincsen rubrika...
kereső
Az egy dolog, hogy a vakcina igazolvány nem tartalmaz ilyen rubrikát. Na , de a kormányrendeletben az is benne van, hogy máshol sem tüntetendő fel , hogy ki milyen vakcinát vett fel. Azaz, a hivatalos orvosi papirokon sem fog szerepelni a publikus orvosi nyilvántartás sem fogja tartalmazni.
verőce21
@kereső: Mert azt ki tartja nyilván, hogy milyen gyártmányú Di-Per-Te oltást adnak-kapnak...?
Madácsi Pali
Gratula! Így valószínűleg egyetlen magyar igazolást sem fognak sehol elfogadni, ahol nem fogadják el az eu engedéllyel nemrendelkező vakcinát. A fideSS barmok mért néznek mindenkit hülyének?
Giovanni Alba
@verőce21: ma, 11:27
3. A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet módosítása
4. § A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R2.)
a) 3. § (1) bekezdésében az „az EESZT útján haladéktalanul továbbítja” szövegrész helyébe az „az EESZT útján
– a védőoltás típusa kivételével – haladéktalanul továbbítja” szöveg,
Ezek szerint nem csak hogy a vakcinaigazolványban "nincsen rubrika", hanem az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben sem lesz nyoma, ahol eddig a háziorvos vagy kezelőorvos minden egészségügyi dokumentumhoz hozzáfért.
Qqberci
"az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben sem lesz nyoma"

Ez azért qrva jó, mert ha ismétlő, megerősítő oltást kell adni, akkor nem lehet kideríteni, hogy melyik vakcinából...
Clavigo
Vazzze,,,,ennyire nem lehet szarházi ez a Retkes..Vagy tényleg ennyire idióták mindannyian ???
Madácsi Pali
@sgl: Mért csinálsz úgy, mintha nem tudnád miről van szó? A magyar engedélyek mögött politika nyomás áll, nem szakmai érvek. Az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinához kötik egyes európai államok a beutazást. A fideSS mentalitás itt nem érv, még a lengyeleknél sem!
kereső
@verőce21: Nem gyártmány- hanem tipus. Honnan lehet majd tudni, hogy a második/harmadik oltást milyen vakcinával végezzék???
Nessy
@Madácsi Pali: Ergo nem hátrány megőrizni az orvos által aláírt oltási igazolást!
kereső
@Nessy: Ezek után gondolod, hogy ott fel lesz tüntetve???
Nessy
@kereső:Lehet, hogy ezt is titkosítják,legalább 80 évre, mint Nemzet Biztonsági tényezőt?
Én már semmin nem csodálkozom.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 12:24 Édesanyám az oltással együtt megkapta az igazolást is, abban benne van az oltóanyag neve, azonosítója is. Az EESZT dokumentumai között megkerestem, letöltöttem, kinyomtattam, biztos ami biztos alapon. Na már most, ha az EESZT-be az oltás típusa nem kerül be, akkor egy esetleges kezelőorvos sem fogja tudni, pedig (szerintem) az EESZT vitathatatlan előnye, hogy nem kell a dokumentációt magammal hordanom. Ha például Vácrátóton különleges tüneteket produkálok, akkor a kezelőorvos áttekinti a kórelőzményeimet, és máris tudja, miről lehet szó.
(ez csak egy példa, nem helyzetjelentés)
Legutóbb egy UH vizsgálaton közölte a leletező a legnagyobb nyugalommal, hogy leletet természetesen nem adunk ki, el tudja érni az EESZT-n.
Qqberci
@sgl: A jelenlegi rendelkezés szerint arra sem írhatja rá, hogy mivel oltott. Egyébként meg akkor mire is kell at EESZT?...
Nessy
@Giovanni Alba: Miután nem keverhetők a vakcinák a jelen állás szerint, akkor egy emlékeztető oltás esetén honnan tudja a doki, mit kaphatok? Ez a "csak azért se" mentalitás, már az elmebaj határát súrolja kormányunknál!
Giovanni Alba
@Nessy: "Természetesen" széles körű társadalmi egyeztetés előzte meg ezt a fontos lépést (nem).
Szombaton megjelenik a Magyar Közlönyben, életbe lép hétfőtől. A fijjugnak a törvényalkotás olyan, mint a gyurmázás. Érdemes egy képzett, és kellően higgadt valakinek átolvasni az egészet, van még benne -stílszerűen- easter egg.
verőce21
@Giovanni Alba: (11:51) Igen erről beszélek. De nekem nincs szükségem arra, hogy paragrafusokkal fejezzem ki magam, szavak helyett.
verőce21
@kereső: Bízd rá az egészségügyisekre...
vitriol
A virológusoknak a további kutatásaikhoz még szükségük lesz levonni a konzekvenciát, hogy melyik vakcinának meddig tart a védőhatása. Ezt is és még sok egyéb tulajdonságot meg kell ismerni a különböző vakcinákról, orbán ezt nem akadályozhatja meg, ez durva beavatkozás a gyógyszerkutatásba!
kereső
@verőce21: Én rábiznám, ha a kormány is azt tenné. De ezek, mint Bukfenc a csim-bumm cirkuszban. Mindent tudnak- csak az a baj, hogy mi isszuk a levét.Mekk Elekek.
Giovanni Alba
@verőce21: ma, 18:29 Hurrá, beindult a mellébeszélés. Azért tettem be az idézetet a Magyar Közlönyből, mert pont nem erről beszélsz. Eddig az oltási igazoláson szerepelt az oltásra használt vakcina neve, azonosítója, de ezt holnap reggeltől már nem dokumentálják az EESZT-ben, ahol a beteg, a háziorvos, illetve a kezelőorvos elérhetné.
Ezt írod "Addig, amíg nem hoznak rá egységes eu-s rendeletet, addig nálunk a vakcina fajtájára nincsen rubrika..."
Közben meg eddig volt az oltási igazoláson, holnaptól nem lesz.
Giovanni Alba
@Szeparepa2: ma, 22:07 Vasárnap van, elbambultam, és olyan kis hercig a herceg azzal nagy kabátjával. De most hogy mondod, az a kabát halfarkat formáz, tán csak nem durbincs sógor ünneplőben?
verőce21
@Giovanni Alba: (22:37) Be vagy bambizva...?
Aki Én
@Giovanni Alba: Ha nem is a durbincs, pont annyi esze van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.