Az utánfutók alkatrészeit gyártó Autóflex-Knott Kft. Kecskeméten modernizálja, az Amerikai Egyesült Államokban pedig megkezdi gyártási tevékenységét, a kormány mindkettőhöz támogatást nyújt mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Kecskeméten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó egy magyar cég amerikai beruházását is támogatja
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter hozzátette, a cég Kecskeméten 553 millió forintos beruházást valósít meg, a cél a gyártási kapacitás növelése. A fejlesztéssel a vállalat több mint 420 munkahelyet véd meg, ehhez pedig a kormány 277 millió forint támogatást biztosít.

A kecskeméti beruházással az Autóflex-Knott Kft. meg tudja őrizni vezető pozícióját az utánfutó-tengelyek gyártásának európai piacán

- mondta a miniszter.

Szijjártó Péter ugyanakkor jelezte:

a kapacitás növelése szempontjából a külföldi piaci terjeszkedés is fontos, ezért döntöttek úgy, hogy a magyarországi beruházás mellett támogatják a vállalatot abban, hogy Amerikában is megkezdhesse a működését.

Az Amerikai Egyesült Államokban a cég 800 millió forintos beruházásával alakítja ki gyártási kapacitását, amelyhez a kormány 400 millió forint támogatást ad – közölte a miniszter.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szegény usákok egyedül még egy utánfutó-tengelyt se tudnak gyártani. Kéne még exportálni egy nyeregkápa-gyártó üzemet is...
kereső
Azért ez már túlzás!! "Szijjártó támogatja"- nem a magyar állam, a magyar adófizetők adóiból??? Vagy toporzék, mint magánszemély?? Vagy már ő is a magyar állam/Magyarország, mint orbán???
istván irén
Támogatást és rabszolgákat rohadt fidesz

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.