Nagyon sokan döntöttek úgy, hogy nem írják alá az új jogviszonyról szóló szerződést, így veszélybe került a sürgősségi ellátás a Szent Borbálában. A 444 helyszíni riportot készített az áldatlan állapotokról.

Még hétfőn került nyilvánosságra, hogy felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán. Korábban Kunetz Zsombor írta meg a Facebook-oldalán, hogy többen távoztak a radiológiáról, többek között az osztályvezető, a kardiológián az osztályvezető főorvoson kívül két rezidens maradt, gond van a nefrológián is, alig maradt orvos, a pszichiátrián a nővérek távoztak.

Az egészségügyi szakértő levonta a konzekvenciát is:

teljes a káosz, működésképtelenné vált a kórház. 

A 444.hu ennek kapcsán a helyszínen járt, és többek között ezt tapasztalták: 

- A kórházi dolgozók érezhetően feszültek. 

- A sürgősségi osztály szokásos bejárata zárva.

- Az éjszaka nem volt dedikált sürgősségi ellátás, így a más osztályokon ügyeletet teljesítő orvosokat hívták le. A nappali műszak is kifeszített, sok olyan beteget hazaküld, akiknek olyan a panasza, ami várhat még.

- A sürgősségi betegellátó osztály dolgozóinak pedig még ma sem szóltak arról, hogy hogyan alakul át a műszak, nincs információ arról, hogy például a ma éjszakai ügyelet hogyan lesz megoldva, miközben az osztály tele van.

- Azok, akiknek tegnap szűnt meg a szerződésük, és úgy döntöttek, hogy nem kötnek újat, reggel 9-kor nagyjából 30 fős csoportban álltak a pénzügy irodája előtt.

- Az általános sebészet egyik takarítónője azt mondja a lapnap, minimálbért keresett eddig is, ám a már korábban elvett pótlékokkal és a most elvesztett lehetőséggel a másodállásra, eddig jól érezte magát. Így viszont nem éri meg neki itt dolgozni. 

A 444 azt írja, egyedül a katonák tűnnek nyugodtnak a tatabányai kórházban. Az épület előtt forgalmat irányítanak, a bejáratnál ők végzik a belépés előtti lázmérést.

A kórházi dolgozók, akiknek valóban az ellátás a feladata, ezzel szemben érezhetően feszültek. 

Egy mentőtiszt a 444-nek úgy nyilatkozott, hogy

az új szerződést neki is az igazgatói irodában kellett aláírnia, onnan nem hozhatta ki, még a családjával sem konzultálhatott róla, pedig egy ügyvéd ismerősének is szívesen megmutatta volna, ám erre sem volt lehetőség.

A teljes riportot ITT olvashatja el helyszíni fotók kíséretében.

Az egészségügyi dolgozóknak március 1-jén éjfélig kellett aláírniuk az új munkaszerződést, amivel átlépnek az egészségügyi szolgálati jogviszonyba, és tovább dolgozhatnak a közellátásban. Mára kiderül, összesen 5500 ember távozott az állami egészségügyből.

Forrás: 444

Címlapkép (illusztráció): kormany.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Anno a munkaszerződés egy példánya az enyém volt. Már ez is olyan fene titokzatos, hogy csak aláírni kell, a többi majd később kiderül? Manapság a visszamenőleges törvény és szabály módosítás kis hazánkban napi gyakorlat! Ugyanis ez "jogállam", ha valaki nem tudná.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ellenzék megint petíciót fog gyűjteni??? marha banda...!!!
kissé felnőttem
na hol is élünk ja orbán basa .5500 orbán mehetsz oltani ja max patkányokat egereket engem nem,orbanisztánja itt minden titkos meg tilos de lopni azt szabad ja nem nekem nekik
kissé felnőttem
hun vagy orbán??? bujkálsz repülj jó messzire mert káosz az alakul
Nessy
Anno a munkaszerződés egy példánya az enyém volt. Már ez is olyan fene titokzatos, hogy csak aláírni kell, a többi majd később kiderül? Manapság a visszamenőleges törvény és szabály módosítás kis hazánkban napi gyakorlat! Ugyanis ez "jogállam", ha valaki nem tudná.
csak úgy....
@Shikari: a gondolkodás sosem volt az erösséged..
dr. prédikátor
@Shikari: TAKARODJ kurva anyádba te szemét román bozgor!!!
Eladott Ország
"A tervezetben javaslatként szerepel, hogy a dolgozó illetménye ne legyen kevesebb, mint amennyit 2020. december 31-én keresett." - röhej!
Javaslatként! Érted? Javaslatként!...
img1.hvg.hu/image.aspx?id=70b67aac-a505-4b32-b052-bca0487a501c&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e
gina
@Shikari: Perverz volt az Anyád aki egy ilyen selejtet szült te elmebeteg nulla...tünj a Demokrata oldalra te eszement IQ nulla
szaboria1
@durbincs: Te beteg vagy nem is írtam ma semmi cikkhez.
tudode
Mi jár annak akinek igaza lehet abban, hogy mi a bubánat volt az 1990-es rendszerváltás, ha jogászkodással meg lehet hazudtolni azt, hogy az átkosnál átkosabb helyzetbe került ez a történelme során sokat szenvedett ország egy falusi gyerek miatt, aki fölgyűtt Pöstre a disznóól melől szerencsét próbán y, és Soros kinyitotta előtte a tudás kapuját, amelyet rossz célra használ fel:
.
---- A Fidesznek van igaza, és tényleges nincs objektív mércéja a jogállamiságnak?
hvg.hu/eurologus/20210302_jogallamisag_2_jogalom
------------------------------------------------------
.
Ha nem vigyáz, még szentté avatják amiatt is, mert az egészségügyisek egy "hadicsel" áldozatai lettek, az esetleges hiányuk ki tudj hány áldozhatot követelve a lakosság körében!!!
---------------------------------------------------
.
Az un. átkosban a törvényjavaslatok menete dióhéjban:
.
((((Szakfőolsztály elkészít a törvényjavaslat tervezetet, körbejárat a tárcánál, a javaslatokat átvezetve a jogi főosztály kiküld minden tárcának, és érdekképviseletnek, jogi főosztály szakmai bizottsággal, érdekképviselettel átvezeti a javaslatokat, felterjeszt a parlamentnek, ahol legalább öt bizottság véleményez, visszajáratva a kezdeményező tárcához, amelyet visszajárat a parlament hivatalának, amely/aki áttekinti, ha nem felel meg az előírásoknak vissza a kezdeményező tárcának, és a procedura kezdődött előről!)))))
-----------------------------------
.
Amelynek az volt a lényege, hogy nem fordulhatott elő az, hogy szombaton megbeszél, kedden a parlament elfogad KÁoszéknál!
szaboria1
@durbincs: A propi kezdete óta szaboria1 vagyok nem szoktam mások tollával dicsekedni. Én vállalom a tetteimet nem kell ahhoz másik nevet választanom.
justhpeter
Szerintem a kormány jól tette, hiszen azt követően már nem kell a 2022-es választással foglalkoznia. Azt már eldöntötte ma, már csak lopniuk kell a hátralévő 1 évben. Aztán majd a választók megmondják, hogy ők hova menjenek jövő májustól. Remélem az új kormány legalább annyira ügyes lesz mint a mostani és a választás után legalább annyi férőhelyet tudnak majd a fegyházakban felszabadítani, mint Käsler tavaly a covidnak a kórházakban
kereső
@tudode: Azt mondod, hogy az átkos kádári-diktatúra inkább volt jogállami, mint a NER diktatúrája???
silber13
@szaboria1: Hagyd rá erre a hülyére-!-.-))))))))
tudode
@kereső: .
Igen! Klf. tárcáknál több törvényjavaslatot láttam át!
.
Sőt szakterületre csak a szamárlétrát végig jártak lehettek kormánytisztviselők, átszervezéskor a közigazgatási államtitkárok a folytonosság céljából tabuk voltak.
.
1998-tól politikai államtitkárságokkal bőviteték a tárcák szervezeti belépítését, és egyetemisták is vállalhattak főelőadói feladatot, ami problémát okozott amiatt, mert nem adták át egymásnak többnyire, szakmai féltékenységből az előzményeket, stb., stb.
CsipkeRózsa
Nem lehet egyeztetés nélkül, az érintettek háta mögött ilyen nagy hatású változtatást bevezetni, ráadásul egy járványos időpontban.
kereső
"Fekete napja van ma a magyar egészségügynek, és mindez egyáltalán nem véletlen.
Éjfélig kellett volna aláírniuk az orvosoknak és ápolóknak az új szerződésüket, amellyel belépnek a „egészségügyi szolgálati jogviszonyba”, hogy aztán vezényelhetővé váljanak, mint a katonák. Sokan nem vállalták ezt – hogy pontosan hányan, az néhány napon belül kiderül, de már látszik, hogy komplett osztályok állnak le. A propaganda vagy hallgat vagy igyekszik azt sulykolni, hogy minden rendben, csak néhány kapzsi orvosnak nem elég a béremelés (a szakdolgozóknak persze béremelés sem jár).
Közben egy ideje már szivárognak a hírek, hogy nagyon felpörgött a magánegészségügy, az állami energiacég, az MVM vagy a Nemzeti Közművekhez telefonos ügynökei már hívogatják az ügyfeleket, hogy rájuk sózzák a Mészáros-féle biztosító magán-egészségbiztosításait. Véletlen lenne mindez? Biztosan nem, sőt, szándékos. Ez a Fidesz egészségügyi reformja: átterelni a magánszférába, akit csak lehet: beteget, ápolót és orvost egyaránt.
A Fidesz azzal nyert 2010-ben, hogy erélyesen szembeszállt, a korábbi, szocialista kormányok egészségügyi reformjaival, elutasította az egységes, nemzeti társadalombiztosítás magánosítását, a kórházbezárásokat és a vizitdíjat. Lehet azon vitatkozni, hogy ez helyes volt-e vagy sem, volt rá társadalmi igény. 11 évvel később, a világjárvány közepén viszont megteszik azt, amiről a néhai Molnár Lajos álmodni sem mert: a végletekig leépíti az állami rendszert, helyette pedig lényegében bevezeti a magánegészségügyet. Az állami kórházakban most felmondó dolgozókat tárt karokkal és jó fizetéssel várják a magánszolgáltatók, a biztosítók már kínálják a jobbnál jobb csomagokat, csak az nem jár jól, akinek nincs pénze megfizetni mindezt. Nekik marad a végletekig lerohasztott, kiürített közkórház. A kormány ezzel egyszerűen felmondta a társadalmi szolidaritást."
Hadházy Ákos
kereső
"Az egészség nem üzlet"- toporzékolt anno szijjártó, és az egész fideSS!- dehogynem Bizonyitják a vakcinák beszerzésével, az el nem számolt 157 ezer adagnyi Pfizerrel, a lélegeztetőgépekkel...és mi jön még???
kereső
És igen, most kell ezt megcsinálni, mert az emberek el vannak foglalva a járvánnyal- , a munka nélkül maradtak a napi megélhetési gondokkal...Nem jól mondta FGY. Ez a kormány nem hülye, Ez a kormány végtelenségig aljas, gonosz, és mind a 300 útszéli tolvaj. " Minden élet számit"- hirdeti csilliárdos áron a hatalmas kék plakát- hazug disznó senkiháziak.
simmering73
A délpestiben is, meg Kistarcsán is áll a bál.
Nessy
@simmering73: Arról nem szól a fáma! Sőt a főfőkórházigazgató szerint a létszámhiány mellett még javulhat is az ellátás! Ezt próbálja valaki értelmesen és logikusan megmagyarázni! Mert indok nem volt erre a csodás megállapításra!
Kookas
@Eladott Ország: ez olyan cigányos jár jár csak nem jutott.
1984
444: Eluralkodott a káosz a tatabányai kórházban, egyedül a katonák tűnnek enerváltnak
TollerBela
Minden létező polgári szabályt megszeg a kormány, meg a famulusok ! Teljes ügyészi kivizsgálásra van szükség, addig meg mindenki álljon féllábra a kormányban ! Pintér félkezes fejreállásban várja meg a végét !
nezelodo
Holnapra meg már a katonák parancsolnak rá a bacikra és egyéb egészségkárosodásra,, hogy tűnjön el, vagy a papok jönnek ráolvasni. Ha mégsem sikerül, egy füst alatt feladhatják az utolsó kenetet, amolyan illiberális stílusban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.