Az országos tisztifőorvos egy hivatalos videóban beszélt a vakcinák hazai engedélyeztetéséről.

"Amit mi behozunk ebbe az országba, azokat jó alaposan megvizsgáljuk" – Müller Cecília videón árulta el, hogyan engedélyeztetik a vakcinákat Magyarországon

Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató készül, hogy beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. február 3-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az országos tisztifőorvos ismét egy hivatalos videóval jelentkezett, amiben ezúttal a vakcinák hazai engedélyezéséről beszélt. A kormány Facebook-oldalán megjelent keddi videóban Müller Cecília így beszélt a témáról:  

Én úgy gondolom, hogy amit mi behozunk ebbe az országba, és nem gondolom, hanem tudom, azokat jó alaposan megvizsgáljuk

Elmondta azt is:

"Ez kétféle módon lehetséges. Említettem, hogy veszélyhelyzeti alkalmazás teszi lehetővé azt, hogy a gyártó vizsgálatait tételenként, ahogy rögzíti, egy laboratóriumi vizsgálati sor, ami számos paramétert tartalmaz, a hatásosság és a biztonságosság alapvető paraméterei ezek.”

Ezután a tisztifőorvos így folytatta a folyamat részletezését: 

„Ezt benyújtja, prezentálja a vakcinával együtt. Van ettől egy teljesen független hatósági laboratóriumi vizsgálat, ami tulajdonképpen ugyanazt a vizsgálatsort végzi el és igazolja a gyártó által leírtakat. Amennyiben ez a két vizsgálati sor rendelkezésünkre áll, akkor elfogadjuk a hatályos jogszabályok szerint. Hogyha nem teljes, vagy nincsen hatóságilag igazolt laboratóriumi vizsgálati sor, akkor mi itt, az NNK-ban kénytelenek vagyunk végigcsinálni, végigvizsgálni a teljes sort.”

Majd így foglalta össze a helyzetet: 

„Ettől függetlenül a maximális biztonság jegyében, és egyébként a kíváncsiság jegyében is, és a megfelelő minőség garantálása jegyében én magam az összes vakcinavizsgálatot szeretném itt az NNK-ban, akkor is, ha erre külön jogszabály nem kötelez.”

Forrás: Liner.hu, Facebook

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nyunyóka megkóstolja, elmorzsolja az ujjai között és ha nem ragad, akkor jó...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nyunyóka megkóstolja, elmorzsolja az ujjai között és ha nem ragad, akkor jó...
Gazella
Naná... hisz amit keletről hozattok be vakcinákat azokkal lehet kereskedni többszörös áron a Balkánon.
Eladott Ország
Üdvözlöm önöket azért vagyok ma itt hogy ne legyek máshol. Ez a rojtozott szájú szerencsétlenség, valamilyen erősebb mágnes közelébe járhatott, mert elvesztette a vas orrát! Egy mesekönyv illusztrátor minimum 100-as szögeket kéne vacsorázzon, hogy megálmodja ezt a pofát! Ez a szerencsétlen agyhalott úgy néz ki mint aki Európa ország útjain integetett 40 évig. Azért van itt szegény mert őt a vírusok is messziről elkerülik még a hüvelygomba is, így kész veszteség a gyógyszer forgalmazóknak is. Cecilia már csak tudja mit mond, a mezőfalvi nagyasszonyok plébánia templomának kihelyezett világi lelkipásztora...
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/03/84498242_2766017870177936_2015700835744350208_n.jpg
Pelikán elvtárs: 2020-ban ismertem meg Müller Cecíliát ...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/99120467_3255455364488525_606287062496182272_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=swmou8qy3qgAX8ojhJL&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=6f0e920a4fc43a1874ec6ce8ff962cc1&oe=606303DE
Béla333
Naná!
Olyan alaposan, hogy abban hiba nem lehet!
Megnézik a szállítóleveleket és összehasonlítják a dobozokon levő írással.
Ha stimmel és a Szíjjártó is azt mondja, hogy rendben van, akkor már kezdhetik is az oltást.
Minek az a sok bürokrácia???!!!
Peller Anikó
"Amit mi behozunk ebbe az országba, azokat jó alaposan szemrevételezzük"

És megnézzük jó alaposan fel van-e söpörve a gyártósorok meletti járda. És jó alaposan belehazudunk a pofátokba bunkók.

Hogy hatékony-e az időseknél? Aszt ki nem szarja le.
justhpeter
@Eladott Ország: pelikán elvtársnak mindíg igaza van.
justhpeter
Itt az ideje, hogy Ciki Cili végleg engedje a székét és hosszú imádkozás mellett elinduljon a falujába, ahol hányhatja magára a keresztet szívlapáttal, nehogy későőbb valaki kérdéseket találjon feltenni neki az egyéves járványkezeléssel kapcsolatban. Akkor taln van remény arra, hogy el ne szabaduljon a pokol.
simmering73
A raklapon lévő dobozokat jó alaposan körbejárják, megszemlélik, megcsodálják. Majd jön a futsallos professzor kezében az általa aláírt engedélyekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.