2020. március 1-jétől csak egészségügyi szolgálati jogviszony keretében láthatják el munkájukat az eddigi közalkalmazotti forma helyett, ennek kapcsán kérdezett egy távozó ápolónőt az Index nevű portál.

Március első napján, éjfélkor lejárt a határidő. A távozás kapcsán az Index megkeresett egy ápolónőt, aki 34 év, 4 hónap és 6 nap után fejezte be munkáját az egészségügyben.

"Nem tetszik, ahogy ezt le akarják nyomni a torkomon"

- mondta a lapnak az anonimitást kérő ápolónő.

A távozásának okai többrétűek, nem lehet csak egy nagy hibára visszavezetni – írja a lap. A probléma okai közt nevezte meg az Indexnek az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, amely számára vállalhatatlan volt a tartalmát illetően. Ezen kívül az alapilletmény számfejtése sem volt megfelelő. De a sürgősségi ellátásban dolgozó nő számára leginkább a kirendelés volt elfogadhatatlan.

„Rá vagyok kényszerülve egy másik állásra is, így ha az ország másik pontjára küldenek, akkor azt nem fogom tudni ellátni"

– magyarázta Ildikó az Index nevű lapnak.

Hozzátette:

Borzasztóan nehéz volt a tegnapi nap. Kemény ember vagyok, de bizony potyogtak a könnyeim. Végigpörgettem az elmúlt éveket az első naptól kezdve, és még most is elszorul a torkom, annyira méltatlan a helyzet...

A lapnak hangsúlyozta azt is,

Ha a kérdéseimet tisztázta volna számomra az ápolási vezető, akkor talán még alá is írom ma szerződést.

Forrás: Index

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1984
Orbán szolgát akar csinálni mindenkiből - hogy végül mindenki őt szolgálja!
Az emberi erőforrások, a pénz, a lelked, minden Orbánt kell, hogy szolgálja végül.
Ezt akarja elérni Orbán.

Azért nincs Magyarországon Egészségügyi Miniszter, mert tárgyalni kellett volna vele, folyamatosan kompromisszumokat kellett volna kötni vele, most pl. a járvány kapcsán mindent máshogy csinált volna, ami feltűnt volna az istenadta népnek.
Azért nincs Magyarországon Egészségügyi Miniszter, mert megkötötte volna Orbán kezét (politikailag) és kivette volna a döntést a kezéből, és... és Orbán isten akar lenni - élet és halál ura. Végül, de nem utolsó sorban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.