Gyorsan reagált Facebook posztjában Gulyás Gergely arra, hogy Karácsony Gergely elkérte a le nem hívott vakcinákat a fővárosnak, és még Gyurcsány is eszébe jutott.

Mint ahogy a Propeller is megírta, Karácsony Gergely délután elkérte a kormány által állítólag nem lehívott EU-s Moderna vakcinákat, hogy beoltassa vele a budapestieket, ha már a kormánynak nem kellett. 

Gulyás Gergely: Gyurcsány és Karácsony Gergely főpolgármester vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat

Fotó: 123rf.com

Gulyás ezzel szemben azt állítja, hogy hogy még a Brüsszelt szinte soha nem kritizáló német kormánypártok szerint is az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, ezért áll Európa rosszabbul, mint az Egyesült Államok, Anglia, Izrael vagy Szerbia. Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen-vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer több, mint Magyarország teljes lakossága. A kormány minden uniós vakcinát lekötött, amelynek kiszállítását a gyártók idén októberig vállalták. Hiába, az uniós beszerzésű vakcinák lassan érkeznek – fejtette ki.

Ezek után – mint írta – Karácsony Gergely arról írt, hogy ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak, és beoltják Budapestet. Gyurcsány Ferenc pártja pedig úgy fogalmazott: "a kormány tudatosan nem rendelt elegendőt az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt".

"Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen árul, a DK és a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen" – közölte Gulyás Gergely.

A miniszter kiemelte: az említett másfél millió Moderna-vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel.

Az "oltásellenes baloldal" főpolgármestere lehet, hogy csak idén decemberben szeretné megkezdeni a budapestiek oltását, de szerencsére nem a baloldal feladata a vakcinabeszerzés – jegyezte meg Gulyás Gergely, aki szerint tény, hogy "ha a baloldal lenne kormányon, kevesebben lennének védettek és többen halnának meg".

Hozzátette: eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben. A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről – írja az MTI.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy most akkor tényleg hozzáférhető lenne a Moderna vakcina kontingens vagy csak idén decemberben szállítanák.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Marhagulyás! Eddig mit is tettetek?
- Nem hívtátok le az országnak járó ellenőrzött vakcinamennyiséget
- Nyakunkra hoztátok Putyin hajvizét
- Nyakunkra hoztátok Mao Könnyét
- Nyakunkra hoznátok a Török Áfiumot
- Debrecenben akaztok Turulvért gyártani nyereg alatt puhított vakcinából

Mindezt úgy, hogy körben veszélyeztetitek a lakosság életét!!!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Marhagulyás! Eddig mit is tettetek?
- Nem hívtátok le az országnak járó ellenőrzött vakcinamennyiséget
- Nyakunkra hoztátok Putyin hajvizét
- Nyakunkra hoztátok Mao Könnyét
- Nyakunkra hoznátok a Török Áfiumot
- Debrecenben akaztok Turulvért gyártani nyereg alatt puhított vakcinából

Mindezt úgy, hogy körben veszélyeztetitek a lakosság életét!!!...
Nessy
Megindokolta drága miniszterelnökünk, hogy azért vesznek 18 dolláros kínai vakcináckát, mert a 9 dolláros Moderna drága. és nem röhögte el magát míg ezt elmondta! Csak tudnám, miért nézi ennyire ostobának még a híveit is. Azért azt nehéz már 3. osztálytól felfelé elhitetni, hogy a 9 nagyobb, mint a 18. Vagy mégsem?
lusta
@Nessy: Elnézést, de nagy hülyeségeket ír.
A kis óccó kínai vakkcínna 63 dollárba kerül.
Nessy
@lusta: Bocs! Elírtam a pénz nemet! 9 ezer és 18 ezer HUF! Kérek engedélyt meghunyászkodni! :-)) Köszönöm a korrekciót!
solidedge
A kormány egyszerüen képtelen abbahagyni a hazudozást. A hazugság tartja életben őket és ehhez asszisztál több, mint kétmillió ember. Ha Gyurcsány állítólagos hazugsága akkora bűn voilt, akkor ehhez már nem is találni szavakat. Hazánk szégyenévé degradálódtak.
Málna
@Nessy: Nem ezt mondta. Hanem hogy azért vettek Pfizert és nem Modernát, mert az utóbbi drágább és kedvezőtlenebbek a szállítási feltételei. Szólj, ha nem értesz valamit.:-)
csipetke
@Nessy: 18:53 Már nem lehet nyomon követni,mikor mit hazudnak. Annyi hülyeséget hablatyolnak össze,de legalább megbeszélnék,hogy ki mikor mit hazudik,hogy ne tűnjenek nagyobb idiótának mint amekkorák. A fidesz-papagáj-kórus ha belekezd,ott kő kövön nem marad
Nessy
@csipetke: Néha az az az érzésem, még egymással sem kommunikálnak. Egy órán belül három szócséplő három köszönő viszonyban sem lévő dolgot állít, ugyanarról a dologról.
Különben elindult a kampány és benne a fidesz köreiben egy verseny, ki tud alpáribb stílusban nagyobb ostobaságot mondani, tudatosan valótlant állítva.
justhpeter
Orbán 10 éve hazudozik. Mi abban a meglepő, ha ma is azt teszi ?
Yoda69
"Gulyás Gergely, aki szerint tény, hogy "ha a baloldal lenne kormányon, kevesebben lennének védettek és többen halnának meg".

Gulas csak tény kedvéért, Karácsony tavaj tavasz ota követeli a tömeges tesztelest. Ha a kormány ezt megteszi a vírus idoben izolalva lett volna. Ha pedig nem lazítás nyáron akkor mára már a múlté lenne a járvány mint kínában. Ehelyett naponta közel 200an halnak meg, és 5000en fertozodnek meg. Ez a ti bunotok gulas, de leginkább O1Ge, és felelni fogtok erte.
Yoda69
@sgl: Szerintem azóta hazudik mióta az anyja kiszarta és beszélni tud.
Aki Én
@Málna: Remélem, világos:
Egyrészt aljas hazugság, hogy nem rendelték meg a teljes mennyiséget a Modernából.
Másrészt tényleg nem rendelték meg, mert túl drága.
Harmadrészt nem az a probléma, hogy drága, hanem hogy nem szállítják elég hamar.
Ahogy az oroszt és a kínait sem.

Szólj, ha nem értesz valamit.:-)
Aki Én
Most akkor oltás ellenes, vagy tisztességtelen, mert oltani akar?
Az ilyeneket csak a Málna féle betegek kajálják meg, mert nem értik. Tudják, hogy nem értik, ezért bizonygatják, hogy csak ők értik.
Málna
@Aki Én: Én tökéletesen értem. Te viszont akkor sem fogod, ha elmagyarázom. Így nem fárasztom magam.
Béla333
Tisztességtelen, sőt kimondottan aljas politikát a teljhatalommal rendelkező maffiakormány csinál.
Aki a nyugati, engedéllyel rendelkező vakcinákat (bár tehetné) nem igényli, ellenben olyan vakcinákat akar ránk eröltetni, amit egy futsal miniszter engedélyezett. Amit a beoltott állampolgár az Uniós utazása során igazolásként nem használhat.
Na ez az aljasság és ez a tisztességtelen.
Nessy
@Béla333: Ezért nem lesz az oltási igazoláson, milyen vakcinát kapott a delikvens! Két legyet ütnek egy csapásra.
1. Ha pl. egy hónap múlva jelentkezik bármi probléma, senkin nem lehet számon kérni, hiszen a EESZT-ben sem rögzítik.
2. Ha nem lehet majd vele utazni, Lőrinc barát szállodáiban költik a pénzt a magyarok. ( Már akinek lesz.)
Béla333
@Nessy: 10.47
Aki meg hivatalos, munkaügyben kell kiutazni az Unióba, az meg majd oldja meg, ahogy tudja.
Munkaalapú társadalom, dübörgő gazdaság... meg ilyenek...
vitriol
Hamisgulyás élből elutasította a főpolgármester segítségét a gyorsabb oltás érdekében, mert kiderülne, hogy a Moderna vakcina decemberi szállítása csak a kormány hazugsága, orbán meg csak szerencsétlenkedik, az általa "oltási rendnek" nevezett káoszt tetézi az orvosokat zsaroló szerződéssel, aztán bejelentette, hogy utasította a a kórházakat: nagyobb kapacitással végezzék mostantól a vírusos megbetegedések gyógyítását, egyéb esetben ismét a várólisták lépnek életbe!
istván irén
Ez a rohadt zsírdisznó olyan fogalomról beszél amit nem ismer Tisztesség eszik vagy prédikálják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.