Nagyon sokan döntöttek úgy, hogy nem írják alá az új jogviszonyról szóló szerződést, így veszélybe került a sürgősségi ellátás a Szent Borbálában. A 444 helyszíni riportot készített az áldatlan állapotokról.

Még hétfőn került nyilvánosságra, hogy felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán. Korábban Kunetz Zsombor írta meg a Facebook-oldalán, hogy többen távoztak a radiológiáról, többek között az osztályvezető, a kardiológián az osztályvezető főorvoson kívül két rezidens maradt, gond van a nefrológián is, alig maradt orvos, a pszichiátrián a nővérek távoztak.

Az egészségügyi szakértő levonta a konzekvenciát is:

teljes a káosz, működésképtelenné vált a kórház. 

A 444.hu ennek kapcsán a helyszínen járt, és többek között ezt tapasztalták: 

- A kórházi dolgozók érezhetően feszültek. 

- A sürgősségi osztály szokásos bejárata zárva.

- Az éjszaka nem volt dedikált sürgősségi ellátás, így a más osztályokon ügyeletet teljesítő orvosokat hívták le. A nappali műszak is kifeszített, sok olyan beteget hazaküld, akiknek olyan a panasza, ami várhat még.

- A sürgősségi betegellátó osztály dolgozóinak pedig még ma sem szóltak arról, hogy hogyan alakul át a műszak, nincs információ arról, hogy például a ma éjszakai ügyelet hogyan lesz megoldva, miközben az osztály tele van.

- Azok, akiknek tegnap szűnt meg a szerződésük, és úgy döntöttek, hogy nem kötnek újat, reggel 9-kor nagyjából 30 fős csoportban álltak a pénzügy irodája előtt.

- Az általános sebészet egyik takarítónője azt mondja a lapnap, minimálbért keresett eddig is, ám a már korábban elvett pótlékokkal és a most elvesztett lehetőséggel a másodállásra, eddig jól érezte magát. Így viszont nem éri meg neki itt dolgozni. 

A 444 azt írja, egyedül a katonák tűnnek nyugodtnak a tatabányai kórházban. Az épület előtt forgalmat irányítanak, a bejáratnál ők végzik a belépés előtti lázmérést.

A kórházi dolgozók, akiknek valóban az ellátás a feladata, ezzel szemben érezhetően feszültek. 

Egy mentőtiszt a 444-nek úgy nyilatkozott, hogy

az új szerződést neki is az igazgatói irodában kellett aláírnia, onnan nem hozhatta ki, még a családjával sem konzultálhatott róla, pedig egy ügyvéd ismerősének is szívesen megmutatta volna, ám erre sem volt lehetőség.

A teljes riportot ITT olvashatja el helyszíni fotók kíséretében.

Az egészségügyi dolgozóknak március 1-jén éjfélig kellett aláírniuk az új munkaszerződést, amivel átlépnek az egészségügyi szolgálati jogviszonyba, és tovább dolgozhatnak a közellátásban. Mára kiderül, összesen 5500 ember távozott az állami egészségügyből.

Forrás: 444

Címlapkép (illusztráció): kormany.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Anno a munkaszerződés egy példánya az enyém volt. Már ez is olyan fene titokzatos, hogy csak aláírni kell, a többi majd később kiderül? Manapság a visszamenőleges törvény és szabály módosítás kis hazánkban napi gyakorlat! Ugyanis ez "jogállam", ha valaki nem tudná.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A délpestiben is, meg Kistarcsán is áll a bál.
Nessy
@simmering73: Arról nem szól a fáma! Sőt a főfőkórházigazgató szerint a létszámhiány mellett még javulhat is az ellátás! Ezt próbálja valaki értelmesen és logikusan megmagyarázni! Mert indok nem volt erre a csodás megállapításra!
Kookas
@Eladott Ország: ez olyan cigányos jár jár csak nem jutott.
1984
444: Eluralkodott a káosz a tatabányai kórházban, egyedül a katonák tűnnek enerváltnak
TollerBela
Minden létező polgári szabályt megszeg a kormány, meg a famulusok ! Teljes ügyészi kivizsgálásra van szükség, addig meg mindenki álljon féllábra a kormányban ! Pintér félkezes fejreállásban várja meg a végét !
nezelodo
Holnapra meg már a katonák parancsolnak rá a bacikra és egyéb egészségkárosodásra,, hogy tűnjön el, vagy a papok jönnek ráolvasni. Ha mégsem sikerül, egy füst alatt feladhatják az utolsó kenetet, amolyan illiberális stílusban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.