A parancsnoki vizsgálat szerint az elkövetővel szemben alkalmazott testi kényszer és a fegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott eljárást – olvasható az ügyészség honlapján.

Jogosan lőtt rá tizenegyszer a rendőrnő a társát megkéselő drogos támadóra

Illusztráció: 123rf.com

A megállapított tényállás szerint 2020. december 24-én 06 óra körül, az egyszerre több bódító szer hatása alatt álló férfi – ismeretlen okból – megjelent az újpesti társasház lépcsőházában, ahol több emeleten is artikulálatlanul hangoskodott, és a lépcsőkorlátot, valamint a bejárati ajtókat ütötte és nagy erővel rugdosta.

A helyszínre érkező járőrök a zavartan viselkedő, náluk megközelítőleg 20 centiméterrel magasabb és 25-30 kilogrammal nehezebb férfit – mivel felszólításaiknak nem tett eleget – meg akarták bilincselni, azonban az elkövető eközben váratlanul rájuk támadt.

A férfi ellökte a rendőröket és hirtelen egy 15 cm pengehosszúságú bajonettszerű kést vett elő a ruházatából és – azért, hogy megölje – azzal többször megszúrta a térdelő helyzetben lévő rendőr fejét, vállát, hasát és mellkasát.

Ekkor a járőrtárs rendőrnő elővette a szolgálati maroklőfegyverét és a további támadás megakadályozása végett több lövést adott le először az elkövető végtagjai irányába, majd a testére.

A férfi ezután azért, hogy őt is megölje, a hátráló rendőrnő felé indult, a falnak lökte és nyakon akarta szúrni.

A rendőrnő összesen tizenegy lövést adott le – kilenc lőtt sérülést okozva –, melyek közül csak az utolsó kettő, az elkövető mellkasa irányába leadottak hárították el a támadást.

A rendőrség által lefolytatott parancsnoki kivizsgálás szerint az elkövetővel szemben alkalmazott testi kényszer és a fegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A nyomozás ezen túl az is megállapította, hogy a rendőrök végig, az első támadást követő intézkedés során jogos védelmi helyzetben voltak, a saját, illetve a társuk életét mentették, erre tekintettel felelősségük az ügyben kizárható.

Amennyiben az elkövető életben marad, büntetőjogi felelősség terhelte volna amiatt, hogy a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőröket meg akarta ölni, büntethetősége az elkövetést követően azonnal bekövetkezett halála miatt azonban megszűnt.

Forrás: Ügyészség

Címlapkép: police.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Nem kellett volna tizenegyszer lőni.
Az első lövést a fejébe a másik kettőt a levegőbe! Aztán állapítsák meg hogy a három lövés közül melyik volt a két figyelmeztető lövés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1984
@Pegero: Elszemtelenedtüüüünk?...
Meg az anyád!
Mégis kinek képzeled te magad???!!!
Te vagy megtűrve, elszenvedve itt (is) az ostobaságaid miatt - vedd már észre magadat ember!
Pálinkás Pál
@Pegero: aha...akkor csak véletlen lehet hogy kritika esetén várható egy nav ellenőrzés...esetleg ügyészi szimatolás...netán a semmiért rabosítanak...
Pegero
@1984: Ez te vagy???
www.salecenter.hu/uploads/shop/salecenter.hu/termek/3041463_big.jpg
Kurva jó! :)
Egyébként örülj, hogy itt lehetsz és nincs letiltva a Propeller!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.