Nominálisan egyre csak hízik a bérszakadék a legmagasabb és a legalacsonyabb átlagos nettó bér között Magyarországon. Arányaiban nézve konstans 80 százalékkal is többet ér a budapestiek munkája a Szabolcs megyeiekénél.

80 százalékkal több bért kap egy budapesti munkavállaló, mint egy szabolcsi

Fotó: pixabay.com

A Központi Statisztikai Hivatal a keresetek statisztikájának legutóbbi közlésével párhuzamosan a területi adatokat is frissítette, melyekből kiderült, hogy forintosítva tovább hízik a bérszakadék a legnagyobb átlagos nettót regisztráló Budapest és a legalacsonyabbat regisztráló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye között – mfor.hu.

Az ország legkeletibb megyéjében továbbra is annyit lehet keresni, mint lehetett a fővárosban még 2011-ben. Ahhoz pedig, hogy a jelenlegi átlagos nettó megfeleljen a 2012-es budapestinek, még tízezrekkel kellene emelkednie a szabolcsi átlagnak.

Budapesten a tavalyi év egészében az átlagos nettó fizetés 334 238 forint volt, amivel szemben Szabolcs-Szatmár-Beregben csak 184 238 forintot vihettek haza átlagosan a dolgozók. A különbség kereken 150 ezer forint.

Forrás: mfor.hu

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.