Telítődnek a Covid- és az intenzív osztályok, egyre többen kerülnek lélegeztetőgépre.

Merkely: a mutáns vírus súlyos betegséget okoz, miközben csak minden második ember jelenik meg az oltásra

Fotó: MTI/Mónus Márton

A járvány harmadik hullámában cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat – hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelyet a 24.hu idéz.

Merkely Béla arról beszélt, hogy az egészségügy érzi a harmadik hullám hatását: a Covid-ellátó részlegek és az intenzív osztályok telítődnek, a lélegeztetőgépen lévők száma is folyamatosan nő.

Közlése szerint ennek oka lehet több új vírusmutáció megjelenése, amelyek elsősorban a középkorúak és a fiatalok között talán még jobban terjednek, gyakran súlyos tüdőgyulladást okozva.

Az ellátórendszer terhelődéséről úgy fogalmazott: azért van még tartalék, majd azt hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozók vakcinációja miatt az ő munkaképességük és biztonságuk sokkal magasabb fokú, mint a járvány előző hullámaiban.

Az oltásokra térve beszámolt arról, hogy a Semmelweis Egyetem munkatársai mintegy 70 ezer oltást adtak be eddig, számos idősotthonban is oltottak.

A rektor várakozásai szerint az oltások beadása után esni fog a megbetegedések száma, súlyos lefolyású esetek pedig nem alakulnak ki.

Mekely Béla szomorúnak nevezte, hogy a házorvosok által az oltás felvételére értesítettek közül csak minden második ember jelenik meg.

Minden egyes vakcina-visszautasítás erősen megnöveli a fertőzés valószínűségét

– fogalmazott.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
istván irén
Akkor talán nem kellett volna lemondani a Modernát /1500000 db./rohadjatok meg. Miért nem akkor ugattál ja mert egy gyáva szar vagy te is mint a többi áll szakértő. Na ti vagytok az igazi hazaárulók .A kínai sz sokkal drágább még is azt veszitek.,dögöljetek meg
simmering73
Királyi szennycsatorna, déli híradó. Romlik a járványhelyzet Belgiumban. Szokásos terelés.
Belgium: 2760, 2760, 2097 új fertőzött, 28, 15, 29 halott (3 napja, 2 napja, tegnap)
Magyaro:4948, 4469, 4326 új fertőzött, 107, 72, 84 halott (3 napja, 2 napja, tegnap).
Gazella
Telitődnek az osztályok, amikor kong a kórház. Hányadik második ember jelentkezik oltásra???
Yoda69
merkely! Vajon a mutansokra is a jo a kinai vakcina? Mert meg azt se tudjuk biztosra hogy a normal covidra jo-e, hiszen a 3.fazist most tesztelik - rajtunk.
Béla333
Taalán nem olyan vakcinával kellene oltani az embereket, ami
1./ Nincs bevizsgálva, engedélyezve az Unióban,
2./ Aminek a beadását követően jó eséllyel nem utazhatunk az Unióba, hiszen nem tudja senki sem igazolni, hogy mivel oltották be.

Szedjék már össze magukat ott a Fideszben, mert már nagyon unalmas ez a tesze-toszaság, hozzá nem értés.
Pálinkás Pál
a legnagyobb mutáns te lettél merkely...leromboltad szívsebészi jó híredet is ,mert az emberek erre fognak emlékezni ,hogy egy orbánseggnyaló szarzsák lett belőled!!!megérte???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.