A múlt héten 55 aktív fertőzött volt a hazai börtönökben, eddig összesen öten haltak meg.

Egy éve nincs látogatás a börtönökben, így is megfertőződött a fogvatartottak hét százaléka, öten meghaltak

Fotó: pixabay.com

A fogvatartottak lassan egy éve nem találkozhattak a hozzátartozóikkal, de hét százalékuk még így is elkapta a vírust – írja a 168.hu.

Jelenleg 55 embert kezelnek a fertőzés miatt, a látogatási tilalmat pedig kitolták június 30-ig.

A szigorú intézkedések ellenére nem sikerült elkerülni, hogy a hazai börtönökbe is bejusson a koronavírus: a 168.hu információi szerint eddig 1225 fogvatartott esetében igazolták a fertőzést, azaz – miután valamivel több mint 17 ezren vannak büntetés-végrehajtási intézetekben – nagyjából a rabok 7 százaléka kapta el a kórt.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága adatai szerint 55 fogvatartott volt aktív fertőzött a múlt héten, és összesen öten vesztették életüket a hónapok során.

A büntetés-végrehajtási (bv) intézetek ugyanakkor már a járvány magyarországi megjelenésekor megtiltották a fogvatartottak látogatását, így a rabok 2020 márciusa óta nem találkozhatnak a szeretteikkel.

Forrás: 168.hu

Címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Hát akkor ki vitte be? Na ki? Hát a személyzet, meg a börtönőrök, te szerencsétlen idióta. Arról érdekes nem írnak, hogy közülük hány fertőzött volt.
gazdag dezső
VAN MÉG EGY MÁSIK LEHETŐSÉG AZON KÍVŰL HOGY A SZEMÉLYZET ,ŐRÖK VISZIK BE.SOKAT TUDOK ARRA GONDOLNI ,ÉS EGYRE JOBBAN BENIZONYOSODIK ,HOGY EZT A VÍRUST A LEVEGŐBŐL IS MEGKAPHATJÁK AZ EMBEREK!! EZ PEDIG ARRA ENGED BIZONYSÁGOT TENNI,HOGY SZÁNDÉKOSAN A LEVEGŐBŐL FERTŐZIK AZ EMBEREKET .A LÉGMOZGÁS AZTÁN TOVÁBB VISZI ERRE -ARRA !!
Namely
"A fogvatartottak lassan egy éve nem találkozhattak a hozzátartozóikkal"
Nálam a büntetés teljes idejére fennállna ez.
"A szigorú intézkedések ellenére nem sikerült elkerülni, hogy a hazai börtönökbe is bejusson a koronavírus"
Ha ez ennyire veszélyes, akkor nem azoknak az életére kellene vigyázni, akik vétettek a társadalom ellen.
"A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága adatai szerint 55 fogvatartott volt aktív fertőzött a múlt héten, és összesen öten vesztették életüket a hónapok során."
A 17 ezerből.
Örüljenek, ha enni kapnak.
jesz
tegnap éjjel bemutatta egy tudós, hogy a vírus több helyen is be tud jutni a szervezetbe...a szájon át, az orron át, és a szemen át...megaztán lejjeb is van néhány nyílás...

Tehát nem kell ahhoz látogató, elég egy csomag, vagy mosatlan nyers étel, gyümölcs,stb... Ja és természetesen a fegyőrök...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.