Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 188 főre emelkedett

Folyamatosan zajlik az oltás, már 721 677 fő a beoltottak száma, közülük 252 847 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Harmadik hullám: Durván megugrott a halottak száma, egyre többen vannak kórházban és lélegeztetőgépen

Oltóhely a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában Gyulán 2021. február 26-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

2764 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdet óta összesen 435 689 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 188 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 324 202 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 96 299 főre emelkedett.

6071 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések és szigorúbbak lettek az utazási szabályok. Annak érdekében, hogy minél többen minél előbb megkapják az első oltást módosult az oltási stratégia, a Pfizer és az AstraZeneca-vacinák alkalmazása, valamint többlettámogatást kapnak a háziorvosok a hétvégi oltások végzéséhez. Ma újabb Pfizer-szállítmány érkezik és úton van az újabb orosz vakcina szállítmány is – írj a kormányzati portál.

Forrás: koronavirus.gov.hu, Index

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"Továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések és szigorúbbak lettek az utazási szabályok."

"Íme a lista, amely tartalmazza azokat az országokat, ahonnan hazaérve Magyarországra a gazdasági vagy üzleti célú útról korlátozás nélkül vissza lehet térni.
Amerikai Egyesült Államok, Kína, Oroszország, India, Indonézia, Izrael, Japán, Koreai Köztársaság, Törökország, Ukrajna, Szingapúr, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek.
A rendelet hétfő este 9 órától lépett hatályba"

Annyira aranyos ez a koherencia, mi a magunk módján szigorítunk, miközben szinte ordít, hogy csak bizonyos körök utazgatásai elől rugdaljuk félre a bürokratikus korlátokat. Amúgy se, eddig se nagyon zavartatták magukat, de most már nem is lehet megszólni őket, hiszen törvényes, ha nem is etikus. De ez már kit lep meg?
Nessy
@Giovanni Alba: "gazdasági, vagy üzleti úton" hajókázik a tengeren az egyik celeb, ingajáratban közlekedik a "nem kormány luxusgép" Budapest - Maldiv szigetek között, Ukrajnában alig van fertőzött! Jó, az adott államokból "érkezik", de közben még erre - arra kóricált. Már megint nem a kútba ..., csak a kávájára, és belesöprik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.