Ma folytatódott az országgyűlés február 22-én indult ülése, és az indulatok azóta sem csillapodtak, bértámogatás, kórházi szerződések, és a vakcinák kérdésben vagdalkoztak a képviselők. 

Ungár Péter (LMP) vette elő azt a közismert kérdést, hogy a vendéglátóiparban dolgozók bértámogatása vajon tényleg havi 10.000 forint volt-e, és ha igen ez mire elég. – írta a Telex.hu.

Schanda Tamás az innovációs minisztérium államtitkára szerint minél több munkavállalón akartak segíteni, és 115 ezer munkahely megvédéshez tudtak hozzájárulni. Szerinte álhír, hogy az ezt felvető Jedermann kávézó dolgozói fejenként havi 10.000 forintot kaptak, merthogy a vendéglátóiparban általában csak 4 órára jelentik be az alkalmazottakat, ezzel szemben, aki becsületesen bejelentette őket, az 100.000 forintot kapott. Ebben igazán az az érdekes, ha általában így jelentik be a vendéglátásban az alkalmazottakat, akkor ezek szerint általában tényleg nem kaptak számottevő segítséget a vendéglátóhelyek.

A magyar egészségügy legsötétebb napja – A Parlamentben ma is üléseztek

Fotó: Pixabay.com

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) az egészségügy egyik legsötétebb napjának nevezte a mait, mivel rengetegen haltak meg koronavírus miatt, és ma kell aláírnia az egészségügyben dolgozóknak az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződéseket. Amiről szerinte nem kaptak elég információt, de amúgy is sokan nem fogják aláírni, pedig már 10%-os elvándorlás is a jelenlegi helyzetben súlyos következményeket von maga után.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmúltnyolcévezett kicsit, mondván, hogy (valamikor a történelmi korokban, évtizeddel ezelőtt egyébként) az MSZP zárt be kórházakat és vezetett be vizitdíjat, a Fidesz pedig építi a kórházakat, és fizetéseket emel.

A Parlament elé került a kérdés, hogy miért mondtunk le 1,7 millió Moderna vakcináról. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint azért, mert csak decemberben szállítanák ki, és addigra be kell oltani a lakosságot. Némi személyeskedés itt sem maradt el, bár az általános parlamenti kincstári humorból azért kiemelkedik a 

„Karácsony csak karácsonykor oltana” 

 - kitétel. Úgy látszik a főpolgármester neve hallatán nehéz nem azonnal elkezdeni szóviccelni. 

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője vetette fel, hogy sikeres volt-e a járvány elleni védekezés, itt is becsúszott egy kis 

„adriázás, jachtozás, dubajozás”

ami helyett a Fidesz akár megszervezhette volna a védekezést.

Rétvári Bence válaszolt a Fidesz részéről, aki szerint védekeznie ebben a kérdésben az ellenzéknek kell, mert az ország a leghamarabb oltó három ország között van, 44 nappal Németország előtt rendelték el a veszélyhelyzetet. 

Forrás: Telex.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
""Ma van az egészségügy legsötétebb napja""
"...dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő hétfő délelőtti Facebook-bejegyzése szerint több kórházban is sorban állnak kilépőpapírjaikért a felmondó orvosok.
...akad olyan intézmény, ahol többen hagyják el korábbi munkahelyüket, mint ahányan hajlandóak aláírni az új szerződésüket."
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/orvosnal/cikkek/ma_van_az_egeszsegugy_legsotetebb_napja/20210301121039
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Shikari: Az ellenzék áll, a csútkány meg térdelhet előtte... A többit a fantáziádra bízom...
kissé felnőttem
akkor a kormány meg a szóvivő nagyokat hazudnak ugy párosban megszoktuk akinek amennyije van ugye annyit is ér? a vezéreink milliárdosok? milliomosok? és semmit nem érnek ennyi. Mi megdöglünk éhen ti meg magatoknak nem tudtok termelni ezt véssétek a sirkövetekre majd egyedűl nem megy ám pártsemleges a téma de érvényes ám
kissé felnőttem
amikor a feketeruhás Nővér szólt a kormánytagok az egérjukba dugták a fejüket aztán ugye csak csak élesedett és még most sincs vége nem a 133 nagypofájut kéne kitömni pénzel viktor a tőbbit ha élni is akartok meg még mi is itt volnánbk bakker ugy 8 millióan ha számitunk
Lepényleső
Vélhetően a legsötétebbek még bőven hátra vannak,de akkor már ezek közül az országban meg senkit sem találnak?
Nessy
@kissé felnőttem: nem számítunk! Megmondta drága külügyérünk, hogy a vakcina beszerzésbe sem Brüsszel, sem a baloldal nem szólhat bele! Brüsszel és a baloldal csak fizessen, és a továbbiakban, röviden szólva: kuss!
rokker33
Bohócok...Elég lenne 40=50 elszánt képviselőre pár miniszterre egy hatékonyan dolgozó miniszterelnökre és minden pozíció hasznosan belenne töltve.Nincs szükségünk több mint 200 majdcsak 300 naplopó tolvajra!!!Évente 100 milliókat spórolnánk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.