Nem találtak semmi gyanúsat a hatóságok abban, hogy cége drágábban adja termékeit az állami építkezések esetében.

A Népszava megkeresésére a rendőrség közölte, hogy

nem indult nyomozás a Dolomit kft. árképzése ügyében.

Polt Péter legfőbb ügyészt korábban Vadai Ágnes (DK) a Direkt 36 írása alapján kérdezte arról, szabályos lehet-e, hogy Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek a bányacége, esetenként 60-70-százalékkal drágábban árulja termékeit, mint riválisai.

Nem nyomoznak Orbán Viktor apjának bányacége után

A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte az ellenzéki politikus kérdését, Polt Péter továbbította azt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, ahol tehát úgy úgy értékelték, az árképzésben nem volt semmi gyanús, a feljelentés tárgyát képező magatartás nem volt bűncselekmény.

A Demokratikus Koalíció az ügyben egyébként az OLAF-hoz, az Unió Csalás Elleni Hivatalához fordult, hogy megtudja, történt-e visszaélés uniós forrásokkal.

Rónai Sándor EP-képviselő közölte, az árképzés a Dolomit Kft. belső ügye lenne, ha nem venne részt állami tenderekben, így viszont nem mindegy, hogy az adófizetők pénzét milyen túlárazott termékekre költi az állam, ahogy az sem, hogy az Orbán Győző cége által elnyert beruházásokban mennyi uniós forrást használnak fel. 

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: Beliczay László / MTI

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Diktatúrában a helyi maffiafőnök apja után nem szokás vizsgálódni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:34 Figyelj kicsi matyómintás köpőcsésze. A hörgésed alapja is mocsárra épült, mert te, a tévedhetetlen begyömöszöltél engem egy skatulyába, és nem rendít meg semmi. Mondhatom én neked, hogy tévedsz, vagy durvábban, hogy hazudsz, te elkönyveltél valaminek, valamifajtának, ezért mondom én, hogy ostoba, tudatlan, rosszindulatú gyűlölködő vagy. A te valóságodnak köze nincsen az igazi élethez. Be vagy zárva monomániád ketrecébe, de még azt a ketrecet is a pince mélyére rejtették, nem csoda, ha elszakadtál a realitásoktól.
Mondok valami megszívlelendőt te tapló.
Én, mint entitás, önmagam vagyok, és nem egy birkanyáj egyik bégetője, mint te. Elhiszem, hogy ki mint él, úgy ítél, de lassanként kezdhetne már nálad is derengeni, hogy vannak gondolkodó emberek önálló véleménnyel.
Azért meglehetősen szánlak, tiszta és világos előtted a kép, éppen csak nem fogod fel, hogy az egy tükörkép, amiket írsz, magadról írod.
Mondd, mi az oka, milyen gyermekkori trauma miatt gyűlölöd ennyire önmagad? (bolsi fajgörény, érdekes, főleg ha már elmúltál 40 éves, és Magyarországon születtél)
ómió
@Giovanni Alba: Nem kell téged "elkönyvelni", bolsi fajgyökér, adod te, "mi lényeged" anélkül is! Ha ezt valaki - mint én is - meglátja, meghallja, az nem "elkönyvel", hanem azt konstatálja, hogy ilyet kitől, kiktől lehet hallani! Szóval, "skatulyázod te saját magadat, nem kell ezt másokra kenned! Ehhez az már a csúcs, bolsiék idiótája, hogy egy kvázi "független entitásként" állítanád be magad, miközben ezerrel tolod a bolsi nyáj mantráját, hazudozását, bármilyen téma merüljön is fel. Ergo, szánjad inkább önmagadat! Ami meg az öngyűlölet miértjét illeti, azt inkább az itt kommentelő efftársaid némelyikétől kéne megkérdezned, akik a Böszmesegg egy-egy nyalintása között "farkafelvágva" próbálják a tetves bolsiságukat másra hazudni - önmagát az ember (gondolom), akkor hazudná másra, ha gyűlöli és mássá hazudná magát, mint, aki! Te - "erősségedre" - legalább csak független entitásnak hazudnád magad, pedig ettől, a szövegeid alapján, téged a "Makó-Jeruzsálem viszonylat" választ el!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 13:11 Kicsi matyómintás köpőcsésze, le vagyok nyűgözve, hogy micsoda frappáns visszavágást sikerült a sajtóosztálynak összehoznia. Még idegen szavak is vannak benne, hihetetlen. (az oximoront el tudod már magyarázni?)
Nagyon kíváncsivá tettél, vajon honnan szerzed az információkat az anonim kommentelők hovatartozásáról, és miért mondod "a bolsi nyáj mantrájának" az összes, neked ellentmondó véleményt?
Ez azért érdekes, mert -veled ellentétben- akik még szóba állnak veled valami határtalan optimizmussal és altruizmussal telve, észérvekkel, idézetekkel próbálják megvilágítani szellemi sötétséged, de neked minden ellentmondás hazugság, összeesküvés. Szegény kicsi barika, egy egész farkascsorda acsarog rád, de te hősiesen helytállsz, ugatsz, csaholsz, mutatod a fogad fehérjét, és nem veszed észre a szereptévesztést.
Egyébként meg dehonesztáló jelzőidet tartogasd inkább a családi körödnek, vond be a barátaidat is.
Álljatok körbe, és mehet is a gyűlölködő gyalázkodás, hiszen már említettem, hacsak nem cserépben neveltek és elmúltál már negyven éves, akkor te is az átkos kiszolgálója voltál. Vagy te voltál a hős ellenálló, aki ott tett keresztbe Kádár népének ahol csak tudott? Direkt csináltál selejtet, csak hogy megrengesd a rendszer gazdasági alapjait?
Ezek szerint most van folyamatban hősies aknamunkád elismertetése, gyűjtöd a tanúvallomásokat?
Szerintem jobb lenne, ha inkább az ellenállás mártírjaként hivatkozhatnának rád, de ez csak kósza ötlet, hiszen akkor nem ismerhettem volna meg nagyszerűséged, ellenállhatatlan érvelési technikádat, sajátos szóleleményeidet.
Ha nem lennél, ki kellene találni téged, aztán meg gyorsan elfelejteni.
Fogadjunk, nem bírod megállni visszapofázás nélkül. (hű, de szeretnék most veszíteni)
ómió
@Giovanni Alba: Nocsak, bolsiék fajkreténje! Nálad a válaszokat az "efftársi sajtóosztály" írja, hogy így kapásból rám hazudod? Már megint a tetü önmagatokból indulsz ki? Honan szerzem az információkat, fajgörény!? Hát, onnét, hogy időnként beleolvasgatok a mocskaikba. És képzeld: dől belőlük a böszmeség! Tudod, ahogy a tiédből is szokott! Hazudozással "dúsítva"! Ez a legfixebb támpont! A bolsi párttagkönyveitek igazolásként ide már feleslegesek! Ebből a "bolsevik pszichológus pózból" meg - ha nem akarod a saját látleletedet (mert tapinthatóan arról van szó, ahogy a magadból való kiindulásnál is) "közkinccsé tenni" - talán célszerűbb lenne visszavenned. Vagy eddig nem voltál még eléggé közröhej tárgya? Az más! Aki meg elmúlt már 40, az attól - nyilván téged meg a magadfajtákat kivéve - nem a kommunizmusotok kiszolgálója, sokkalinkább az áldozata volt! És itt elég, ha csak a "magasabbrendű társadalmatok" által a "rothadó kapitalizmus" mögött "kivívott" 50 éves gazdasági, életszínvonalbeli lemaradásunkra gondolok! Erre rámutatni meg ennek mai csáposait - mint te is - pellengérre állítani ez manapság "aknamunka", fajgörény!? Látod, bolsiék elmebetege, akkor nem figyeltetek rám, hogy mára az "ellenállás mártírja" lehetnék, te meg megjegyzések nélkül írogathatnád a hazug posztkomcsi fajbaromságaidat! Nem baj, hogy ezzel megint a tetves bolsi mentalitás "könyökölt ki" belőled? Észre se vetted? Már a génjeidben van, mi!? "Visszapofázás nélkül"!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:33 Kicsi matyómintás köpőcsésze. Beakadt a lemez? Észre sem veszed, hogy minden soroddal, minden szavaddal csak megerősíted azt, amit rólad írtam. Lopod a szöveget, próbálod visszadobni, de nem megy ez neked. Lehetne többé-kevésbé beszélgetni is veled, de mereven ragaszkodsz a töltelékszavaidhoz, és ahhoz az alapállásodhoz, hogy körülötted mindenki hazudik, csak azért, mert mást mond, mint amit te gondolsz.
Egy kis elmejáték, na jó, az neked nem megy, legyen kérdezz-felelek.
Elmúltál már 40 éves? Ha igen, akkora Kádár-rendszerben születtél, amikor egypártrendszer volt, és mindenkinek kellett legyen munkahelye (munkaalapú társadalom? De nagyon is merős, vajon hol hallhattam?). Akkor voltál kisdobos, meg úttörő, vagy pedig határozottan, elvi alapokon nem léptél bele, esetleg a szüleid dacos ellenállása miatt nem engedtek.
Ha esetleg nem múltál volna el 40, akkor meg mit téped itt a szádat, ki nevelt beléd ilyen elképesztő gyűlöletet?
Bolsizol nagy lelkesen, de milyen elgondolásból? A bolsevik jelenti a nagyobbat, a többségit, te ezt a fogalmat köpködöd, pedig a társadalom többségére, tehát a bolsikra hivatkozik a haza géniusza. Nem látod a hörgésed és a valóság közötti ellentmondást?
Mindegy, nem érdekes. Maradtál aki voltál, elvakult őrjöngő.
Még egy megjegyzés, ha tényleg annyian utasították el a Kádár-rendszert, és valóban annyi belső ellenálló volt, mint ahányan ma jelentkeznek, akkor a világ legnagyobb csodája, hogy 30 éven át fennállt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.