Több középiskolában törölték a szóbeli felvételi vizsgákat a fokozódó járványhelyzet miatt.

A budapesti BKSZC Pogány Frigyes Technikum azt a tájékoztatást tette közzé, hogy

a járványhelyzet legújabb fejleményeit követve iskolánk úgy döntött, hogy nem tartja meg a szóbeli felvételi vizsgát. A felvételi rangsor a felvételizők hozott pontjaiból és az írásbeli felvételi tesztek eredményéből áll majd össze.

Sorra fújják le a szóbeli felvételi vizsgákat a koronavírus miatt

Az Eduline úgy tudja, hogy

a budapesti Arany János Technikum és Szakképző Iskolában, illetve a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskolában is elmaradnak a szóbelik.

Olyan intézmények is vannak azonban, amelyekben már megkezdték a meghallgatásokat, ezért nem tudják teljesen törölni a vizsgákat – az érintettek online vizsgáztatásra állnak át.

A portál olyan iskoláról is tud, ahol megtartják ugyan a szóbeliket, de a megszokottnál jóval szigorúbb szabályokkal:

a diákoknak a szokásos lázmérés és kézfertőtlenítés után át kell adniuk az egészségi állapotukról szóló, kitöltött és a szülők által aláírt dokumentumot, a gimnázium emellett legalább FFP2-es hatékonyságú maszk viselését tette kötelezővé. 

Forrás: eduline.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TollerBela
Nem kellene azért elfelejtkezni a diákokról sem ! AZok is embrek, valahol ...Szerintem a tanbárokban ennél több van ! Tessék hagyni őket alkotni ! Különben irreális, torz eredmények születnek, pályák szakadnak meg mielőt elindulnának. Ekkora felelősséget még a fidesz sem vehet magára (nagyon meg kell vele fizettetni ennek az árát, ha mégis). AZ elv az legyen, hogy ha nem tudtok felvételiztetni, akkor mindenkit fel kell venni ! Nem valami Taigetosz elven válogatni !
verőce21
Hej, de sok felsőfokú képzettségű is megkapta a diplomáját érdemtelenül, a vírusra tekintettel...!
Málna
@TollerBela: "AZ elv az legyen, hogy ha nem tudtok felvételiztetni, akkor mindenkit fel kell venni !" Ez kivitelezhetetlen és értelmetlen is. Meg szerencsére szükség sincs rá.
Designer
Szóbeli érettségiket is szüneteltetni kell! Csak annak legyen, aki elégtelent írt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.