Mvel a lakosság beoltása várhatóan több hét múlva lesz olyan szinten, hogy a járvány terjedésének felfutását megállítsa, így addig újabb szigorítások várhatóak a minsizter szerint a korlátozások kapcsán.

Kásler Miklós emberi erőforrásminiszterrel készített interjút a Blikk (a miniszter hétfőn ünnepelte 71. születésnapját), aki szerint

Magyarország rendkívül jó érzékkel lépett fel a járvány első fázisában. 

Újabb korlátozások jöhetnek Kásler Miklós szerint

Fotó, címlapkép: Facebook/Kásler Miklós

Azon felvetésre, hogy a járvány ideje alatt eddig a 674-en voltak a legtöbben, akiket lélegeztetőgépre kellett kapcsolni, a kormány mégis 16 ezer gépet szerzett be 300 milliárd forintért, a miniszter a következőket mondta:

Itt a nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit variáns, ami tudjuk, hogy legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér, illetve a betegség lefolyása súlyosabb. Naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba, ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztettek száma. Szerintem nem lehet pénzben mérni azt, hogy lélegeztessünk egy embert vagy sem. A kormány célja az, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához. A járvány felszálló ágában vagyunk ismét, készültség van a kórházakban.

Ehhez kapcsolódóan azt is elmondta az interjúban, hogy mivel a lakosság oltása több hét múlva éri el azt a szintet, amely megfékezhetné a felfutást, így várhatóak újabb szigorítások addig a korlátozásokban.

Nagyon sokféle lehetőség van. Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges

- magyarázta a lapnak.

Az interjú végén még előkerült a hálapénz (paraszolvencia) kérdése és az egészségügy hiányosságai, ezzel kapcsolatban azt mondta Kásler miniszter, hogy a hiányosságokat ő 1968 óta tapasztalja, mióta elkezdte az egyetemet. Szerinte azóta az egészségügy romlott szakmailag és etikailag is, a járvány pedig rámutatott arra, hogy min kellene változtatni, ezek egyike a hálapénz kérdése, de sok minden más is még ide tartozik. 

Nem kértük ezt a járványt, de így alakult

- zárta az interjút a miniszter.

Forrás: Blikk

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
NE UGASS MÁR TE MOCSKOS TÖMEGGYILKOS VÉN GECI!!!
Pálinkás Pál
no te barom...akkor magyarázd el nekem mengele, ha csökkented egy bolt nyitvatartási idejét az mennyiben ritkítja az " érintkezéseket"??? adott számú ember egy helyen , rövidebb idő alatt.."sűrűbben " találkozik...ezt a koszoskörmü nyomorultat is szigorúan el kell számoiltatni... az ilyen tudatlan buta kesztyüsbábok sem úszhatják meg!!
Nessy
Természetesen a járvány megfékezésében fontos szerepe van a pandémia közepén történő zsarolással felérő új munkaszerződésnek az egészségügyben, a nem elég lojális kórházigazgatók azonnali leváltása, haverra cserélése, Kórház főigazgatóság címmel egy "élet, halál ura" vízfej létrehozása milliárdokért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.