Magyarországon elérhető vakcinák biztonságosak és hatásosak.

A koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra

– hangsúlyozta Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa az M1-en.

A budapesti Honvédkórház orvosa elmondta:

intézményük sürgősségi osztályára naponta 30-50 covid-beteg érkezik, ami megdöbbentően magas szám.

A Honvédkórház két budapesti telephelyén kedden délután 238 koronavírusos beteget kezeltek, közülük 33-an voltak lélegeztetőgépen – közölte.

Egyre fiatalabbak kerülnek súlyos állapotba a koronavírus miatt

Az orvos felhívta a figyelmet arra is, hogy

akik koronavírussal kórházba kerülnek, azoknak nem elsősorban gyógyszerre van szükségük, ők levegőért küzdenek. Nagyon súlyos állapotban vannak

– tette hozzá.

A lehető legtisztább lelkiismerettel azt mondom", hogy aki az oltások ellen érvel, az téved és hibázik

– fogalmazott.

Aki nem jelentkezik oltásra, vagy válogatni szeretne érzelmi alapon, az hibázik, veszélyezteti saját és hozzátartozói életét.

Aki pedig fennhangon hirdeti a vakcinákkal kapcsolatos kételyeit, az mások életét veszélyezteti – figyelmeztetett Péter Ádám.

A szakorvos leszögezte: egyértelműen, szakmai biztonsággal kijelenthető, hogy a Magyarországon elérhető vakcinák biztonságosak és hatásosak. Aki jelentkezik az oltásra, az megkapja a neki megfelelő oltást – tette hozzá. 

Címlapkép: Pixabay

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"Aki jelentkezik az oltásra, az megkapja a neki megfelelő oltást – tette hozzá." Ez egyáltalán nem így van! Mindenki azt kapja, ami van. Ha nem jó neki, mehet a sor végére. Senkit nem érdekel, hogy a munkahelyén tud-e vigyázni magára. :-((((((((((((((((
emerencia
Ezért oltják a fiatalabbakat az egészségügyisek, szoc.munkások és szépkorúak után. A hatvanon felüli, nem nyugdíjas, szociális távolságon belül emberekkel dolgozók pedig mehetnek a levesbe.
Gazella
Hazárdozni nagyon jó a vakcinákkal. Még több ember fog meghalni akormány ostobasága miatt.
kereső
Orbán felelőssége, ha gond adódik a Szputnyikkal és/vagy a Sinopharmmal
HírKlikk 2021. március 3. 06:05
"Orbán Viktor szembefordult az EU stratégiájával, és kínai, illetve orosz vakcinát is használ, noha eredetileg az volt az egyezség az unióban, hogy csak olyan szert adnak be a vírus ellen, amit engedélyez az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA). A beszerzés ügyében pedig abban állapodtak meg, hogy azt Brüsszel intézi. A bírálók szerint a magyar kormány jogi, egészségügyi és politikai kockázatokat is vállalt, amikor kilépett ebből a rendszerből – írja a The Financial Times.
Az orosz-kínai ügylet egyben azt jelenti, hogy az ország sokkal több oltóanyaghoz jut, mint a többi tagállam – mutat rá az előfizetők számára elérhető cikkében a lap. Az illetékes uniós testület szerint idáig 100 emberre vetítve 18,3 adagot vett, amivel kétszer jobban áll, mint a második helyezett dánok. A terv az, hogy húsvétig hozzávetőleg a magyar lakosság negyedét beoltsák. A brüsszeli adatokból ugyanakkor az is kitűnik, hogy az Orbán-kormány viszonylag sok készítményt kapott az európai készletből, de messze nem használta ki a kontingensét. Csak a keret 73 százalékát hívta le. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.