Közleményt adott ki a nyomozó hatóság a csengeri örökösnő ügyében. 

Korábban már írtunk róla, hogy a keddre kitűzött tárgyalás elmaradt, a Mátészalkai Járásbíróság működésével kapcsolatos ok miatt.

A különösen nagy, 778 millió forintos kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekményekkel vádolt nő kihallgatását nagy várakozás előzte meg, mivel az ügyben Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke is érintett.

Kedd délután újabb fejlemény jött az ügyben: a Legfőbb Ügyészség közleményt adott ki, amelyben azt írták, az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást.

A nyomozás során a történeti tényállás egészét vizsgálták. Mivel arra derült fény, hogy a terhelt nő az örökség meglétével kapcsolatban Kósa Lajost is megtévesztette, őt – egyes közéleti szereplők állításával szemben – a nyomozás során tanúként kihallgatták.

Mivel azonban Kósa Lajosnak kára nem keletkezett, így az ügyben nem szerepel sértettként.

A nyomozó hatóság az eljárásban hivatalból vizsgálta az egyéb bűncselekmények esetleges megvalósulását is, azonban a nyomozás ezekre vonatkozó adatot nem tárt fel. A nyomozás befejezése után az ügyben a Mátészalkai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot a Mátészalkai Járásbírósághoz.

Hozzátették azt is, hogy az ügy bírósági szakaszban van. A bizonyítási cselekményekről és büntetőjogi felelősség kérdéséről a bíróság fog dönteni.

A Polt Péter vezette ügyészség arról is írt,

visszautasítja azokat a politikailag motivált feltételezéseket, hogy törvénysértően vagy szakszerűtlenül járt volna vagy járna el az örökösnő ügyében.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Lehet, hogy nem is a csengeri asszonyság a tettes, hanem a tuszi-huszi, a nő pedig a sértett! Még az ügyvédje szerint is őt, illetve a számláját használták fel a bűnözők a közpénzlopásra. Az utalást indító mivel magyarázza most, a tranzakciót?. Lefogadok az lesz a vége hogy a nő nyúlta le a vesztegető céget... Hogy milyen sokára vették észre, hogy meglopták őket! Amilyen az ügyészségünk, könnyen megeshet ez a végkifejlet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.