Magyarország ugyanis módosította a napokban a védőoltások beadásának stratégiáját az AstraZeneca és Pfizer-BioNTech vakcinák esetében. Az utóbbi vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó Karikó Katalin is megszólalt a magyar lépésről.

Vasárnap egy televíziós interjúban Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője azt mondta, hogy klinikai, tudományos és szakmai ismeretek alapján igyekeznek kitolni a második oltás időpontját – ez pedig a Pfizer-vakcinánál a korábbi 21 helyett 35 napos különbséget jelent.

Karikó Katalin reagált az oltási terv megváltoztatására – ez a véleménye

Fotó: Karikó Katalin/Facebook

Erre a kijelentésre reagált Karikó Katalin Facebook-oldalán az egyik követőjének. A magyar származású biokémikus azt írta, hogy nem kell aggódni, három hét helyett ugyanis 35 nap is megfelel az oltóanyagból a második dózis beadási idejének. 

"Már 1 dózis Pfizer-vakcina is véd, és a 3 hét helyett 35 nap is megfelel a 2. dózis beadási idejének. Nem kell miatta aggódni”

- írta Karikó Katalin a közösségi oldalán.

Karikó Katalin írta még azt is, hogy ugyanez igaz a tárolási hőmérsékletre is.

Forrás: Ripost, Portfolio

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@NKF: Azokra a komcsikra gondolsz akik most a fidesz sorait erősítik? Mert hát a nem tévedek akkor ezek ugyanazok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Azért,Karikó Katalint nem a piacon árulják!Érdekes,nem Fideszes,nem MSZP-és, (azok elől menekült)nem Jobbikos és nem tagja semmilyen szarházi pártnak!
Ő egy nagyszerű magyar tudós asszony!A komcsik most büszkék rá,hogy elüldözték!
Igaz,el kellett mennie,hogy világhírű legyen!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@NKF: 1975–1978 között népköztársasági ösztöndíjasként végezhette tanulmányait. 1978-ban az MTA ösztöndíjasaként került a Szegedi Biológiai Kutatóközpontba.1985-ben létszámcsökkentés miatt elküldték a kutatóközpontból, ekkor döntött úgy, hogy férjével és kislányával külföldön folytatja kutatásait. MSZP még láthatáron sem volt. Kicsit csúsztat sz.
Eladott Ország
@NKF: ma, 11:14 ♦ "A Szegedi Biológiai Kutatóközpontban dolgozott, de 1985-ben létszámcsökkentés miatt elbocsátották, ekkor döntött úgy, hogy családjával külföldre megy és ott folytatja kutatásait. Nagyon rosszul érezte magát, hogy Amerikáig kellett menniük, hiszen nem vágyott oda és nehezen hagyta itt, édesanyját, testvérét, batátait, az egzisztenciát, amit ekkorra már megteremtettek. Kiváltották az akkor fejenként járó 50 dollárt. Megtakarított kis pénzüket feketén átváltotta és bevarrta Zsuzsika játék macijába, mondta könnyes szemmel nevetve" ...
levarosbukta
@NKF: Azokra a komcsikra gondolsz akik most a fidesz sorait erősítik? Mert hát a nem tévedek akkor ezek ugyanazok!
Málna
Nem kifogásolta Orbánék döntését. Csakis seggnyaló lehet az asszonyság...:-)
jesz
A discoverin kétszer is vetítették azt a friss-ropogós amerikai
dokumentumfilmet, melyben bemutatják a covid 19 elleni vakcínák kísérleteit, gyártását, terítését... Természetesen Karikó Katalin múlhatatlan érdemeit is láthatjuk...az amcsik nem véletlenül javasolják Nobel díjra a kutatótársával együtt.

Amúgy bátran tegye fel a kezét a komcsizók közül, akik hasonló érdemeket tudtak eddig felmutatni...
...senki?
...gondoltam.
kokopelli
Eladott Ország
Temészetesen lelépett a "hölgy",mert a germánoknál ill. a BioNTech-nél jó melót kapott és az alapító török házaspár
(Ugur Sahin és Özlem Türeci) mögött "vice-präsident" lett! Mindene meg lett ahhoz,hogy hogy a szakma megismer-
je Őt is! Ilyen az a ß@r nyugat! (;-))
1984
@Eladott Ország:ma, 13:40

A baltával faragott arcú ember.
silber13
@Málna: Azt hszem, hölgy ott kint valamivel jobban tudja náld, hogy mt lehet és mit nem. seggnyaló titulust meg bizonyára magadra értetted. Ak meg a Nobel-díj lehetséges várományosa,az nem szolgál rá ilyen sekélyes piszkatúrákra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.