Orbán Viktor Manfred Webernek írt levelet erről. 

A tervezett alapszabály módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból, az ugyanis a kormánypárt  szerint az alapszabály változtatása kizárólag arra lenne alkalmas, hogy könnyebben kizárják a Fideszt a frakcióból.

Orbán kilép az EU néppárti frakciójából, ha megszavazzák az új alapszabályt

Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek online egyeztetésén a Karmelita kolostorban 2021. február 25-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Novák Katalin Facebook posztban számolt be erről, és sérelmezte azt is, hogy az alapszabályt visszamenőleges hatállyal léptetnék életbe. 

Mivel a jelenleg hatályos szabályok mellett nem tudták keresztülvinni a kizárásunkat, most a szabályokat akarják megváltoztatni – visszamenőleges hatállyal. Érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát. – írja Novák Katalin.

A levél és az erről szóló Facebook bejegyzés alább:

Elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak...

Posted by Novák Katalin on Sunday, February 28, 2021

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Novák ténsasszonyság zokon veszi a visszamenőleges jogszabály alkotást...:):) A hét vicce...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Novák ténsasszonyság zokon veszi a visszamenőleges jogszabály alkotást...:):) A hét vicce...
Pálinkás Pál
Nem ismerős ez neked buta ribanc??? ti szoktatok így törvényt módosítani...bukás után te Kalocsára mész...
Yoda69
Helyes. A neonacik tart karokkal varjak a fideSSt.
Gazella
Helyes. féltek a botránytól. Igy is az lesz nagy botrány.
Giovanni Alba
propeller.hu/itthon/3637865-tovabb-durvul-fidesz-az-europai-neppart-harca-trocsanyi
Tegnapelőtt még perrel fenyegetőztek, most a szabálymódosítása hivatkozva a kilépésről beszélnek.
Vajon kinek volt jó tavalyelőtt a büszke önfelfüggesztés?
"Mivel a jelenleg hatályos szabályok mellett nem tudták keresztülvinni a kizárásunkat, most a szabályokat akarják megváltoztatni – visszamenőleges hatállyal. Érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát. – írja Novák Katalin."
Mi ez az általános alany? Kik azok a sötétben bujkáló, ellenünk áskálódó ellenségek? És miért is maradt eddig is a Néppárt tagja a fidesz, ha ott csak olyanok vannak, kik romlásunkra törnek, folytonosan áskálódva, mert irigyek világraszóló eredményeinkre? Most akkor nem vesztesként, lógó orral sunnyogunk el, hanem felemelt fejjel magára hagyjuk ezt a tehetetlen társaságot, essenek a saját vermükbe, rohanjanak a pusztulásba, ha már nem akarják meghallani józan szavunkat (adómentes házipálesz :-) )?
Remélem, ezzel a harcos kiállással sikerült meggyőzni az ingadozókat.
jesz
kizárják? önként kilép? és akkor az nekünk jó? mert ha igen, akkor miért maradtunk eddig, ha nem, akkor miért hagyjuk magunkat...diplomaták hada tátja a száját brüsszelben...csapjanak az asztalra.
Eladott Ország
Mr Orbán. "Ön bizonyára nem tudja, hogy nem a szar kéri, hogy dobják ki az istállóból." Guy Maurice Marie Louise Verhofstadt belga politikus, Belgium miniszterelnöke 1999–2008 között. 2009 óta az Európai Parlament tagjaként a Liberálisok és Demokraták Szövetsége frakcióvezetője, az Európai Parlament egyik interparlamentáris szövetségének, a Spinelli-csoportnak az egyik alapítója.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67299114_647454589067785_2386824651939512320_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=kNUS_MiEONsAX-q9oRk&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4570472b64add50576fb0b22b080b3f1&oe=6061EA4B
Józsipapa
katika! - amikor ez a drága kúrmány visszamenőlegesen léptet életbe törvényeket, az rendben va ???!!@
Málna
@Clavigo: Nem azt veszi zokon. Segítek: Azt veszi zokon, hogy míg másokat kritizálnak ezért, ők maguk a legnagyobb természetességgel teszik ezt.
justhpeter
Orbán megfegyelmezi a néppártot és kilép magától, de ha a nácik közéül, ahova való, akkor esetleg elveszti Merkel támogatását és akkor a napja is leáldozik, vagyis a karmelita kolostor helyett a sátoraljaújhelyi kolostorban lesz Marinkó kártyapartnere vagy a szegedi böriben egy életfogytos csicskája.
Clavigo
@Málna: Inkább hanyagoljál,ha lehet. Zsibbad az agyam tőled.
Málna
@Clavigo: Csak próbálom megértetni veled, amit olvastál. Attól zsibbad az agyad, hogy gondolkodni kell.:-)
Eladott Ország
@justhpeter: ma, 17:27 ♦ Orbánt végre hozhatnák már, nagyon kívánjuk őt, elintézném már a kakilóját...
1.bp.blogspot.com/_xT2ea2kljx0/TLlvPuvXJOI/AAAAAAAADHc/EnODu8OIWy8/s1600/2.jpg
Itt a sitten várlak Viktor!...
i.pinimg.com/564x/c4/ad/d3/c4add3fa9608b3eab6456d8508d268d6.jpg
RonaGyuri
szóljatok a retardált dagadt törpének, hogy ő nem is tag, így nem tud kilépni, csak kiléptetni a bunkóit =))!!! =))
Clavigo
Lépjetek ki,,mielőtt kirugnának benneteket...Az ukrán Bocskorova is átül majd a neonácikhoz...? Tompinak meg olyan mindegy,,melyik frakcióban szarják le...
Gazella
@Pálinkás Pál: jobbneki a Tököl is. Az keményebb.
bence
Most röhögöm agyon magam ! Méghogy kilép , ne fáradj ! Ki leszel b...va ! Mint macskát szarni ! Mellesleg már rég meg kellett volna tenni !
namihami
Szinte látom, hogy mennyire hiányoznátok nekik. Ez az impotens Néppárt végre örülne, hogy megszabadul tőletek. Úgy, hogy a saját tehetetlenségét és töketlenségét nem kellett a világ elé tárnia.
Még egy hálaadó imát is elmondat érte a Fide...Orbánnak (hiszen az az egyszemélyes Fidesz).
silber13
-dehogyis lépnek ki, ez csak olyan Orbán- féle zsarolás lenne. De nem fogják mardásra kérnikkor Majd előjön ismét valami nagy semmivel, lényeg az időhúzás,leglább választásokig
luiz
Nem ellenetek készül az új alapszabály, hanem a Néppártért. Legközelebb ne kelljen ennyit totojázniuk egy hozzátok hasonló patkány párt kizárásához. A Néppárt jobban teljesít
Béla333
Utálják már mindenhol a Fideszt, mint a szart...
Gazella
@silber13: a néppárt nem fog várni a választásokig.. kiebrudalják a narancs bundájukat.
colibri
@luiz: Szerinted létezik még egy hasonlóan pakány-párt az EU-an, mint a fidesz=orbán?
luiz
@colibri: Nem, de a Néppárt legközelebb már előre betudja védeni magát, hogy véletlenül se tudjon ennyit ártani nekik egy ilyen sunyi, áruló, banda
Lepényleső
...cirka ahogy adott esetben alkalmatlan embert valahonnan kirúgnak,
aztán nagy mellénnyel;kiléptem,viselkedéssel engem ne zaklassanak?
gazdag dezső
Szerintem egyszemélyben Orbán nem tehet olyan lépést a nép szavazata nélkül ,hogy kilép az EU-ból ! Ez viccnek is sok !
csipetke
Kilép?Nem lesz rá szükség,mert kivágják a bandájával együtt,mint a macskát sz@rni,de nyilván így jobban hangzik a birkái számára,hogy ő lép ki.
Gazella
@gazdag dezső: Nem az EU-ból hanem csak a néppártból lépne ki és beül a teljesen szélsőjobb oldali pártokhoz.
csak úgy....
azt hittem,hogy az eu ból ...,persze alig várom,hogy onnan is... :)
a proliknak európában nincs jövö! majd elmúlik a nagy magyarkodás magától..
csak úgy....
..föleg ha a seggük kilóg a nadrágból!
Nessy
@csak úgy...: Az addig tart,míg lesz potya pénz!
csak úgy....
@Nessy: arról nem európa tehet,hogy a magyar kormány csak prédának tekinti a dolgokat...
csak úgy....
@Nessy: szerinted létezik európában gyermetegebb nép a magyarnál?
Nessy
@csak úgy...: Hagytuk, hogy mostanság gyermekként kezeljenek. Nem ártana felébredni és felnőni, mint egykoron.
karma1
@Clavigo: Don't feed the troll! No brain, no pain!...:o)))))))
karma1
@silber13: Most az egyszer nem ertek Veled egyet, Baratom! Ugyanis most tul messzire ment a fidesz: hogyha kijelentettek, hogy ki akarnak lepni MAGUKTOL - ezt a mondatot nem lehet visszavonni! (Mar ha tenyleg IGY kimondtak!)
Ha most erre azt varja a fidesz, hogy az EPP kepviselok hanyatt-homlok jarulnak majd a labaihoz, es konyorognek neki, hogy maradjanak, mert nelkuluk nem elet az elet az EPP-ben - hat kurvara tevednek!
A kimondott szonak oriasi ereje van: ha most nem lepnek ki, (amivel mar nagyon regen kokettalnak), akkor a sajat szajukbol csinalnak segget! Ha viszont fasza legeny modjara kilepnek, es atulnek a nyiltan nacikhoz, akkor az egesz eddigi pavatancat lenullazza, az van, amit @justhpeter: mondott - azonnal elveszti merkelnyanya tamogatasat - de nem is ez lenne a legnagyobb baj, hanem ki tudja, hogy a hatalombol kifele meno Merkel UTAN kik lesznek Nemetorszag uj vezetoi, es milyen elvek alapjan fognak politizalni - ez meg a jovo titka - csak remelni merem, hogy az uj vezetes sem nacul be. Viszont ha beleul a nacik koze, akkor vilagosan kijelenti magarol, hogy diktator, akinek a legjobb baratai a tobbi diktatorok, putyin, erdogan, lukasenka, akik viszont eddig szinten foggal-korommel akarjak orizni a demokracia latszatat a sajat autoriter tarsadalmukban. Igy ezeket a "baratait" is egycsapasra elarulja - a sok pavatancnak, koponyegforgatasnak es foleg a hazudozasnak ez lett az eredmenye, - sajat magat sikerult a legszarabb helyzetbe kormanyozni, a partjaval egyutt. Ami egyebkent mar magatol is kezdett repedezni - ez pedig kesz csapas lesz a sajatjaira is. Lehet, hogy egyaltalan nem latom jol, de egyenlore ez a velemenyem - lassuk a tovabbi lepeseket! (Kozelben a szerda, amikor az ET megint varhatoan egy rendkivul elitelo hatarozatot akar meghozni orban ellen. Ez se lesz semmi)
kereső
@karma1:" A kimondott szonak oriasi ereje van: ha most nem lepnek ki, (amivel mar nagyon regen kokettalnak), akkor a sajat szajukbol csinalnak segget"- és ez mikor is zavarta bármely fideSS-sest, élén orbánnal.Hiszen már számolatlanul megtették.
karma1
@kereső: Mert most van eloszor nemzetkozi sulya! Es mivel soha nem volt ilyen eset az EU fennallasa ota! Marhara nem erdekel, hogy otthon a sajat birkait, vagy az ide irogato trolljait mivel vezeti meg - azoknak szemrebbenes nelkul hazudik - az se erdekli, hogy feloraval azelott pont az ellenkezojet bizonygatta.
De erre azert mar oda kell figyelni. Es az a baj, hogy trocsanyi sosem volt a tudasa magaslatan, es nem hinnem, hogy a nemzetkozi joggal tisztaban lenne, kulonben ekkora orbitaslis baromsaggal nem fenyegetozne, mert az orra elott vannak a tenyek: hogyha most az EU a sajat keretein belul demokratikusan fog hozni egy dontest, akkor a hulye trocsanyi elmegy SZINTEN az EU birosagara, hogy feljelentest tegyen? Tutira meg lennenek ennek a kotott jogi formai, amihez neki fingja sincs - ugyanugy nem erti a dolgat, mint vargajutka se, mind a ketto csak azt tudja kiabalni, hogy tobb tiszteletet, meg hogy mi jogallam vagyunk. Ha valoban az lenne Magyarorszag, akkor ok mar a terkepen sem lennenek, nem hogy ilyen magas pozicioban.
balos
@csak úgy...: Sajnos sötétebb sincs!Tekintve,hogy 89 óta tűrjük ezeket a nemzethy csepűrágókat!
magyar1
De mi hasznunk van abból, hogy ennek a pártnak tagjai?
Eladott Ország
@Pegero: tegnap 20:29 ♦ A fidesz-kdnp -nek:
- nincs szavazati joga,
- nincs jelölési joga
- nincs tanácskozási joga
Ergo mennek a francba, nem fogják kikérni a fideszt-kdnp nevű bűnöző és politikai prostituált banda/szekta véleményét!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/61585333_613432055803372_3212087417976651776_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=u4hYgcXOvuMAX91J26_&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=5f5bd942cb3cf105a5ed1399d9b08d87&oe=60636B3A
kereső
@Eladott Ország: Tévedés: a kdnp-nek van, csak a fideSS-nek nincs. Tehát aki a kdnp szineiben ül az EPP-ben, az minden joggal-és jogosultsággal rendelkezik. Ott nincs koalició.
Eladott Ország
@gazdag dezső: tegnap, 19:31 Az országos népszavazásról pedig azt írja: „Nem lehet országos népszavazást tartani az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről”, valamint „nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről”.
Szóval egyenesen lehetetlen lenne népszavazást tartani a kilépésről a jelenlegi Alaptörvény mellett.
www.szabadeuropa.hu/a/eu-magyarorszag-brusszel-kilepes-hunxit/30990085.html
Eladott Ország
@kereső: ma 07:59 ♦ Oké, de a műkeresztény párt mérhetetlen.
karma1
@magyar1: Abban, hogy az EPP a legnagyobb partcsalad, a kozep-, bal- es enyhen jobbosok tartoznak bele, es amiert sokan vannak ebben a partban, igy az Unios kozos dontesekben is komoly szavuk van - torvenyhozasnal, rendeletek meghozasanal. Ezert nem mindegy, hogy hany tagjuk van - ezert tartottak bent a puhost meg a masik 12 nacit (az orrukat befogva a budosbunko miatt) - mert ok is 13 szavazat voltak. De mivel mar masfel eve nem szavazhatnak, nem lehetnek ott az uleseiken, akkor azert mar valamit lepni kell. Haszna mar sem az EPP-nek, sem a puhosnak nincs ebbol a szimbiozisbol - hat abba kell hagyni! Az, hogy a szerdai vereseg elebe megy orban azzal, hogy belengette, kilepnek - csak oromunnep az eddig leszapult, lecikizett Webernek, Tusknak, Leyen asszonynak, Jourovanak. Junckernek. Tulsagosan elszakadt a vilagtol, tulsagosan sokat hazudott - es ami a mostani ellenzek legnagyobb hibaja, hogy nem szembesiti naponta legalabb 5-szor a sajat hazugsagaival ezt a leszerepelt majmot. Mert azt kellene csinalni: csak elovenni a Fekete Doboz, a Herbal Reality meg a Partizan kivalo dokumentumait, es maris UVOLTENE az ellentmondas - le lehetne soporni ot meg a valasztasok elott a porondrol. Rejtely, hogy miert nem lovagoljak meg ezt meg a legradikalisabb ellenzekiek sem?
kereső
@Eladott Ország: És meddig tart kdnp-s-nek mondania magát akármelyiknek is???
verőce21
 Orbán arra is felhívta Weber figyelmét, hogy a Fidesz EP-képviselőit, közel kétmillió ember szavazatával választották meg. Arányaiban ők alkotják a legerősebb delegációt az EPP képviselőcsoportjában.
"Képviselőink félreállítása egyet jelent közel kétmillió magyar állampolgár semmibevételével, amely tovább gyengítené politikai családunkat."
gazdag dezső
@Pegero: Én csupán arról beszélek, hogy nem tehet egyszemélyben ilyen lépést az Orbán ! Nem arról kizárják ,mert az egy másféle történet ! Amikor belépett az ország akkor is népszavazás kellett hozzá. Ha kilépne akkor is. Egyszemélyben nem hozhat ilyen döntést! Ha kizárják az országot az egy másik folyamat !
ómió
Ott ezután az efftársi kisebbség szava döntene!?
1984
Orbán csak addig "partner" a nyugaton, amíg viszi a pénzt és vásárol tőlük.
Orbánnak gyakorlatilag semmi súlya nincs !!!
Hogy a demokráciával visszaélve kekeckedik és ezért sokszor terítéken van, az nem jelenti, hogy szava is van.

Nem az számít, amikor rád mosolyognak, hanem az, hogy mit mondanak rólad a hátad mögött.

Jelen esetben, ha nem is mindenki, de túlnyomó többségben mindenki arra vár, hogy

ORBÁN TAKARODJ !!!
ómió
@Eladott Ország: Mi a gondod a 2/3-dal, bolsi fajgyökér!? Pufajkás efftársadéknak is ezen az alapon volt meg még 2004-2008. között! "Elfelejtetted"?
verőce21
Majd szanaszét jól elsompolyoghatnak aztán a Weberék...
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:47 ☻ A fidesz választási törvénye nem felel meg egy demokratikus jogállamban. A világ egyetlen egy demokratikus országában sem lehetne 49 %-kal kétharmados többséget szerezni, de még ezt is rendszerszinti csalással és a határon túli bérszavazókkal együtt sikerült ennek a tróger bűnöző bandának!
Kancsal Mariska: "Nem volt elszámoltatás a rendszerváltáskor...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/101242261_870701900076385_918024683717132288_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=7QwwZSoa7vYAX8Aw8JC&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=739ff433c689d5952f187a10312dfc87&oe=6060B62C
ómió
@Eladott Ország: Azért ennél öblösebbeket kéne hazudnod, bolsiék idiótája! Azzal az eredménnyel, amivel itt a Fidesznek 2/3-a van (meg pufajkás efftársadnak is volt még 2004-ben!) Franciaországban például Micron efftársadéknak - ők se "demokratikusak"(?) - 4/5-e lenne! Nem baj, fajkretén!? Szólj már Athináéknak, hogy ennél átütőbb hazugság szükségeltetik! Ne "garasoskodjanak" vele! Ha meg tróger, bűnöző bandát látnál, nézz körül, amikor az Internacionálétokat harsogjátok! Az ott már az lesz!
kereső
@Pegero: Orbánnál nem azt kell nézni, hogy mit mond- hanem, hogy mit tesz/mit cselekszik. Mert a kettő ritkán van pariban.
Nyírfa
Vegye vissza a Néppárt Tompikát is, különben orbán megdádázza őket.
kereső
@Pegero: Ő mondta! Én csak utaltam rá. Ne kend már Gyurcsányra azt is, amit orbán a külföldi diplomatáknak zengedezett el- igaz ellenzékben.De , ebben kivételesen tartja magát ehhez.
kereső
@Pegero:" Orbán Viktor kedden, a kormány kétnapos lovasberényi ülését követő sajtótájékoztatón így válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy csakugyan elhangzottak-e a neki tulajdonított mondatok, illetve hogy ez azt jelenti-e, nem mondott igazat. A kormányfő kifejtette: ma is azt mondja a külföldi diplomatáknak, ne ítéljenek abból, amit "szavai értelmezése révén tulajdonítanak a kijelentéseinek", ezzel ne törődjenek, "egyetlen dologgal törődjenek – és ezt mondtam akkor is – (...), hogy a tettek beszélnek"."- ez az ujsághir 2011.es.
kereső
@Pegero: Megtette, 2006-ban. Öszöd- ha nem emlékeznél rá.
Orbán meg nem azt ismerte be, hogy hazudott- hanem azt, hogy amit mond az nem azonos azzal, amit csinál.
kereső
@Pegero: Mer??? Nem találod a Gyurcsány szálat, azért lettél ilyen goromba??
kereső
@Pegero: Most, de tényleg, mit követtem el ellened, vagy orbán istened ellen, hogy igy "diskurálsz"??? Provokálsz??? Tedd azt, legfeljebb figyelmen kivül hagylak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.