Több órás interjút készített a Partizán Fodor Gáborral, Orbán Viktor kormányfő korábbi párttársával, egykori miniszterrel, aki nemrég visszavonult a pártpolitikától írja a Blikk.

Fodor Gábor elmondta, az egész Fidesz tudott Szájer homoszexuális beállítottságáról
Fotó: MTI/ Soós Lajos

Legutolsó pozíciójában a hazai mikropárt, a Magyar Liberális Párt elnökeként láthattuk Fodort, aki a Bibó István Szakkollégium tagjaként évekig Orbán Viktor szobatársa volt, részt vett a Fidesz alapításában, majd a párt egyik legnépszerűbb politikusaként kilépett a szervezetből, volt a Horn- majd a Gyurcsány-kormány minisztere, és az SZDSZ elnöke is annak végnapjaiban. 

Az évtizedeket felölelő interjúban a lemondott fidezses EP-képviselő, Szájer József szexuális orientációja is szóba került.

Fodor elismerte, hogy már a Fidesz alapításának idején lehetett hallani arról, hogy Szájer homoszexuális. Szerinte ebben az időszakban nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel rendszerszinten, de bélyeget sem jelentett az ő társaságukban, ha valaki meleg.

Fodor kimagaslóan nyitott korszakként írta le az 1990 körüli időszakot. Az ugyanakkor nem volt szokás a köreikben, hogy a melegek elhozzák bulikba magukkal a párjukat, és bemutassák, Szájer sem tett ilyet.

Fodor Gábor elmondta, az egész Fidesz tudott Szájer homoszexuális beállítottságáról
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Megkérdezte Fodort, mit gondol arról a vádról Orbán Viktorral szemben, hogy beszervezték ügynöknek a katonaság alatt. Orbán ellenfelei előszeretettel terjesztették ezt a információt éveken át, köztük Simicska Lajos, a kormányfő egykori bizalmasa, majd ellenfele is utalt rá. Fodor, aki Orbánnal és Simicska Lajossal egyszerre vonult be, kizártnak nevezte ezt.

Sok mindent el lehet róla mondani, lehet kritizálni, én is politikailag nagyon sok mindenben nem értek vele egyet, de ő mindig egy vagány, bátor ember volt. Tehát nem besúgó típus

– vélekedett az ügyről Fodor.

Mind mondta, még az sincs kizárva, hogy visszatér a politikai porondra. Bár a Liberális Párt lényegében megszűnt szerinte kevés embernek van olyan sok tudása a politikáról, mint neki, és ezt szívesen felhasználná.

Azt nem mondanám, hogy ambícióim vannak, vagy lehet, hogy azt is mondhatnám

- fogalmazott Fodor Gábor.

Forrás:Blikk
Címlapkép:MTI