Az a cél, hogy az európai igazolványok hitelességét az Európai Unió bármely pontján ellenőrizni lehessen.

Az EU tagállamai január 27-én elfogadták a vakcinációt bizonyító európai okirat irányelveit. Eszerint az oltási igazolványoknak meghatározott minimum információnak kell szerepelnie, köztük a beadott vakcinákra vonatkozó adatoknak is

– válaszolta a Blikk kérdésére az Európai Bizottság sajtóosztálya. Mint mondták, a közösen elfogadott döntéssel a tagállamok – így Magyarország is – vállalta, hogy eszerint szervezi meg a saját országában az ezzel kapcsolatos feladatokat.

A tagállamokkal együtt az a célunk, hogy az igazolványok hitelességét az EU bármely pontján ellenőrizni lehessen, és hogy azt az Európai Unió minden országában elfogadják

– közölte az Európai Bizottság.

Kiderült: a vakcinaútlevélen szerepelnie kell az oltás típusának – Utazhatnak-e majd a beoltott magyarok?

Fotó: Pixabay cco

Ahogy tegnap mi is megírtuk, a magyar kormány a múlt héten módosította a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló rendeletet, és úgy döntött, hogy

az oltási igazolványban nem kell feltüntetni a védőoltás típusát szerepeltetni.

Az egészségügyi szolgáltatónak a jövőben nem is kell továbbítania az EESZT rendszerben az igazolványt kiállító kormányhivatal felé, milyen vakcinával oltottak.

Ez azt jelenti, hogy a magyar állampolgár nem fogja tudni igazolni egy esetleges külföldi utazás előtt, hogy olyan vakcinával oltották-e be.

Forrás: blikk.hu

Címlapkép: Propeller

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@ómió: ha meg rajta lesz, akkor nem utazhatnak a szputnyikosok, meg a mao könnyével oltottak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Adtak a szarnak egy nagy pofont.
Dagadék és sleppje sem utazgathatnak
ómió
Akkor meg, ugye, így is, úgy is rajta lesz!
Pálinkás Pál
@ómió: ha meg rajta lesz, akkor nem utazhatnak a szputnyikosok, meg a mao könnyével oltottak!!!
tudode
Ja kérem!
.
A közjogi méltósághoz fel kellene nőnie annak is, aki amikor letépett egy tulipánt, szülői megrovásban részesült, elmegyek, nem mészt játszottak, aztán a szülői megrovás miatt reggel alig tudott kitápászkodni, a ma már az EU neveletlen gyermeke:
.
------ Orbán a neveletlen gyerek
infovilag.hu/orban-a-neveletlen-gyerek/
.
„”””Orbán Viktor az Európai Néppárt neveletlen gyermeke, de ez nem jelenti azt, hogy nem javulhat meg és a felfüggesztés nem vezet automatikusan a kizáráshoz – írja a Reuters. Ezt az EPP egyik illetékese mondta, és a hírügynökség azért idézi, mert a miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjúban ismét belengette: még nem dőlt-el, a jövőben melyik pártcsaládhoz tartozik a Fidesz, azaz átléphet új frakcióba is, ha””” (…)
-----------------------------------------
.
Ennyire tellett a moslékzabáló nép egyrészének!
Giovanni Alba
Annyira jó, hogy van olyan idióta, aki tapsol annak, hogy a bölcs vezér a többi kormányfővel együtt elfogadta az irányelveket, miszerint fel kell tüntetni az oltás típusát, aztán egyik éjjel felriadva kiadta a módosítást, mi, a magunk eszejárása szerint mégsem adjuk meg ezt a fontos adatot, az idióta megint tapsol, talán még cöccent is egyet, hogy ez a beszéd, most meg, hogy kiderül, mégsem mellőzhető, akkor meg nagy pofával osztja az észt, na látjátok libernyákok, nem kell itt sivalkodni, mégis benne lesz, miért is nem élvezitek a pávatáncot?
Nessy
@Giovanni Alba: Félő, hogy a "csak azért se" elv alapján nem fogják beleírni. Hétfőn aláírja drága miniszterelnökünk a többi tagállammal együtt a döntést, majd hazaérve az ellenkezőjét rendeli el! Erre mit lehet mondani, mit lehet büntetlenül leírni?
simmering73
Persze hogy utazhatnak a magyarok. Egyik megyéből a másikba.
colibri
@Gazella: Ugye, azért azt te se hiszed el?
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Virág Árpád: Nem, még macskáknak is útlevél kell, oltási igazolással.
Qqberci
@Horizont: Legfeljebb Szelidi tó... A Balaton már foglalt...
ómió
@Pálinkás Pál: Egész addig, amig az EU gyógyszerügynöksége is jóvá nem hagyja őket! Sőt! Az azokat használó országokba már előtte is!
Pálinkás Pál
@ómió: aha... akkor mondj 1 uniós országot ahol használják őket!!! természetesen orbánisztánon kívül...
kereső
@Giovanni Alba: Mint kiderült nem csak abban egyeztek meg, hanem abban is, hogy csak az EMA által bevizsgált vakcinával oltanak az Eu területén.
"Orbán Viktor szembefordult az EU stratégiájával, és kínai, illetve orosz vakcinát is használ, noha eredetileg az volt az egyezség az unióban, hogy csak olyan szert adnak be a vírus ellen, amit engedélyez az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA). A beszerzés ügyében pedig abban állapodtak meg, hogy azt Brüsszel intézi. A bírálók szerint a magyar kormány jogi, egészségügyi és politikai kockázatokat is vállalt, amikor kilépett ebből a rendszerből – írja a The Financial Times"
kereső
@Horizont: Bé baxik a szentkúti búcsú, ha orbán miatt nem látogathatom meg a családomat! És nem csak én- hanem annak a 707 ezer külföldön biztositottnak a családja sem.A nyaralás nem izgat- én szeretem Magyarországot, imádom a Mátrát/Bükköt/ Sopron és környékét, a zalai dombvidéket.
justhpeter
Mészárosék, a Százlábúék és a többi tróger NER-lovag tarolni fog a hazai üdülési piacon. Remélem idén utoljára.
csipetke
Ha orbánt tényleg a kínaival oltották,(kizárt dolog,hogy nem kapták meg a nagy vízfej többi tagjával együtt valamelyik engedélyezett cuccal az oltást,ahogy az országba ért az első adag) akkor egészen Bivalybasznád-alsóig is elutazhat.A nyilvánosság,kamerák előtt kínait kapott, (állítólag) hacsak a szájából nem csinál segget,(ez se először fordulna elő)akkor most egy ideig nem megy sehova
csipetke
A nyilvánosság előtti cirkusz a kínai cuccal meg nyilván arra kellett,hogy a birkák elfogadják a kínait,hogy ne rohadjon az is a nyakukon,mint a horkolásgátlók.Mert normális ember azzal oltat,amit megbízható szakemberek engedélyeztek az EU-nál,és nem az,amit orbán,és a nemzeti kakadu jónak talál. Erről ma volt szó a rádióban,ezt a harmadik világ országainak gyártották
namihami
Azt az eshetőséget se hagyjátok figyelmen kivül, hogy a ""közeliek"", kaptak vagy kapjanak majd bármelyikből, de miért ne kaphatnának olyan útlevelet, amibe.az Európában érvényes vakcina pecsétje lesz beütve. Mivel az elfogadott vakcinából is kapunk, azt ír be a haverok passzportjába, amit akar és a karámajtó máris nyitva. Ki tudná kontrollálni a valóság és a papír azonosságát? Vagy azt, hogy ki kapott ebből vagy abból?
A ""közeliek"" nem fogják a Balatonnal már beérni. Azok már a fajtársak középső kasztjától is kiütést kapnak. A voksfideszes réteg pedig számukra mindig is rühes volt, pusztán az x-ért vannak tartva.
kereső
@Horizont: Köszönöm, a többiek nevében is.2019 karácsonya óta nem ölelhettem meg, és nem láthattam "élőben" Őket.(((((((((((.
kakambuki
@Pálinkás Pál: így van, illetve lehet. emiatt nem utazhat majd a két magyar közjogi méltóság Áder és Orbán sem illetve vagy fél tucat egyéb tagország sem akik az EU h.lyesége miatt a két keleti vakcinát kényszerülnek használni. Lesz itt majd egység hamarosan!
ómió
@Pálinkás Pál: Merkel "nénikétek" esdekelve kéri Putyint, hogy az import mellett engedje meg, hogy az oroszt ők is gyárthassák! Lemaradtál róla, vagy csak a vörös zászló takarta el?
Pálinkás Pál
@ómió: ne szólj hozzám f@szkalap--... te annyira jelentéktelen vagy itt mint egy marék lepkefing... még a saját fidesznyik elvtársaid is okádnak tőled, pedig ők sem az eszükről híresek...tehát ,beszélgess csak magadban...
Yoda69
@ómió: Csak akkor ha a szputnyik megkapja az Unios engedelyeket.
ómió
@Pálinkás Pál: Kifogytak az érvek, bolsiék fajkreténje!? Ilyenkor marad - "mi lényeged" - a mocskod másra szórása? De, mintha te szólítottál volna meg engem, szarkupac, és nem fordítva! Nem baj?
ómió
@Yoda69: És, ha Merkel "maminak", sőt(!), már Micron efftársnak is kellene, akkor az nem lesz meg!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.