Sorsdöntő pontnál vagyunk a járványban, fel kell gyorsítani az oltást.

Hiába van vasárnap, a Facebookon csak úgy pörögnek a magyar politikusok bejegyzései. Előbb Orbán Viktor oltatta be magát, aztán Novák Katalin tette közzé a miniszerelnök levelét, hogy kilépnek az EU néppárti frakciójából, ha elfogadják az új alapszabályt, most pedig Karácsony Gergely szólalt meg.

Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek

Fotó: Facebook

Szerinte kormánynak sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán a járvánnyal kapcsolatban, és elkérte kormány által a nem lehívott EU-s vakcinákat is a fővárosiak beoltására.

Ma, amikor a koronavírus áldozatainak száma megközelítette a drámai 15 ezres számot, újra és megint emlékeztetnünk kell...

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, February 28, 2021

Fel kell gyorsítani az oltási folyamatot, és költeni kell a járvány megfékezésére:

Nem is szólva arról, hogy a miniszterelnök pár napja még azt mondta: a pénz nem számít, ha oltásról van szó. Én ezzel, a korábbi véleményével értek egyet, nem a maival. Azt javaslom ezért, hogy először is rendezzék át a közköltéseik rendjeit, hiszen van ott pénz, ahol százmilliárdok mentek el magánalapítványok támogatására, vadászkiállításra meg motorversenyre. Hívják le a teljes keretet, ha eddig nem tették, és adják át a szükséges mennyiséget Budapestnek, mi megoldjuk a fővárosiak oltását. Alighanem készen áll erre a nagyvárosi önkormányzatok többsége is. Megengedhetetlen, hogy a kormány késlekedése miatt ne gyorsuljon föl az oltási folyamat. Újra mondom: vonják be az önkormányzatokat mindannyiunk érdekében.

- írja a főpolgármester.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Erre az emberre mondták az ellenfelei, hogy alkalmatlan? Több esze van, mint a 11 éve hatalmon levő kormánynak összesen!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Erre az emberre mondták az ellenfelei, hogy alkalmatlan? Több esze van, mint a 11 éve hatalmon levő kormánynak összesen!!!
Clavigo
@colibri: @Qqberci: Szerintem nagyon jó arc...A megfelelő ember a megfelelő helyen...
Málna
Honnan adják oda? Még le sincs gyártva. Mire megkapnánk, már valószínűleg mindenki be lesz oltva.
balos
@Málna: Csak nem nálad van a kulcs hozzá?Tudod egyáltalán mihez röfögsz?
Gazella
@Málna: te görény... le van gyártva!! Csak a te O1gecid nem akar érte fizetni mert ezt a vakcina raklapot nem tudja többszörös áron tovább eladni keletebbre.
teuton57
@Málna: Olvasni mikor tanulsz meg analfabeta fidesz-birka??? Le van gyartva, le van kötve, az EU kifizette, csak Orban nem hivja le! Helyette vett dragabban, titkositott aron Kinabol!
Lepényleső
Kimagasló szociális érzékenységről tesz tanúbizonyságot azok felé akik épp nem ott élnek?
Vélhetően hiányzik még a jókedvéhez az ilyen is ennek az agyonsanyargatott népnek?
csipetke
@teuton57: 19:24 Nem titkos az ára a kínai bevizsgálatlan sz@r,kétszer annyiba kerül,mint a legdrágább EU által bevizsgált oltóanyag.Fizetni se most kell érte,az EU majd később vonja le az országnak járó pénzekből. Csak így orbán el tudja játszani,hogy majd jól megmenti az embereket,de annyi idiótát nem fog találni,mint amennyi cuccot megvettek Kínától. Nem vállalja be mindenki a bizonytalan eredetű vakcinát.Inkább várunk az EU-s cuccra.Nagyon szomorú,hogy orbán nem szakmai alapon intézi a vakcina-kérdést,hanem politikai alapon.A magyar vezetők előtt mindig lebegett egy segg,amit nyaltak,de orbáné előtt mindjárt kettő is van,de nem tud dönteni,hogy putyin, vagy a kínai vezér,ezért most mindkét helyen csontig nyalt. Ami rohadtul nem érdekelne,ha van gyomra hozzá,ha nem az emberek életével játszana
csipetke
@csipetke: Ja,és Karácsony pillanatok alatt összeszedne hozzáértő embereket,akik valódi oltási tervet állítanának össze,nem egy listát,amit nyunyó néni szokott lobogtatni,ami nem oltási terv,csak egy sorrend
Nessy
@csipetke: Arról nem beszélve, ebből mennyit lehet zsebre tenni! Legalább olyan remek üzlet egyeseknek, mint a többszörös áron vett "lélegeztető gépek"! De most sem a lehívható vakcinát hozatja be mihamarabb, hanem a két oltás közti idő nyújtja meg!
Nessy
@csipetke: Az is hibás adatokat tartalmaz! Csak tudnám, minek kellett a regisztrációnál a személyes azonosítókat, a TAJ számot megadni, ha a XXI. században nem tudnak rubrikákat összerendelni!
csipetke
@Nessy: Ja,azt kifelejtettem,hogy a kínai cuccon mennyit kaszálnak,mert ellenőrizhetetlenek ezek a költések. A másik pedig,hogyha a TAJ számod megadod,ott van az összes adatod.Itt egyszerűen csak arról van szó,hogy orbán szereti maga körül a féhülyéket,mert köztük ő lehet a király. Egyik se jó semmire,nem véletlen,hogy ott áll ez a nyomorult ország a sor végén,Európa legszegényebb országai között. Ezért nincs oltási terv,és sokminden más se
Málna
@teuton57: Hova van írva, hogy le van már gyártva? Csak LE VAN KÖTVE! Az nem ugyanaz, te kis analfabéta...
Málna
@Gazella: Nincs legyártva. Ne higgyetek már el mindent. Birkák.
Málna
@Pegero: Most olvasom, hogy ez a másfél millió vakcina decemberben érkezett volna. Addigra már mindenki be lesz oltva. Karácsonyt vajon behülyítették vagy magától volt ilyen ostoba? Nem tudom, melyik a rosszabb...
csak úgy....
@Málna: te olvasni is szoktál? sosem gondololtam volna...
a vakcinán kívül,- miket szoktál még olvasgatni?
Gyurka80
@Málna: Karigeri mindenhez h@lye, csak a sírás meg a face megy neki!
Yoda69
Döbbenetes hogy O1G és sleppje meg a nekünk járó vakcinat se hívja le, helyette bizonytalan orosz és kínai vakcinat rendelnek sokszoros áron.
kereső
@Málna: @Málna: Az ötmillió kinai le van gyártva- birka? A két millió orosz le van gyártva- Te birka? Az oroszok még azt sem szállitották le februárban, amire szerződött velük a külügyminiszter- az a 600 ezer- birka! Jött helyette 145 ezer- Te birka!

A vakcina szállitásnak van egy ütemezése- a Moderna azt vállalta, hogy a kormány által megrendelt- közvetlenül a gyártótól!!!- mennyiséget 2021. decemberéig leszállitja- Te birka! Ezt mondta vissza pártod és nemkormányoz kormányod- Te birka!Mennyiért hinted itt az igét???
Aki Én
@Gyurka80: @Málna: Miért okoz nektek problémát, hogy a főpolgármester próbál megoldást keresni? Mindig azt mondjátok, hogy az oltás ellen vannak, ami totál hazugság, de mikor lépne, azt mondjátok, hogy ne szóljon bele, alkalmatlan...
És ahhoz mit szóltok, hogy azért vesszük a drágább, bizonytalanabb vakcinát, mert az olcsóbbra azt hazudjuk, hogy drágább?
Nem fér bele a propagandába?
Nem érzitek, mennyire hülyére vagytok véve? Tényleg nem látjátok a mérhetetlen hazudozást minden áldott nap?
Olyan durva a kettős mércétek, meg az ostoba elfogultságotok, hogy az már kimondottan veszélyes.
Aki Én
@Gyurka80: @Málna:...egyébként meg ha több járna, miért nem kötötték le?
Nem lehetne azt hazudozni, hogy nem segít az eu?
Aki Én
...Remélem, világos
Egyrészt aljas hazugság, hogy nem rendelték meg a teljes mennyiséget a Modernából.
Másrészt tényleg nem rendelték meg, mert túl drága.
Harmadrészt nem az a probléma, hogy drága, hanem hogy nem szállítják elég hamar.
Ahogy az oroszok és a kínaiak sem.
ómió
A "kormány késlekedése miatt"!? Karigeri efftárs gyakran delirál??
Málna
@kereső: A kínait és az oroszt már most kapjuk, ezt a másfél millió Modernát pedig csak decemberben szállították volna! Ti tényleg nem gondolkodtok egy kicsit sem? Én nem ősszel akarom megkapni az oltást, hanem most.
Málna
@Aki Én: A főpolgármester nem segíteni akar, hanem ostobaságokat beszél, hülyít titeket.
Még jó, hogy megvesszük a drágább vakcinát. ha azt már most kapjuk és nem ősszel.
Hogy ti mennyire nem látjátok át a dolgokat...
colibri
@Málna: Indulj máris, a kínait azonnal megkapod. Most! a részemet is felajánlom neked!
Málna
@colibri: Nem kapom meg azonnal. Biztos hallottál róla, hogy behívásos alapon megy az oltás. Majd ha hívnak, akkor megyek.
colibri
@Málna: Mint fő szekértolónak, neked sincs egy kis protekciód? Kár. Sajnálom!
Málna
@colibri: Nincs, nálunk ez nem szokás. Nem kell sajnálnod, nem tartozom a veszélyeztetett korosztályba és egészséges vagyok. Csak elővigyázatosságból szeretném minél hamarabb és hogy gyorsan visszatérjen minden a régi kerékvágásba.
Yoda69
@Málna: Hat ha igy alakulnak a dolgok, akkor nem fog visszaterni - legalabbis nem a magyarok reszere. Ugyanis ha a vakcina utlevelben nem jelolik meg az vakcina tipusat, akkor nagy valoszinuseg szerint csak 2 het karantennal es aktualis PCR teszttel hagyhatad majd el Magyarorszag teruletet. Persze ha te nem utazol akkor neked tok mindegy.
Málna
@Yoda69: Majd meglátjuk. Én speciel elleszek a Balatonnál.
Yoda69
@Málna: Jo neked. De van itt nehany millio ember aki szeretne utazni
Aki Én
@Málna: Ősszel nem lesz rá szükség?
Lassan kérdezem: Miért nem kötötték le???
Titeket nem nehéz hülyíteni, jól meglátta ezt a fidesz, kinek a szimpatizánsai minden felmérés szerint az ,,alsókategóriás" lények.
Erre jössz te, mint valami bizonyíték.
lusta
A nemzethy matyarnak ott a semmit sem tartalmazó oltási igazolvány. Fellép valamilyen mellékhatás. A doki megnézi az oltási igazolványt, amely semmilyen adatot nem tartalmaz, így azt sem tudja mivel és hogyan kezdje a gyógyítást. Itthon ezt még csak-csak megoldják, de külföldön egy kicsit már más lesz a beteg helyzete. Különösen akkor, amikor mindenki mindefajta betegség esetén arról beszél, hogy minél előbb meg kell kezdeni a gyógyítást.
Málna
@Yoda69: Néhány millió? De jól élünk...:-)
Málna
@Aki Én: Ősszel - pláne decemberben, amikor ez az adag jött volna - már nem lesz rá szükség, addigra bőven be lesz oltva mindenki. Akkor miért kötötték volna le? Senki nem akar decemberig várni az oltással. Mit nem értesz ezen?
kereső
@Málna: 09:35 Mit klaptál meg? A nagy lófüttyöt kaptad meg. Az oroszok februárra "igértek" 600 ezret a kotyvalékukból- és megérkezett 145 ezer. Akkór most miről is hadoválsz??/hazudsz??? !
A moderna nem decemberre mondta- hanem decemberig/ gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy folyamatosan!!!).Nem mindegy ám, hogy Gizike, vagy gőzeke.
kereső
@Málna: 10:43. Nem lesz rá szükség??? Gondolod??? Hogy mindenki elhiszi, hogy 72 óra alatt teljeskörű laborvizsgálatot el lehet végezni egy új oltóanyagon, vagy akár gyógyszeren??? Mert ha ezt elhiszed, akkor hülye vagy- azzal együtt aki erre a "vizsgálatra" megadta az engedélyt a használatra.
Aki Én
@Málna: 10:43 Ez még tőled is tudatlan, demagóg, ostoba gondolat.
Arról nem beszélve, hogy a vakcinára mostantól mindig szükség lesz.
Nessy
@kereső: Ne bántsd! Megmondta Kövér elvtárs, hogy a választóikat egy 10 éves gyermek szellemi szintjén kell kezelni. Bár azok szerintem manapság értelmesebbek!
Málna
@kereső: Bakker, mi most akarjuk az oltást, nem decemberig! Még ha hamarabb is sikerül legyártaniuk az összest, az akkor sem mostanában lesz. És azzal a 145 ezerrel nem vagyunk előrébb, mintha csak uniós oltásokat kapnánk? És fog még jönni.
A vizsgálattal kapcsolatban meg jobb lenne, ha nem okoskodnál. Írtál már elég hülyeséget eddig is...
kereső
@Málna: Nos a vizsgálattal kapcsolatban- mi a nem igaz?? A 72 óra, vagy az, hogy ennyi idő alatt nem lehet elvégezni a teljes körű vizsgálatot. Ami meg az oltásokat illeti- lehet, hogy szükség lesz a folyamatos vakcina használatra, mert kellenek "ismétlő" oltások- valamint olyan virus mutációk vannak/jönnek, amelyekre továbbfejleszrett vakcinákra van szükség- azaz harmadik oltásra. A Pfizer és a Moderna már ezen dolgozik. Nagy kérdés- hogy aki "alap" oltásnak felvette a Szputnyikor, Sinopharmát- az kaphat-e majd harmadiknak, vagy ismétlőnek(emlékeztetőnek) Pfizert/Modernát/Astrát... vagy bármi más eltérő technológiájú oltást, mint a kinai/orosz.
Ja a laborvizsgálatra- nem én mondtam eredetileg, hanem molekuláris biológus/genetikus kutató- szagminta vételre elég a óra. Na erről ennyit- azon kivül, hogy hülyeségeket beszélek vakcina ügyben. Segitettem???
Málna
@Nessy: Nessy, hányszor segítettem neked megérteni, amit olvasol? Legutóbb tegnap. Tekintettel vagyok a korodra, de azért pofátlan ne legyél már...
Málna
@kereső: Nem érdekelnek a vizsgálatok, nem értek hozzá, a szakemberekre bízom magam. Ha ők azt mondják, hogy jó, abban te engem biztos nem fogsz megingatni. Tegnap is kijavítottalak, mert hülyeséget írtál, de ez mindennapos sajnos.
A későbbi ismétlő oltások legyártására pedig már lesz idő és kapacitás, nem lesz ez a tülekedés, ráér. De a 12 milliós eu-s rendelésünkkel már nagyrészt az is megvan, közben pedig folyamtosan kapunk máshonnan és lesz saját oltóanyaggyárunk is.
Nessy
@kereső: A jelenlegi protokoll szerint azonos vakcinával kell a következő oltást is megkapnia a páciensnek. Ugyanis más, más technológiával készült oltóanyagokról van szó! Például a vektor alapúakat sem lehet keverni, mert más - más adeno vírust alkalmaznak. Ki egy komponenst, ki kettőt!
Yoda69
@Málna: Kozel 1 millio magyar el kulfoldon, amig a csaladjuk nagy resze itthon.
Gyurka80
@Aki Én: A leírtak pont rád igazak! Ha te elhiszed a sok hazugság mellett, hogy a kínai vakcina (ami hagyományos) drágább mint a modern akkor nagyon tévedsz! A kínai előnye, hogy az van, szemben a többivel! Karigeri azzal akarja oltani a pestieket ami kb karácsonyra érkezik be.
Gyurka80
@Aki Én: Aki kamuoldalból tájékozódik városikurir (impresszuma sincs) az ilyen tájékozott mint te!
Aki Én
@Gyurka80: Egyrészt az árakat megtalálod a neten, de a gazdád sem cáfolta ezt az infót. Nem hit kérdése.
Másrészt a gazdád mondta, hogy azért nem kötöttük le, mert drágább mint a Pfizer.
Aztán már csak terelés, mellébeszélés, maguk megcáfolása:

Egyrészt aljas hazugság, hogy nem rendelték meg a teljes mennyiséget a Modernából.
Másrészt tényleg nem rendelték meg, mert túl drága.
Harmadrészt nem az a probléma, hogy drága, hanem hogy nem szállítják elég hamar.
Ahogy az oroszok és a kínaiak sem.

Nincs sok eszed, használd!
Aki Én
@Gyurka80: ...a kamu oldalakról meg annyit, hogy évek óta a propaganda médiátok veszíti százával a pereket, az össz ellenzéki, illetve kritikus oldallal szemben.
Városikurir mennyi pert vesztett???
Gondolkozz, megéri.
cikicakk55
Ma egy ismerősöm elküldött két fényképet. Egyiket a Bama.hu ( Baranya megyei Hírportál) tette közzé. Egy fénykép,melyen Orbán Viktor felveszi a Kínai vakcinát a bal karjába. A másik cikkben illetve fényképen ( pécsi Stop.hu ) rakta fel,ugyan azzal a szöveggel,hogy Orbán Viktor megkapta a kínai vakcinát,csak ezen a fényképen a jobb karjába. Most akkor a csuti csüngőhasú 2 vakcinát is kap egyszerre? Remélem jövő héten az Oroszt is megkapja mind a két karjába. Biztos ami biztos. Az én részemet szívesen felajánlom neki
kereső
@Málna: 11:13. Ha nem érdekelnek a vizsgálatok, akkor birka vagy.! Engem és még sok millió embert érdekel. Nem én irok hülyeségeket- hanem te fogadsz el mindent, amit a narancsos szócsők mondanak. Én az celebként szereplő doktoroktól sem fogadok el mindent , csak fenntartásokkal. Az én életemről- az egyetlenről, és az én egészségemről van szó- erről ne orbán, meg a tisztifőorvos döntsön- hanem én. Mindenkinél magánál az értelem- kivéve Téged, meg a gyevi birót- igy aztán nincs is miről beszélni tovább. Ja, miben is javitottál ki???tegnap???
Aki Én
@Málna: ,,Ősszel - pláne decemberben, amikor ez az adag jött volna - már nem lesz rá szükség, addigra bőven be lesz oltva mindenki. "
majd:
,, közben pedig folyamtosan kapunk máshonnan és lesz saját oltóanyaggyárunk is."

Ugye te is érzed az ordító hibát??? Év végére nem kell vakcina, de majd, valamikor lesz oltóanyag gyárunk...

Közben minden kommentedben benne van, hogy kinek miben segítesz. Persze ezzel csak azt akarod sugallni, hogy milyen okos vagy, mert látod, hogy ezt rajtad kívül senki nem gondolja így. Beteg lelkednek meg kellenen a visszaigazolás.
Ne nevettess. Bebaszna, ha itt bárki a te segítségedre szorulna :) Látjuk mire vagy képes.

Nem érdekelnek a vizsgálatok??? Ezt hogy? Azok eredményét nem az ellenzék találja ki, ők csak tolmácsolják, hogy arról is tudjunk a propaganda mellett. Ezek hazai és nemzetközi szakemberek véleményei, tények.
Málna
@kereső: Attól nem leszek birka, hogy a szakemberekre hagyom azt, amihez nem értek. Attól már inkább lennék az, ha elkezdenék okoskodni, minden alap nélkül. Nem dönt senki az életedről és az egészségedről, ez a te kiváltságod. Az is , hogy mi alapján döntesz.
A vakcinával kapcsolatban javítottalak ki tegnap, hogy nem a Sinopharmot tesztelték Brazíliában. De napi szinten tudnék példát hozni.
Málna
@Aki Én: Nem érzek semmilyen ordító hibát. A gondolkodás hiányát nálad - azt viszon igen.
Nincs benne minden kommentemben, hogy kinek miben segítek. De valóban ezt teszem napi szinten. Mert az emberek nagy része sajnos nem érti a dolgokat, segítségre szorulnak. Nekem jó a szövegértelmezési képességem, hát miért ne segítenék?
És nem, tényleg nem érdekelnek a vizsgálatok. A szakemberek véleménye érdekel. Ennyi.
Aki Én
@Málna: ,,És nem, tényleg nem érdekelnek a vizsgálatok. A szakemberek véleménye érdekel."
Mert a vizsgálatokat nem szakemberek végzik, igaz?
Ez a rengeteg ellentmondás folyamatosan.
Jesszus, te totál kész vagy. Hát csoda, hogy csak magadtól kapsz vigasztalást?
Te, meg a jó szövegértelmezési képesség :)
Málna
@Aki Én: Nincs ellentmondás. A vizsgálatokhoz nem értek, nekem az a mérvadó, hogy a szakemberek milyen következtetést vonnak le belőle.
Ne erőlködj már ennyire...
Béla333
A maffia ahhoz hozzájáruljon, hogy az embereknek jobb legyen?
Kizárt dolog, akkor ők elesnének 5 Forint jutaléktól, hiszen annyival kevesebb embert oltanák be a jutalékos oltóanyaggal.
5 Forintért meg ők még az Édesanyjukat is...
Aki Én
@Málna: Nem is csodálom, hogy neked az erőlködés jut eszedbe. Már szinte sajnállak, habár nem értem miért csinálod ezt magaddal.
Gyurka80
@cikicakk55: Az ismerősöd hülyeséget oszt meg, az egyik képen influenza oltást kap a másikon a vakcinát , több hónap eltéréssel.Ez a baj veletek, minden hülyeséget elhisztek!
Málna
@Yoda69: Dehát ők nyilvánvalóan ott kapják meg az oltást, ahol élnek. És jöhetnek majd haza látogatóba.
istván irén
Emberek ez a Málna csak azért irkál itt rá mindenkire ,mert nincs társasága Én már ajánlottam neki társkereső oldalt, de valószínű nem találta meg. Vagy már onnan is kiutálták szar lehet neki egyedül ezért próbálkozik folyton, csak nem tudni buzi-e vagy igen
Sámannus
Vityka készülj a börtönbe, ha sokat szarakodsz az ellenzékkel. Jövőre lemosunk, mint a büdös szart.
cikicakk55
@Gyurka80: március 1 15:43

Tévedés. A kép alá oda van írva,hogy Orbán Viktor felvette a kínai vakcinát. Ugyan abban a pólóban,ugyan azzal a háttérrel. Ja! Nem Photoshop. Ezt sokan meg is állapítottak. Nem hiszek el mindent,főleg a Fideszeseknek. Mondjuk nekik inkább semmit,de az ellenzéknél is megszűröm,hogy mit higgyek el. Ezt elbaltázták ennyi az egész. Nem kellett volna két fényképet is csináltatni külön-külön újságírókkal. Miközben tudjuk,hogy rég megkapta a Pfízert.
Aki Én
@Gyurka80: Veletek meg az a baj, hogy a szemeteknek sem hisztek. Ha kell, a napot eltagadjátok.
Gyurka80
@Aki Én: A google a barátod és akkor nem hiszed el a libsik hazugságait!
Aki Én
@Gyurka80: Ez hogy jön ide? Te Novák dokitól függetlenül vagy ostoba és tájékozatlan lúzer
Málna
@cikicakk55: Szomorú, hogy ilyen könnyű titeket átverni.
vitriol
Orbánnak most sok problémája adódott, nem ér rá vírusvédelemmel és oltásokkal foglalkozni, de az tény, hogy nem Karácsony az, aki csak szerencsétlenkedik, hanem orbán!
Gyurka80
@Aki Én: Te vagy a tájékozatlan mert elhitted mindkét karjába kapott oltást egyszerre Orbán (ezért linkeltem be neked!).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.