A kormány szombaton úgy módosította az oltási igazolványról szóló rendeletet, hogy abból törölték a védőoltás típusára vonatkozó részeket.

Az újabb jogszabály-buhera után gondok lehetnek az oltási igazolvánnyal Európában

Fotó: pixabay.com

Hatályát vesztette az a rész is, ami szerint a védettségi igazolásnak tartalmaznia kell a védőoltás típusát, és ezt a védőoltást igazoló applikációból is kivették – írja a 444.hu.

Így nem derülne ki, hogy ki melyik vakcinából kapott, pedig ennek a határátlépésnél nagy jelentősége lehet.

Például Lengyelország a héten jelentette be, hogy szombattól a cseh-lengyel, illetve a cseh-szlovák határ átlépését kötelezően tíznapos karantén követi, ami alól csak a negatív vírusteszt vagy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák mindkét dózisával történt beoltásról szóló igazolás mentesít.

Forrás: 444.hu

Címlapkép:pixabay.com

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az orbán kormány ezzel a magyarok számára eltörölte s schengeni határt, mert majd sehova se mehetnek. Maradnak itthon és marakodnak Lőrinc szállodai helyeiért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@kereső: Ebből is látszik, h magasról szrik az emberekre. Kommunikációjukban van csak védekezés, mert ezt lökik az emberek képebe minden honnan, a gyakorlatban nulla. Neki nem az volt a lényeg, h jó és biztonságos legyen a vakcina hanem neki, jó üzlet legyen, pont olyan jó mint a lélegeztetőgépek, aranyáron. Ezek mindenből képesek lopni szégyentelenül. Ez az egyik része, a másik pedig politika, mert az agyatlanokat így hergelheti Brüsszel ellen a lassan érkező oltóanyagok miatt. Rendkívüli helyzet pedig további fosztogatásra ad nekik lehetőséget. Undorodom már ettől az egész rohadt mocskos társaságtól.
Nessy
@lampa laz: De ezt akarják a zemberek! Ki érdekből, ki meggyőződésből, ki a királyi média propagandája alapján!
simmering73
"Orbán becsapja és veszélyezteti az Európai Unió országait és polgárait, amikor a magyar oltási igazolásokból eltünteti, hogy milyen vakcinával oltották be az illetőt. Az Európai Gyógyszerügynökség nem adott engedélyt a kínai és az orosz vakcina európai forgalomba hozatalára, ezért a kínai és az orosz vakcinával beoltott emberek nem számítanak Európában megbízható és hatékony vakcinával beoltott személynek és az általuk bemutatott oltási igazolvány semmit nem ér."
nepszava.us/orban-eltunteti-a-kinai-es-az-orosz-vakcina-nyomat-europa-ervenytelenithet-minden-magyar-oltasi-igazolast/
simmering73
Ti komolyan megeszitek ezt a hülyeséget, hogy Orbán kínai vakcinát kapott? Most? Az ország miniszterelnöke, mint különösen védett személy? Ő volt az első, akit beoltottak a Pfizerrel meg a pereputtyát. Ezt csak a hezitáló birkáknak játszották el. Most ismétlik a covid filmet a Discoveryn. Még egy órát tart. A végén megemlítik a kínai vakcinát is.
balos
@simmering73: Nem véletlen,mert tulajdonképpen igazolná,hogy telibe szarja az EU val kötött összes szerződést!Ki kell zárni,minden pénzt megitélő forrásból,mert úgy és arra költi úgyis amire és akire akarja!Az ország népét a sajátjain kivül a karmel-ittából meg leszarja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.