A Fidesz szerint a "baloldal álhíreivel" ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, eközben pedig minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.

A Fidesz szerint a magyar egészségügyi dolgozók többsége elfogadta a jogviszonyt, a baloldal csak állhíreket gyárt
Kép:Pixabay

A nagyobbik kormánypárt keddi közleményében az ellenzéki pártok közös nyilatkozatára reagált, amelyben a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd kiállt az egészségügyi dolgozók mellett és azt követelte a kormánytól, hogy állítsa helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, vagy legalább halassza el az új szerződések aláírásának határidejét a koronavírus-járvány megszűnése utáni időpontra.

Gyurcsányék beszélnek az egészségügyi dolgozókról?

- reagált a Fidesz közleményében, amelyben álságosnak nevezi, amit a "baloldal művel".

A kormánypárt hangsúlyozza: az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat, több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból.

Akit nem rúgtak ki, azokat megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, és még el is vettek tőlük egyhavi bért

- tették hozzá.

A Fidesz szerint a baloldal tudatosan leépítette az állami egészségügyi ellátást, mert be akarta vezetni a fizetős egészségügyet, és üzletelni akart a betegeken.

A közleményben rögzítik: a "baloldal álhíreivel" ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, több mint 95 százalékuk aláírta a szerződést.

Ezzel párhuzamosan minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

creativehun
Ha minden tizedik fideszes politikust fejbe lőné valaki..akkor az már nem is számítana mert a 90% túlélte??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Mennyi tehetetlen düh és elkeseredettség fér még bele, a potrohos román cigányba, ameddig már nem lehet párbeszéd helyett orrba vágni, sípcsonton rúgni, lándzsát döfni az alattvalóként kezelt magyar társadalomba, és nem lehet az elkövetőből áldozatot és mártírt faragni? Vajon mennyi megalázás és megaláztatás fér még bele? És bár Jenei Zoltán nertárs (országos kórház-főigazgató) azt várja, hogy az új szerződést aláírók aránya akár 96 százalékig is felmenjen, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke arra figyelmeztetett, ezzel nem állt meg a távozási hullám: a következő néhány hónapban további egészségügyi dolgozók gondolhatják úgy, hogy a hétfőn aláírt szerződésük mégsem felel meg nekik.
ómió
Pedig az efftársak ezt "pontosan" meghazudják!
istván irén
@Nessy: Ezek a tetvek azt hiszik ,hogy nem emlékszünk mit csináltak eddig?
Nessy
@Eladott Ország: Jenei Zoltán úgy gondolja, hogy ettől a káosztól, a további létszámcsökkenéstől "javulni fog az ellátás". Hogyne! Sok pénzért a magán szektorban. Esetleg majd hoznak erre is egy törvényt, hogy diploma nélkül is lehet orvos, aki elég lojális? Vagy ez csak helyettes államtitkárokra érvényes?
kulabombaafityiszre
5500 eü dolgozó nem írta alá.Nem kevés,hisz így is nyomorúságos a helyzet.
Mennyi lesz vajon azoknak a dolgozóknak a száma akik megismerve a gyakorlatban ezt a jogviszonyt elmennek?Az aláírók közül mennyien mennek el rövidesen nyugdíjba?Szóval fidernyáko csak óvatosan azzal az öndicsérettel.
Azt biztos orbánék ha adtak valamit(a saját bandán kivül)nagyon megkérték az árát.
Borítékolom itt is az lesz.
csipetke
Nagyon sok ember fog meghalni a fidesz aljassága miatt.Ez annyira undorító,hogy bár 11 éve nyomorítják az életünket,még mindig Gyurcsánnyal foglalkoznak.Az orvosok,és a szakdolgozók mégse Gyurcsány alatt mentek világgá.Volt mindenhol orvos,és szakdolgozó. A 300 ft-os vizitdíjat meg visszasírjuk,mert akkor nem volt várólista. Nem azt a sok aljasságot magyarázzák meg,amit elkövettek,hanem másra mutogatnak még mindig. Gusztustalan

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.